Herkes dava şuuru ile hareket etmeli

Herkes dava şuuru ile hareket etmeli

Önceki gün akşam saatlerinde gerçekleşen AK Parti’nin 7 ilçe başkanının atanmasının ardından değerlendirmede bulunan İl Başkanı Ahmet Özdemir, yeni atanan ilçe başkanlarını ve tüm ilçe belediye başkanlarını uyardı. Özdemir, “Herkes dava şuuru ile hareket etmeli ve tam bir uyum içerisinde çalışmak zorundadır” dedi.

16 Kasım 2017 - 08:59 - Güncelleme: 16 Kasım 2017 - 09:11

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, İlçe Başkanı olmak isteyenler arasında önce ilde bir değerlendirme yaptıklarını ve Ankara’ya bazı ilçelerden 4, bazılarından 3 bazılarından ise 2 aday götürdüklerini dile getiren Özdemir, tüm kriterleri değerlendirerek Genel Merkezin ilçe başkanlarına karar verdiğini belirtti.

İlçe başkanlarının yeni yönetiminin oluşmasında da kendilerinin yardımcı olacağına da dikkat çeken Ak Parti Kahramanmaraş İl Bakanı Ahmet Özdemir, “İlçe başkanlarımıza yönetimleri belirleme konusunda yardımcı olacağız ve orada da kriterlerimiz var. Bizim ana unsurumuz; partimizin teşkilatlarını daha geleceğe taşımaktır. Dolayısıyla da bunun için hem genç hem donanımlı arkadaşlarımız olacak. Daha önceki baştan beri gelen yüzde 30 kadın, yüzde 30 genç kriterimiz var zaten.  Bunun üzerine belki eğitim durumu, kendi sosyal çevresinde ağırlığı olan yani toplumda karşılığı olan dediğimiz arkadaşlarımızı yönetim içerisine girdireceğiz” diye konuştu.

İlçe Belediye başkanlarının yeni atanan ilçe başkanlarıyla uyum içerisinde çalışması gerektiğine de vurgu yapan Özdemir şöyle konuştu: “Eğer biz dava şuurundan ayrılırsak şahsi hırslara döneriz. Şahsi hırslara döndüğümüz zaman ise kimimiz belediye başkanı kimimiz milletvekili olarak birbirinin yerine talip olur. Birbirinin yerine talip olmak ise çatışmaya neden olur. Bu çatışmayı ortadan kaldırmak istiyoruz. Bugün ilçe başkanlarımızla ilgili tasarrufta bulunuyoruz. Önümüzde ki dönemde bu çatışma devam ederse, çatışmanın taraflarının tamamı gider çünkü çatışmaya sebep olmakta bir hata ve çatışmanın oluşmasına sessiz kalmakta bir hatadır.”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ‘Maraş Dondurması kılıklı zavallılar’ söylemine de sert tepki gösteren Özdemir, “Muharrem İnce bu toplumun değerlerinden, dinamiklerinden ne kadar uzak olduğunu yaptığı konuşma ile gösterdi. Orada sadece bir dondurmacı kıyafeti değildi. Bizim Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunda emek vermiş, çaba sarf etmiş ve bu konuda irade ortaya koymuş çetelerimizin kıyafeti idi. O kıyafet bizim için bir semboldür” dedi.

İşte Elbistan, Afşin, Göksun, Pazarcık, Çağlayancerit, Ekinözü ve Nurhak’a atanan 7 ilçe başkanının özgeçmişleri...

 

HERKES UYUM İÇİNDE ÇALIŞMALI

Çalışılmayacağı açıklanan ve bölgelerindeki belediye başkanlarıyla sorun yaşayan 7 ilçe başkanının değişiminin ardından Özdemir, en başta uyardı; “herkes dava şuuru ile hareket etmeli, eğer çatışma devam ederse, sürecin sonunda tüm çatışanların hepsi gider” dedi.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir yaklaşık 2 aydır devam eden İlçe Başkanlarının yerlerine atamanın gerçekleştirildiğini söyledi. Özdemir 7 ilçe için belirlenen isimlerle kongreye gideceklerini belirtti.

 Çalışılmayacağı açıklanan 7 ilçe başkanının yerlerine yapılan atamanın ardından Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin sorularını cevaplayan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir yeni atanan teşkilatına ve ilçelerin belediye başkanlarını en başta uyardı. Özdemir herkesi dava şuuru ile hareket etmeye ve uyum içerisinde çalışmaya teşvik etti.

 

İlçe Başkanlarının yoklaması gerçekleşti ve kaç aday vardı, süreç nasıl işledi, hangi kategori göz önüne alındı. Ankara’ya kimler gitti sorular arasında ne vardı?

Ankara’ya 7 tane ilçemizin ilçe başkan adayı gitti. Her ilçemizden 3 aday arkadaşımız ve 2 tane ilçemizden 4 tane arkadaşımızı götürdük. Aslında müracaat daha fazlaydı ama belli bir eleme yapmak gerekiyordu biz de ilk elemeyi ilde kriterlere göre yaptık ve sayıyı düşürdük. Genel Merkezimizde de Genel Başkan Yardımcımız, İl koordinatörümüz ve bölge koordinatörümüz ile ortak istişaremiz sonucunda genel merkezimiz bu arkadaşlarından birer tanesini ilçe başkanı olarak atadı.
Bu nokta da tabi ki bir çok kriter var ve önce AK Parti davasının sahibi olmak ve bunun yüklenmeyi göze almış arkadaşlarımız olması gerekiyor.  Ankara’ya giden tüm arkadaşlarımızın hepsi de bu şuura sahipti ve hepsi seçilerek götürülmüştü zaten. Bunların içinden ise artı özelliklerle öne çıkan arkadaşlarımız vardı buna da nasıl diye sorarsanız; Bizde partiye zaman ayırabilmek çok önemli bir faktördür. Bende il başkanlığı yapıyorum ve gün içerisinde zamanımın tamamını il binasında vatandaşlarımızla veya sosyal alanda çalışarak geçiriyorum. O nedenden ötürü zaman çok önemli bir kriter. Ekonomisinin de iyi olması gerekir çünkü bu yıpratıcı bir iş insandan götüren bir iştir. Eğitimli olmasının yanı sıra üniversite mezunu olması ise başka bir kriterdir. Bunların hepsinin üzerine ise ilçesinde kabulü olması başka bir kriterdir. Bu donanımlara sahip bir kişi kendi ilçesinde kabul görmeyecek birisi ise, bu da olmaz. Bu şartların hepsi birlikte değerlendirilerek ele alınacak şartlar ve biri olduğunda yeterli olan veya biri olmadığında yetersiz olduğu anlamına gelmiyor. Bu değerlendirmeler o kişilerle yapılan mülakatlar sonucunda karar veriliyor. Yine adayların haklarında sosyal araştırma yapılarak ve kendimizce istihbarı çalışma yaparak, karar verilen hususlardır. Bu kararlar neticesinde de bu 7 arkadaşımız ilçe başkanımız olarak belirlendi. İnşallah hayırlı olur diye temenni ediyorum.


Yönetimlerle alakalı bir gelişme olacak mı? Olacaksa nasıl?

Yönetimlerin belirlenmesinde de ilçe başkanlarını belirleme usulünü uygulayacağız. Yönetimlerin belirlenmesini sadece ilçe başkanlarımızın inisiyatifine bırakmayacağız. İlçe başkanlarımıza yönetimleri belirleme konusunda yardımcı olacağız ve orada da kriterlerimiz var. Bizim ana unsurumuz; partimizin teşkilatlarını daha geleceğe taşımaktır. Dolayısıyla da bunun için hem genç hem donanımlı arkadaşlarımız olacak. Daha önceki baştan beri gelen yüzde 30 kadın, yüzde 30 genç kriterimiz var zaten.  Bunun üzerine belki eğitim durumu, kendi sosyal çevresinde ağırlığı olan yani toplumda karşılığı olan dediğimiz arkadaşlarımızı yönetim içerisine girdireceğiz. Yine ilçe başkanlarımızda olduğu gibi zaman ayırma unsuruna dikkat edeceğiz. Kimse AK Parti İlçe Teşkilatlarında veya İl Teşkilatların da o unvanı kullanmak için bulunmayacak. Teşkilatımızda bulunan kişiler bize güç katmak için gelecek. Kimsenin ismi AK Parti’nin isminden daha büyük değil onun için kendi ismini, gücünü, emeğini partiye sarf edecek arkadaşlarımızı bulup onları ilçe başkanlarımızın yönetimlerine katacağız.


Eski isimler ile yeni isimleri karşılaştırma söz konusu var mı?
AK Parti bir ahde vefa davasıdır. Kurucularımızdan bu güne kadar kim görev almışsa biz o arkadaşlarımızı değerlendiriyoruz. Bizim genel merkeze götürdüğümüz ilçe başkan adaylarımızdan iki tanesi de bizim eski belediye başkanımızdı. Tabi ki geçmişte partide görev almış, bugün görev almayan ama heyecanı olan eski teşkilat mensubu arkadaşlarımızdan da ilçe yönetimlerinde bulunduracağız biz de ancak böyle güçlü olabiliriz.


Kongre tarihleri belli oldu gelecek var mı?

Kongre tarihlerimiz belli oldu ve 24 Kasım ile 3 Aralık arasında 9 günde 9 kongre yapacağız. Bu 7 tane değişen ilçe başkanımızın ve Dulkadiroğlu ile Türkoğlu ilçelerimizin kongreleri yapılmadı. Yapacağımız 9 kongrenin ardından, hemen sahaya inerek AK Parti teşkilatları nasıl çalışır bunu onlara göstereceğiz.

 

Bu kadroya Belediye Başkanları ile İlçe Başkanları arasında tam uyum sağlandı diyebilir miyiz?

Bizim teşkilatlarımızda herkes şu şuurda olmalı; Yaptığımız iş davamızı daha yukarıya taşımak ve milletimizi daha güçlü kılmak. Eğer biz bu çizgiden ayrılırsak şahsi hırslara döneriz. Şahsi hırslara döndüğümüz zaman ise kimimiz belediye başkanı kimimiz milletvekili olarak birbirinin yerine talip olur. Birbirinin yerine talip olmak ise çatışmaya neden olur. Bu çatışmayı ortadan kaldırmak istiyoruz. Bugün ilçe başkanlarımızla ilgili mutasarrıfta bulunuyoruz. Önümüzde ki dönemde bu çatışma devam ederse, çatışmanın taraflarının tamamı gider çünkü çatışmaya sebep olmakta bir hata ve çatışmanın oluşmasına sessiz kalmakta bir hatadır. Dolayısıyla her iki tarafta kendine çeki düzen vermelidir. Herkes bu mantıkla çalışmalı ve buna uymayanları partimiz yeniden değerlendirmeye alacaktır.

 

Muharrem İnce’nin Kahramanmaraş aleyhinde ki paylaşımına her geçen gün tepkiler artıyor. Yapılan paylaşımla ilgili siz neler söylemek istersiniz?
 
Milletvekilimiz Mehmet Uğur Dilipak öncülüğünde diğer milletvekillerimiz Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil, Celalettin Güvenç ve İmran Kılıç ortak basın toplantısı yaptılar ve bu basın toplantısı ile Muharrem İnce’ye gerekli cevabı verdi. Bizde şunu söylemek isteriz; Muharrem İnce bu toplumun değerlerinden, dinamiklerinden ne kadar uzak olduğunu yaptığı konuşma ile gösterdi. Orada sadece bir dondurmacı kıyafeti değildi. Bizim Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunda emek vermiş, çaba sarf etmiş ve bu konuda irade ortaya koymuş çetelerimizin kıyafeti idi. O kıyafet bizim için bir semboldür. Kahramanmaraş’ın kahramanlık unvanı gibi Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın da kurtuluşta ki sembolüdür. O şahıs aslında bizim milli değerlerimiz ile alay etti ama bu onun için çok büyük bir olay değil, çünkü o bu toplumun milli değerlerinden habersiz. Bunu yapması normal o kendisine yakışanı yapıyor ama biz onların seviyesine inerek bu cevabı vermeyeceğiz. Onlar sadece bu milletin değerlerine biraz daha çalışmalıdır diye düşünüyoruz.”

İlçelerin kongre tarihleri ise şöyle; “24 Kasım 2017 Cuma Saat.14.00 Nurhak, 25 Kasım Cumartesi Saat 10.00 Türkoğlu ve Saat 14.00 Ekinözü, 26 Kasım Pazar Saat:10.00 Çağlayancerit ve Saat 13.00 Pazarcık, 02 Aralık Cumartesi Saat 10.00 Elbistan ve saat 13.00 Dulkadiroğlu, 3 Aralık Pazar Saat: 10.00 Afşin ve Saat 14.00 Göksun. Bu arada daha önceden 25 Kasım 2017 günü olarak açıklanan Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe kongresinin, genel merkezden gelecek misafir nedeniyle 02 Aralık tarihine alındığı bildirildi.

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi 7 ilçeye atanan yeni ilçe başkanlarının özgeçmişini okuyucuları için aktardı. İşte ilçelere atanan ilçe başkanlarının özgeçmişi ve meslekleri..

 

Ak Parti Elbistan İlçe Başkan Hasan Sungur- Avukat

1977 Elbistan Çatova Mahallesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Elbistan’da yaptı. Üniversiteyi Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2004 yılında mezun oldu. Staj eğitiminin ardından 2006 Mayıs ayında serbest avukat olarak göreve başladı. Evli iki çocuklu

Üniversiteyi bitirdikten sonra Ak Parti Elbistan İlçe Teşkilatında delege olarak görev aldı. Siyasi hayata böyle girdi. 2009 yılında Ak Parti Elbistan Teşkilatında seçimlere itiraz komisyonunda görev aldı.  2012 yılında Ak Parti Elbistan İlçe Başkan adayı olmuştu. 2014 yılında İlçe yönetiminde görev aldınız. Önce Halkla ilişkiler başkanlığı, daha sonra seçim işleri başkanlığı görevine getirildi. Şuan ise yine Hukuk ve siyasi işler başkanlığını görevinde.

 

Ak Parti Göksun İlçe Başkanı Ufuk Ünal-Harita Mühendisi

Kahramanmaraş ili Göksun ilçesi 1982 doğumlu, İlk Orta öğrenimini Göksun’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi harita mühendisliği mezunu, 5 yıldır Göksun’da serbest harita mühendisi olarak Ünal haritayı çalıştırmaktadır. 2014 yılından bugüne kadar belediye meclis üyesi imar komisyon başkanı olarak görev yaptı. 14.11.2017 Tarihinden itibaren Göksun Belediyesi Meclis Üyeliğinden İstifa ederek Ak Parti Göksun İlçe Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Ünal evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

Ak Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bilal Eker-işçi

1973 yılında Ekinözü’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ekinözü’nde tamamladı. 2002 yılında Elbistan Şeker Fabrikasına girdi. Şeker İl Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Ak Parti Ekinözü İlçe teşkilatında teşkilat başkanı olarak görev aldı. Evli ve iki çocuk babası.

 

Ak Parti Nurhak İlçe Başkanı Mehmet İnan- Eczacı

1992 yılında Nurhak’ta doğdu. İlk ve Orta tahsilini Nurhak’ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 2015 yılında mezun oldu. Yaklaşık 2 yıldır Nurhak’ta eczane işletiyor. Önceki gün Nurhak İlçe Başkanı olarak atanan Mehmet İnan 2 aylık evlidir.

 

Ak Parti Çağlayancerit İlçe Başkanı Mehmet Berk- Esnaf

AK Parti Çağlayancerit İlçe Başkanı Mehmet Berk, 15 Nisan 1986 yılında Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde doğdu. İl ve orta öğrenimini Çağlayancerit’te tamamlayan Berk, 2003 yılında Çağlayancerit Çok Programlı Lisesi’nden mezun oldu. Lise eğitiminin ardından iş hayatına atıldı. Uzun yıllar işçi, öğrenci ve yolcu taşımacılığı sektöründe faaliyette bulunan Mehmet Berk, 2001 yılında AK Parti’nin kurulmasıyla siyaset hayatına adım attı. 15 yıldır AK dava uğruna Çağlayancerit teşkilatlarında çeşitli hizmetlerde bulunan Berk, 13 Kasım 2017 tarihinde AK Parti Çağlayancerit İlçe Başkanlığı görevine getirildi. Mehmet Berk, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Ak Parti Afşin İlçe Başkanı Ünal Peköz-Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

1968 Yılında Babasının memuriyeti dolayısıyla Karaman’da doğdu. İlkokulu Afşin’de Efsus İlköğretim Okulunda, ortaokul ve liseyi Afşin Lisesi’nde tamamladı. 1994 Yılında Çukurova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1996 yılından 2001 yılına kadar Kahramanmaraş’ta bankacılık yaptı. 2002 Yılından itibaren Afşin’de Mali Müşavirlik stajı yaparak, 2005 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaya başladı ve halen bu sektördeki işine devam ediyor. 2010 – 2016 yılları arasında Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilciliği yaptı. 2014 Yerel seçimlerinde Ak Parti’den Afşin Belediyesi Meclis üyesi olarak görev aldı. 14.11.2017 Tarihi itibariyle görev değişikliği nedeniyle, Afşin Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa etti. Peköz Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Ak Parti Pazarcık İlçe Başkanı Harun Eskigün - İşadamı

1972 Pazarcık’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Pazarcık’ta tamamladı. Eğitiminin ardından Kahramanmaraş Türk Ticaret Bankasında 3 yıl görev yaptı. Bankacılıktan istifa ederek Pazarcık’ta serbest ticaret hayatına atıldı. Ak Parti Pazarcık İlçe Yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. Eskigün aynı zamanda Pazarcıklı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı ile DOĞAKA kalkınma üyeliği görevleri de yaptı. Eskigün evli ve bir çocuk babasıdır.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x