“Keşke dememek için kış lastiği takmak lazım”

“Keşke dememek için kış lastiği takmak lazım”

Oto Lastik Ustası Harun Doğan, kış lastiğinin hayati önem taşıdığını ve mutlaka ucuz dahi olsa kış lastiğinin takılması gerektiğini söyledi.

14 Aralık 2017 - 02:35

İnsanların kış lastiğini taktırıp taktırmamakta kararsız kaldığına dikkat çeken Doğan, “Vatandaşlar ceza yememek için kış lastiği takmak istiyor. Asıl sorun sonrasında başlıyor. Kış lastiği olmaz ise fren mesafesi yarı yarıya etkiliyor. Keşke taksaydım, dememek için kış lastiklerimizi takmamız lazım” dedi.

 

“Kış Lastiği Sadece Kar Yağdığında Takılmaz”

Vatandaşların ucuz ve eski lastikleri tercih ettiğini ve bunun kaza oranını etkilediğine değinen Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çekirdekten yetişme bir işletmeciyim. Lastik konusunda çok şeyler değişti. Önemli tecrübeler edindik. Bu iş lastik söküp takmak ile olmuyor. Bir araca hangi lastik takılması lazım,bunun ebadı nedir, bunların önemi vardır. Sektörün en büyük sorunu araç ile uyumlu lastik takılmaması oluyor. Jant uyumuda yapılmıyor. Çok eski lastikler takılıyor. Yeni lastikler daha ucuz ama eski lastikler tercih ediliyor. Vatandaşlarımız ucuz lastiklere yöneliyorlar. Hâlbuki bir aracın en ucuz parçası lastiktir. Ve bu lastiğin hayati önemi vardır. Lastikler ne kadar eskiyse o kadar kaza oranı artıyor. Lastikler ne kadar yeni ise kazalar o denli azalıyor. Kış lastiği takmak çok önemlidir. Vatandaşımız kar mı varki, ben kış lastiği takayım diye düşünüyor. Kış lastikleri sadece kar olduğu zaman takılmaz. Sadece çamurda takılmaz. Bu aydan itibaren kış lastiklerinin takılması gerekiyor.”

 

“Kış Lastiği Kazaları Engeller”

Vatandaşların kış lastiğini ceza yememek için takmak istediğini söyleyen oto lastik Ustası Doğan şunları söyledi: “Kış lastiğinin erken takılırsa çabuk erime yapar. Yaz aylarında ise kış lastiği takılırsa olmaz. Fren, yol tutuşlarıyla bunların farkı vardır. Kış lastiği takılırsa gidilmeyecek yol yoktur. Kış lastiği en azından kazaları önler. Bu fren mesafesi yaz ve kış lastiklerinde önemlidir. Aracınıza kış lastiği takıldığında belirli bir inç altındamuayeneden geçmiyor.Her insanın bütçesine göre lastikler mevcut. En azından hiç olmamaktan ise ucuz bir kış lastiği almak iyidir. Bunun markası fark etmez. Kış lastiğinin fiyatları, 125 TL’den başlar kalitesine göre 700 TL’ye kadar değişir. İnsanlar kış lastiği takayım mı yakmayım mı diye karamsar kalıyor. Bun bizlere soruyor. Vatandaşlar ceza yememek için kış lastiği takmak istiyor. Asıl sorun sonrasında başlıyor. Kış lastiği olmaz ise fren mesafesi yarı yarıya etkiliyor. Muhakkak kış lastikleri takılmaması lazım. Kekse taksaydım dememek için takmak lazım. Kış lastiğinin zorunlu olması bizim işlerimiz etkiledi. Lastikler sadece karlı havalar takılmaması gerekiyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x