Kadın parayı bulduğunda “Boşanmak istiyor”

Kadın parayı bulduğunda “Boşanmak istiyor”

Av. Faik Kılınç, son yıllarda Kahramanmaraş’ta boşanma oranlarının hızla arttığını belirterek, sosyal medya üzerinden tanışan kişilerin evliliğinin kısa sürdüğünü kaydetti.

21 Ekim 2017 - 14:15

Boşanmalarının artmasından dolayı Kahramanmaraş’ta 3. Aile mahkemesinin açılabileceğine dikkat çeken Av. Kılınç : “ Geçmişte hatır için, çocuklar için yürütülen evlilikler oluyordu ama şimdilerde, kadın ekonomik özgürlüğüne kavuştuğu zaman boşanmak istiyor. İnsanlar çok basit nedenlerle boşanıyorlar. Bu acı bir olay.”dedi.

 

“SOSYAL MEDYA EVLİLİKLERİ HÜSRANLA BİTİYOR”

Çiftlerin boşanmalarındaki temel etkenin ekonomik nedenler olduğunu vurgulayan Kılınç şunları söyledi: “ Geçmiş yıllara baktığımızda boşanma oranları bu kadar yoktu. Rakamsal bir veri vermemiz güç ama yüzde yüz’ün üzerinde bir artış olduğunu gözlemleyebiliyoruz. İnsanlar çok basit nedenlerle boşanıyorlar. Son zamanlarda mahkeme dosyalarına baktığımız zaman sosyal paylaşım siteleri, telefonlardan mesajlaşmalar etkili oluyor. Hiç tanımadıkları insanlarla sosyal medya üzerinden haberleşiyorlar. Başta güzel gidiyor ama sonu genelde hüsranla bitiyor. İnsanlar gerçeği öğrendiklerinde ilişki sona eriyor. Yani hiç görüşmediği birine yalan beyanlarda bulunuyorlar. Bu söylenen yalanlar ortaya çıktığında yuvalar dağılıyor. Hemen hemen her boşanma dosyasında telefon ve sosyal medya oluyor.”

 

“SAHTE RAPORLAR ALIP DAVA AÇIYORLAR”

Çiftlerde boşanmak için genelde kadının davacı olduğunu söyleyen Av. Kılınç: “Boşanma davalarında insanların büyük bir bölümünün sahte darp raporları alıp boşanma davası açıyor. Boşanmalarının artmasından dolayı Kahramanmaraş’ta 3. Aile mahkemesinin açılacağını düşünüyorum. Geçmişte hatır için, çocuklar için yürütülen evlilikler oluyordu ama şimdilerde, kadın ekonomik özgürlüğüne kavuştuğu zaman boşanmak istiyor. İnsanlar çok basit nedenlerle boşanıyorlar. Son yıllarda baktığımızda evliliğin ilk 3 yıl içerisinde boşanmaların arttığını görüyoruz. Çocukların olması boşanmalara engel olabiliyor. Biraz daha sorumlu davranmak zorunda kalıyorlar. Bazılarını barıştırıp gönderiyoruz. Fakat çok az bir bölümü evliliğe devam edebiliyor. Ve karşımıza daha büyük nedenlerle geliyorlar, barıştırdığımıza pişman oluyoruz. Aileler evli çiftlere karıştığı zaman olaylar daha farklı boyutlara dönüyor. Kültürel farklılıklar etkili oluyor. Genelde internet üzerinden tanışanların evliliği daha kısa sürüyor. Görücü usulü evlenenler ise biraz daha tutucu oluyor ve evlenmeleri biraz daha geç sürüyor.”ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...