İlk Kitabını Maraş’ta imzaladı

İlk Kitabını Maraş’ta imzaladı

Aslen Kahramanmaraşlı olan ancak İstanbul Beyoğlu’nda baba mesleğine sım sıkı sarılarak Kahramanmaraş içli köftesini dünyaya tanıtan emek ve fikir adamı Mustafa Topçuoğlu, ilk kitabı “Sabırtaşı Beyoğlu’nda Bir Bey Oğlu” kitabını Kahramanmaraş’ta imzaladı.

21 Ekim 2017 - 13:42

Duruşu, beyefendi kişiliği ve fuarda en çok ziyaret edilen isimlerden birisi olan Topçuoğlu, fuar organizasyonunu oldukça başarılı bulduğunu belirterek; Kahramanmaraş 4. Kitap ve Kültür Fuarı Anadolu’nun en büyük fuarı. Ben de ilk defa katıldım. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum çok güzel ortam hazırlamışlar. Cuma, cumartesi, Pazar günleri çok yoğun geçti. Aşırı bir kalabalık vardı. de İşte öğrencilerimiz geliyor. İnsanlar da gelip gidiyor. Burada kitap kokusu var çok güzel bir ortam burası, bende çok mutluyum burada olmaktan” dedi.

İlk kitabını Kahramanmaraşlı okurların beğenisine sunmaktan ayrıca mutlu olduğunu kaydeden Topçuoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “İlk imza günümü de ben Kahramanmaraş’ta yapmıştım. Ondan da ayrıca gurur duydum. Yine memleketime geldim. Hemşerilerimle buluştum, oldukça yoğun bir ilgi var. Benim kitabıma da baya bir ilgi oldu. Kitabımın öyküsü de zaten bir yaşanmışlık öyküsü. Her insan kendinden bir şeyler buluyor bu hikayede. Çünkü Kahramanmaraşlı bir ailenin hikayesi, bir yaşanmışlık öyküsü! 30 yıllık bir emek, bir çaba, bir hizmet işte İstanbul’da Kahramanmaraş kültürünü tanıtmak. Orada yaşanan acılar, sevinçler, hüzünler her şeyi bu kitaba sığdırdım benim rahmetli babamın hayatını ben yazdım. Kahramanmaraşlı Ali Topçuoğlu İstanbul’da kendini kanıtlamış orada bir isim edinmiş yer edinmiş. 2009’da rahmetli oldu ben de onun işini devam ettiriyorum. Bizim işimiz içli köfte yapmak. Kahramanmaraş içli köftesini İstanbul arenasında en üst seviyeye çıkarttık, en iyi yerlere getirdik. Bizim dükkânımız oradaki dükkânımız artık ticarethane olmaktan çıktı. Bir Kahramanmaraş evi oldu. Kahramanmaraş’tan İstanbul’a gelen bütün Maraşlıların buluşma noktası oldu. Hepsi bize mutlaka gelirler giderler orada işte bir anne özlemi çekenler bir anne yemeğinin özlemini çekenler gelirler giderler. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz. Ben de buraya Sabır Taşı Beyoğlu’nda Bir Beyoğlu adlı kitabımla geldim.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x