Tapu sorunu yaşayanlardan Güvenç’e teşekkür

Tapu sorunu yaşayanlardan Güvenç’e teşekkür

Referandum çerçevesinde mahallesindeki bir ev ziyaretinde konuyu İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’e açarak yardım isteyen Abdulhamithan Mahallesi Muhtarı Hacı Osman Kayıran, sorunu çözen Güvenç ile emeği geçen tüm idarecilere teşekkür etti.

24 Kasım 2017 - 02:53

Abdulhamithan Mahallesinde bulunan 23 parselin hazineye ait olduğunu ve yıllar önce bu alanlara ev yapıldığını dile getiren Kayıran, uzun süredir vatandaşların tapu sorununu çözmek için çalmadık kapı bırakmadıklarını ve son çare olarak ise konuyu referandum ziyaretleri sırasında mahallelerine gelen TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’e açtıklarını hatırlattı. Kayıran; “Muhtarlığa seçilir seçilmez mahallemizdeki 23 parsel üzerinde oturan vatandaşlarımızın bu sorununu çözmek için gayret göstermeye başladım. Milli Emlak yetkilileriyle görüştük, bedel tespiti çok yüksek çıktı. Büyükşehir Belediyemiz ile Onikişubat Belediyemiz bizim bölgemizde vatandaşın lehine imar değişikliğine gitti. Fakat Milli Emlak Genel Müdürlüğü belediyeleri mahkemeye verdi. Bu süreç devam ederken Referandum ziyaretleri çerçevesinde Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç ev ziyareti için mahallemize geldi. Mahallemizin en büyük sorununun bu olduğunu aktardık ve ilgileneceğini söyledi. Belli bir süre sonra Milli Emlak Genel Müdürlüğünden Proje Daire Başkanı ile Kahramanmaraş Defterdarlığında bir toplantı yaptık. Toplantıya sorunlu olan bölgelerin muhtarları katıldı ve proje daire başkanıyla uzun süre bu konunun üzerinde çalıştık. Daha sonra ise bu kez sorunlu olan bölgelerin belediye başkanları ve Ak Parti İl Başkanımız Ahmet Özdemir beyle Celalettin Güvenç Milletvekilimizin başkanlığında bir toplantı daha yapıldı.

SEVİNÇ İKİYE KATLANDI

Bu arada Celalettin Güvenç milletvekilimiz Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek sorunun çözümünde büyük bir mesafe kat etmiş. Önceki gün ise gelen haberle sevincimiz ikiye katlandı” dedi.
TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’in vatandaşların sorununun üzerine hassasiyetle eğilmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ve sorunun tam kilitlendiği yerde Güvenç’in imdada yetiştiğini dile getiren Kayıran; “İlgili kamu kurumlarıyla görüştük, idarecilerle bir araya geldik fakat sorun çözülememişti. O parselde bulunan ev sahipleri aboneliklerini alırken bile çok zorlanıyorlardı. Evlerinin üstünü yapmak isteyen veya satmak isteyen vatandaşlarımız büyük bir zorlukla karşılaşıyorlardı.  Çok şükür hazine arazisi üzerine ev yapanlar için büyük bir gelişme yaşandı. Milletvekilimizin verdiği uğraş sonucu hazine arazileri Milli Emlak’tan ilgili belediyelere devir edildi. Bunun tarihi de çok önemliydi, önce 2009 olarak çıktı sonra ise bu tarih yine milletvekilimizin girişimiyle 2014 olarak güncellenmiş. Bu arsalar Milli Emlak’ta kalsaydı belki de o 23 parselde oturan vatandaşların hiç biri yüksek çıkan bedellerle bu alanları alamayacaktı. Şimdi ise 23 parsel ilgili belediyelere devir edildi. Kurulacak komisyonla belirlenecek bedel 5 yılda ödenebilecek” diye konuştu.

‘EMEĞİ GEÇENLERE MİNNETTARIZ’

Milletvekili Celalettin Güvenç ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir başta olmak üzere emeği geçen herkese minnettar olduklarını da kaydeden Abdulhamithan Mahallesi Muhtarı Hacı Osman Kayıran ilgili belediye başkanlarından da fiyat tespiti için kurulacak komisyonların vatandaşların lehine tespitte bulunmalarını istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...