Hurma satışları tavan yaptı

Hurma satışları tavan yaptı

Ramazan’a sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmaya rağbet iyice arttı. Maraş halkı, oruçlarını açmak için hurmalarını şimdiden aldı.

24 Mayıs 2017 - 17:21

Ramazan ayının olmazsa olmazı hurma satışları Kahramanmaraş’ta da artmaya başladı. Ramazan’a özgü bir lezzet olan hurmanın fiyatında geçen yıla oranla gözle görülür bir artış olmadı. 10 liradan başlayan hurma fiyatları, çeşidine göre 120 liraya kadar çıkabiliyor.

En fazla rağbet gören hurma Medine hurması olurken; Acve hurması en yüksek fiyata satılan hurma çeşidi oldu. Vatandaşın hurmaya olan ilgisinden memnun olan esnaf, satışların Ramazan arifesinde daha da artacağını söyledi. Ramazan hazırlığı yapan vatandaşlar ise bütçelerine göre alışveriş yaptıklarını belirttiler.

Geçen yıla oranla hemen hemen aynı fiyatla müşteriyle buluşan hurmaların ortalama fiyatları ise şöyle: “Medine hurması 36 lira, jumbo Medine hurması 40 lira, İran hurması 10 lira, Bağdat hurması 10 lira, Tunus hurması 30 lira. Geçen yıl ortalama kilogram fiyatı 7 lira olan kayısı bu yıl 10 liraya yükseldi. Yine ramazan sofralarında yer alan incirin kilosu ise bu sene 20 liradan satışa sunuldu. Ramazan hazırlıklarını dört gözle bekleyen esnaf, her bütçeye uygun hurma olduğu için vatandaşların ilgisinin büyük olduğunu söyledi. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...