Kadınlardan çeyiz sanatı

Kadınlardan çeyiz sanatı

Kahramanmaraş'ta Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurs ile ev hanımları çeyizlik sanat eserleri çıkartıyor.

21 Mart 2018 - 01:52

Kahramanmaraş vali Hilmi Tolun orta okulunda ev hanımlarına yönelik olarak, halk eğitim merkezi tarafından düzenlenen kurs ile birbirinden güzel sanatsal eserler ortaya çıkıyor. Hanımlar bu eserler ile gelinlik kızların çeyizlerini süslerken, pazarda satışlarını yapıp ev ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar.

Vali Hilmi Torun Orta Okulu Müdürü Mustafa Ertem gazetemize özel yaptığı açıklamada, ''4 Yıldır burada çalışmaktayım. Okulumuzda halk eğitim bünyesinde nakış ve giyim kursu açtık. Çok değerli hocalarımız ile birlikte faaliyet yapıyoruz. El emeği göz nuru ince işçilik isteyen eserler yapılmakta ve bizde elimizden geldiğince arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Yerine göre gelip çaylarını içip, eserleri inceliyoruz'' dedi.

Bu ürünleri Mayıs ayında sergileyeceklerini belirten Ertem, ''Sergi ile eserleri değerlendireceğiz. Kursiyerler ile görüştüğümüzde buranın haricinde evlerine bile bu işler ile uğraştıklarını söylüyorlar.Okulum adına çok şanslıyız'' diyerek güzel çalışma ve sanatsal eserler çıktığını belirtti.

Halk Eğitim Giyim Mesleki Kurs Hocası Nilay Kılıç, ''Öğrencilerimiz ile burada çeyiz üzerine çalışmalar yaparak ekonomilerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Hanımlar, bunların pazarda satışını yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar ve gelinlik kızlar içinde çeyizlik malzeme çıkartıyorlar'' dedi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...