Küme düşünce sosyal medya çalkalandı!

Küme düşünce sosyal medya çalkalandı!

PTT 1. Ligde Şanlıurfaspor’un Küme düşmesi ile birlikte Kahramanmaraşlı sporseverler Sosyal medyadan püskürdü.

24 Mayıs 2017 - 16:26

2016-2017 futbol sezonu TFF 1. Liginde sona erdi. Sivasspor ile Evkur Yeni Malatyaspor şampiyon olurken, Mersin İdmanyurdu, Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor kümeye düşen takımlar oldu.

FF 1. Lig'de normal sezon oynanan 34. hafta müsabakaları ile sona erdi. Oluşan puan durumuna göre, ligi 62 puanla tamamlayan Sivasspor şampiyon olarak, 61 puan ile tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor ise lig ikincisi olarak Spor Toto Süper Lig'e yükseldi. Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği Play-Off karşılaşmaları, normal sezonu 3, 4, 5 ve 6. sırada tamamlayan Eskişehirspor, Boluspor, Göztepe A.Ş. ve Giresunspor takımları arasında oynanacak. Play-Off Yarı Final ilk maçlar 25 Mayıs Perşembe, Yarı Final ikinci maçlar 29 Mayıs Pazartesi günü, Final müsabakası ise 4 Haziran Pazar günü yapılacak. Ligde son 3 sırayı alan Şanlıurfaspor, Bandırmaspor ve Mersin İdmanyurdu önümüzdeki sezon Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek olurken Kahramanmaraşspor taraftarları ise Şanlıuurfaspor’un ligden düşmesi ile ateş püskürdü. Daha önce Kahramanmaraş’ta yaşanan PTT 1. Lig maçına istinaden 12 Şubat Stadyumunda taşlı saldırıların yaşandığı ve olaylar sonucunda hastane olaylarının sosyal medyaya yansıdığı sitemli sözlerde Şanlıurfa taraftarına gönderme yapıldı. Şanlıurfaspor’un küme düşmesine üzülen Maçlarda takımını yalnız bırakmayan Şanlıurfaspor taraftarları ise Ligin son maçı olan Şanlıurfaspor-Elazığspor karşılaşmasının ardından küme düşen Şanlıurfaspor taraftarları isyan bayrağı açtı. Maç sonunda yönetime isyan ederek GAP Arena Stadındaki koltukları yerinden sökerek sahaya attı. Başka bir grup taraftar ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

HOLİGANLAR VATANDAŞLARA SALDIRMIŞTI

27 Ocak 2014 Pazar günü PTT 1'inci Lig'in 22'nci haftasında Kahramanmaraşspor, sahasında konuk ettiği Şanlıurfaspor'a 2-0 mağlup olduğu müsabaka sonrası Polis tarafından şehirden çıkarılmaya çalışılan Şanlıurfaspor taraftarları kent merkezinde vatandaşlara saldırmıştı. Gergin geçen Kahramanmaraşspor – Şanlıurfaspor maçının ardından polis tarafından şehri dışı yerine kent merkezine götürülen Şanlıurfasporlu bir grup taraftar Zübeyde Hanım Caddesinde minibüsten inerek çevredekilere saldırıda bulunmuştu. Bazı vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülenen taraftar grubunun araçtan inerek etrafa sözlü saldırıda bulundukları gözlendi. Ne olduğunu anlamayan vatandaşlar daha sonra Şanlıurfasporlu holiganların rastgele çevreye saldırdığını öğrenince toplanmaya başladı. Bu arada polis olay yerine geldi ve Şanlıurfaspor taraftarlarını korumaya alınmıştı. Vatandaşlarla tartışma yaşayan gruba polis müdahale etmişti. Ekipler, minibüsten inen Şanlıurfaspor taraftarlarını araçlarına bindirdi. Çıkan arbede nedeniyle bir süre trafiğe kapanan cadde, taraftar grubunun araçlarına binerek olay yerinden ayrılmasıyla tekrar açılmıştı.

O MAÇTA SİYASET ÖN PLANDAYDI!

2013-2014 Sezonunda PTT 1'inci Lig'in 22'nci haftasında Kahramanmaraşspor kendi sahasında oynadığı müsabaka öncesi Şanlıurfaspor ‘u ağırlayan Kahramanmaraşspor maçı öncesi Taraftarlar siyasi pankartlarla poz vermesi ile maça siyaset mi bulaştı tepkisi ile spor gündemi çalkalanmıştı.   

PTT 1. Ligin 22. Haftasında kendi sahasında Şanlıurfaspor’a 2-0 mağlup olan Kahramanmaraşspor- Şanlıurfaspor mücadelenin önüne maç öncesi ve sonrası çıkan olaylar geçmişti. Maç öncesi çıkan gerginliğe siyasi pankartlarda yer aldı. 26 Ocak Pazar günü Kahramanmaraş'a gelen Şanlıurfasporlu taraftarlar araçlarından indikten sonra taşlı saldırıya uğradığı karşılık olarak ise sokak aralarında kovalamacanın başladığı arbede müsabaka içerisinde de devam etmişti. Müsabaka başlamadan birbirine giren Taraftarlar müsabakaya gölge düşüren etken olmuştu. Kahramanmaraşspor'un evinde konuk ettiği Şanlıurfaspor karşılaşması öncesi tribünlerde 2 takımın taraftarları arasında sözlü tartışma yaşanmıştı.

Polislerin engel olduğu bazı Şanlıurfasporlu taraftarlar tribünlerdeki plastik sandalyeleri yerinden söküp stat dışına attı. Bu sırada atılan meşalenin yüzüne isabet ettiği bir polis memuru ve taşın isabet ettiği Şanlıurfasporlu ve Kahramanmaraşsporlu taraftar yaralanmıştı. Gerginliğin büyümesi polisler tarafından önlenirken, yaralı polis ve taraftar ambulansla hastaneye götürülmüştü. Tedaviye alınan polis ve taraftarın sağlık durumunun iyi olduğu bildirmişti.

SAHA İÇERİSİNDE GERGİNLİK DEVAM ETMİŞTİ

PTT 1'inci Lig'in 22'nci haftasında oynanan Kahramanmaraşspor ile Şanlıurfaspor karşılaşmasından önce taraftarlar arasında gerginlik yaşamıştı. Maç öncesi taraftarlar arasında saha dışında yaşanan gerginlik maçın başlamasına az bir süre kala tribüne yansımıştı. Şanlıurfaspor taraftarlarının bulunduğu tribüne dışarıdan atılan taşlar sonucu bir taraftar yaralanmıştı. Şanlıurfaspor taraftarları ise atılan taşlara tribündeki koltukları sökerek karşılık verdi. Yanlarında getirdikleri maytapları da saha içerinse atan Şanlıurfasporlu taraftarlara polis ses bile çıkartamamıştı. Buna tepki olarak Kahramanmaraşsporlu taraftarlarda polis aleyhinde olumsuz tezahüratta bulunmuştu. Yaşanan gerginlik her iki takımın yöneticilerinin araya girmesiyle sona ermişti.

ÖN SAFTA HEP ÇOCUKLAR YER ALMIŞTI

Maç öncesi ve maç sonrası çıkan olaylar maça damgasını vurdu. Ancak mücadelenin ve çıkan olaylarında önüne geçen pankartlar açıldı, sloganlar atıldı.  Bazı taraftarların ‘Urfa’da adam yoktu Maraş’tan gönderdik’, ‘Urfa’ya Paşa geldi O da Maraş’tan geldi’ şeklinde çirkin pankartlar açılmıştı.  Pankartlar Urfa ve Maraş taraftarları arasında gerginliğe yol açmıştı. Pankartların özellikle küçük yaştaki çocuklarda olması maça siyasetin karıştırılmak istendiği ve provokasyon amaçlı olduğu şeklinde yorumlanmıştı. (DERLEYEN: İLKER YİYEN)

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x