Sağlıklı Yaşam İçin ‘Her Gün 10 Bin Adım’ etkinliği...

Sağlıklı Yaşam İçin ‘Her Gün 10 Bin Adım’ etkinliği düzenlendi

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Her Gün 10 Bin Adım’ yürüyüş etkinliği düzenlendi.

07 Ekim 2018 - 16:30

Düzenli fiziksel aktivitenin yararlarını anlatmak ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek için Alparslan Türkeş Bulvarı Kervan Pastanesi önünden başlayarak Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde noktalanan yürüyüş etkinliğine Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kadir Saltalı, kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Özkan, yaptığı konuşmada yaşam boyu sağlıklı aktivitenin önemine vurgu yaptı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç ise daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için şehrin bütün imkânlarını seferber ettiklerini ifade etti.

KSÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kamile Gül de konuşmasında obezitenin birçok başka hastalığın oluşumuna zemin hazırladığına dikkat çekti. Obezite yaşının düştüğünü ve ülkemizde çocuk obezite oranının yüzde 15 olduğunu hatırlatan Dekan Gül, beslenme ve fiziksel aktiviteye dikkat edilmezse bizi kötü bir tablonun beklediğinin altını çizdi.

Obezitenin önlenebilir bir hastalık olduğunu belirten Gül, KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Obezite ve Sağlıklı Yaşam Polikliniğinin hizmete girdiğini söyledi. Dekan Gül önümüzdeki hafta ayrıca ‘Kahramanmaraş Yürüyor, Kilolar Eriyor’ projesini hayata geçireceklerini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...