İhsan Kurtar’dan Başkan Akkurt’a sert cevap!

İhsan Kurtar'dan Başkan Akkurt'a sert cevap!

S.S. Kahramanmaraş Terziler Ve Konfeksiyoncular İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İhsan Kurtar, Basın Mensupları ile bir araya gelerek Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt'un yaptığı açıklamalar ile ilgili konuştu.

28 Şubat 2018 - 19:30

Başkan İhsan Kurtar yaptığı açıklamada, ''S.S. Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperafitimiz 1998 yılında kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana gerek şahsım gerekse o tarihten bugüne görev alan tüm yönetim kurulu üyeleri büyük özveri ile çalışmış ve kooperatifimiz bugün itibari ile 68 üyeye ulaşmıştır. Bu üyelerin yüzde yüzü alanında gerek Kahramanmaraş halkına gerekse ülke ekonomisine hizmet etmektedir. Kooperatif olarak amacımız bu alanda iştigal eden apartman müştemilatlarında iş yeri 100-200 metreyi geçmeyen küçük esnafımızı büyütmek olmuş ve esnaflarımızın tamamına ulaşılmıştır. Kooperatifimiz sanayi bakanlığımızca da yeni kurulan sanayi sitelerine örnek gösterilmiştir'' dedi.

Terziler odası başkanı olarak seçilen Muhlis Akkurt tarafından gerek şahsımı gerekse kooperatifimizi yıpratmak ve karalamaya yönelik yapılan açıklamaları değerlendiren Kurtar, ''Vizyon ve misyon sahibi bir başkanın asla dile getirmeyeceği talihsiz açıklamalarını üzüntü ile öğrenmiş bulunmakta olduğunu ve avukatlarına yasal işlem başlatmaları hakkında talimat verdiğini söyledi.

İhsan Kurtar daha sonra şöyle konuştu;

Kamuoyu şunu iyi bilmelidir ki, 55 yıllık esnaflık hayatım Kahramanmaraş Merkezine geçmiş olup, dürüstlük ve doğruluktan bir an olsun ödün vermediğim esnaflarımızın ve halkımızın takdirindedir. Sadece kendi kooperatifimize değil, yeni kurulan sanayi kooperatiflerine kuruluşları aşamasında birikimlerimi paylaşarak her zaman gerekli desteği gösterdim. Aynı desteği Başkan Akkurt'a da gösterdim. 2010 yılında yeni taşındığı iş yerini ziyarete gittiğimde kendisininde kooperatife üye olarak kooperatifte ki iş yerlerine taşınabileceğini teklif etmeme rağmen servis ve yemek masraflarının fazla olması nedeni ile kabul etmemiştir. O dönem uzak olduğu gerekçesi ile reddedilen teklifimiz reddetmiş olmalarına rağmen şu anda kendi içimizde iş yapıyor algısı uyandırmaya çalışmaktadırlar.

Sayın Başkan bu açıklamaları kulaktan dolma bilgiler ile değilde gerekli araştırmaları yaparak sizlerin karşısına çıkmış olsa idi böyle bir yanlışa düşmez idi. Zira 2014 yılında kooperatife ait 6 arsa için genel kurulda satış kararı alınmış olup Pazarlık usulü satılan arsaların satış bedelinden elde edilen gelirin tamamı kooperatifimizce yaptırılan terziler şehit Niyazi Ergüven Camii İnşaatına harcanmış eksik kalan bir miktar kısmı da kooperatif ana parasından karşılanarak 1000 kişilik camimiz hizmete açılmıştır.

Gerçek dışı iddialarının temelini oluşturan arsa satışına yönelik geçtiğimiz kasım ayında gerçekleştirdiğimiz ihalede de her hangi bir usulsüzlük bulunmamaktadır. Söz konusu ihale süreci kooperatifimiz avukatı tarafından hazırlanmış ve bizzati takip edilmek sureti ile yasalara uygun şekilde açık arttırma usulü ile yapılmıştır. Bu alanda işgal edilen tüm esnafımıza aylar öncesinden gerek ilan edilmiş, gerekse basın yolu ile duyurulmuş ve kooperatifin kuruluş amacına uygun olarak sadece bu işle iştigal eden kişilerin katılımı sağlanmıştır.

Bu husus ihale şart namesinde de özellikle katılım şartı olarak belirlenmiştir. Hiç bir kimseye ayrıcalık tanımadan herkesin katılabildiği tamamen şeffaf ve verilen tüm tekliflerin dahi tutanak altına alındığı bir ihale olmuştur. Daha sonra satın alan kişilerin başka iş ve meslek gruplarına kiraya vermesi hususu takibi bizim değil, bu iş yerlerine ruhsat veren idare makamına aittir'' dedi.

İhsan Kurtar, ''Başkan Akkurt'un  Söz konusu paylaşımında tarafımızdan 15 dönümlük arazinin ücreti karşılığında terziler odasına verilmesini istediklerini ve taraflarınca reddedildiğini söyledi. Tarafımı bir takım kişileri kayırmak ile suçlayan Başkan 15 dönümlük arazinin kendilerine ihale dışı verilmesini istemiş ancak ihale yolu ile arsaların alınabileceği ve ihaleye girmeleri yönündeki teklifim olumsuz olarak değerlendirildiğini anlattı.

Başkan Akkurt tarafından Kooperatif başkanı olarak tarafımca alındığı iddia edilen köşe başı 1398 ada 1 nolu parsel adıma kayıtlı değildir diyen Kurtar, ''İhaleye katılan esnafımız adına tapusu kooperatif tarafından yapılmıştır. Vermiş olduğumuz cevapların tamamı resmi belgeler ile de doğrulanmaktadır. Buna ilişkin kayıt ve belgeler kamuoyu ile siz basın mensupları aracılığı ile paylaşılacaktır.

S.S. Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifimizin kuruluşundan bugüne emeği geçen başta ilimizin tüm bürokratlarına, kooperatifimizin kuruluşuna destek veren 34 yıl başkanlığını yürüttüğüm Terziler Odası Yönetim kurulu  üyelerine çoğunluğu konfeksiyon imalatı ile iştigal eden esnaflarımıza şükranlarımı sunarım'' diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...