Pota’nın Geleceği Yetişiyor

Pota’nın Geleceği Yetişiyor

Kahramanmaraş’ta son zamanlarda adından sıkça söz ettirilen Basketbol’da alt yapı gibi harıl harıl çalışan Benes Basketbol takımı geleceğin genç nesil basketbolcularını yetiştiriyor.

27 Nisan 2017 - 12:46

Kahramanmaraş'ın basketbol alt yapısı olan ve geleceğe ışık saçan Benes Basket bol takımı harıl harıl çalışmaya devam ediyor. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında özel bir okulun spor salonunda çalışan Benes Basket Takımı Başantrenörü Berat Selen ve Benes Basket Bayan Takımı Başantrenörü Neslihan Selen'in yıldız sporcuları göz kamaştırmaya devam ediyor. Geleceğin yıldızlarını yetiştiren Benes Basketbol takımında Başantrenörü Berat Selen, Kulüp hakkında genel bilgiler verdi.

“KAHRAMANMARAŞ'TA BASKETBOL GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Kulübü 2014 yılında kurduklarını ifade eden Selen, “Kuruluş amacımız Kahramanmaraş'ın basketbol kültürünü geliştirmek ve katkı sağlamaktır. Basketbol şehirde ön plana çıkarmak istiyoruz, Kahramanmaraş'ın ismini basketbol da şehir dışında duyurmak istiyoruz. Bu sene 3 yılımızdayız. Yavaş yavaş başarıları özellikle şehir dışında yapmaya başladık. Bu sene erkek U-16 takımında A liginde ilk 16 kaldık. A serisi Türkiye finallerinde ve bu şekilde devam ediyoruz. İl içinde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Her yaş grubunda 5-17 yaş grubu arasında basketbol geliştirmek adına çalışıyoruz. Şuan 6 grubumuz var ve 100 üzerinde sporcu sayımız mevcuttur. Hedefimiz daha fazla sporcu kitlesine ulaşabilmek ve Kahramanmaraş'ta basketbol geliştirmek istiyoruz. Basketbol diğer branşlara göre daha farklı ve daha çok eğitim isteyen daha çok disiplin isteyen bir spor dalıdır. Bir A takım projesi yapıyoruz, kendi takımımız ve belediye ile artık hangisi hayırlı olursa, ilk başta gençlerle başlayıp ilerde bunu daha üst liglere çıkarmayı hedefliyoruz. Bakalım böyle bir proje amaçlarımızda mevcut” dedi.

“ERKEKLERDE ALDIĞIMIZ BAŞARIYI KIZLARDA DA ALMAK İSTİYORUZ”

Benes Basket Bayan Takımı Başantrenörü Neslihan Selen ise, “İstanbu'da yaşıyordum. Kahramanmaraş 2 yıl önce geldim. Altyapım Beşiktaş olarak devam ettim. Daha sonra Galatasaray kız takımında antrenörlük yaptım. Şuan 2014 yılında Kahramanmaraş'a geldim, Böyle bir kulüp kurduk ve 2014 yılından beri devam ediyoruz. Erkeklerde belirli dereceler aldık. İnşallah bu sene hedefimiz kızlarda. Bu sene erkek A takım olacak. İnşallah önümüzdeki senelerde kızlarda aynı hedefi görüyoruz. Kızlarda A takım aktif edersek yeni dereceler alacağımıza inanıyoruz. Altyapı potansiyelimiz çok iyi durumda şuan” ifadelerini kullandı. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x