Tes İş Sendikasında Başkan Değişmedi

Tes İş Sendikasında Başkan Değişmedi

Devlet Su İşleri Cumhuriyet Salonu’nda Cumartesi günü gerçekleştirilen Türkiye Su Enerji ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes İş) Kahramanmaraş Şubesi 6. Olağan Genel Kurul’unda mevcut Başkan Ömer Lütfi Ergin güven tazeledi.

27 Mart 2017 - 17:42

Tes İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin’in de katıldığı genel kurulda mevcut Başkan Ergin seçimlere rakipsiz girdi. Seçimlerden önce kürsüye gelen Şahin, aralarında Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın da yer aldığı kalabalığa karşı çalışanların sorunlarını anlattı. Genel Başkan Şahin, “Çalışanların çok sıkıntıları var, dertleri var. İşverenlerimizin de var; ama çalışanlarımızın da var. Şimdi başta çalışanlarımız, işverenlerimize sağladığınız yüzde 5 peşin ödeme vergi diliminden çalışanlar da istifade etsin istiyorlar. Bizim de vergimizde yüzde 5 indirim yapın, diyorlar. Peşin vergi ödeyen bizleriz” dedi.

Yılın ilk 3 ayında yüzde 15 vergi öderken; 4’üncü ayında yüzde 20’ye, 6’ncı ayında yüzde 27’lik dilime girdiklerini belirten Tes İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin, yılın başında aldığıkları ücreti, yılın sonunda alamadıklarını ifade etti.

Şahin, şöyle konuştu: “Bu ne adalet hiç olmazsa ne kadar aldığımızı bilmemiz lazım. Elbette devlet ki vergi ile ayakta duruyor, bunun bilincindeyiz. Yılın başında aldığımız ücreti yılın sonunda da alabileceğimiz şekilde düzenlenirse çalışanlar da kendi planlarını programlarını ona göre düzenleyecekler. Zaten ücretlerin yetersiz olduğu herkes tarafından biliniyor. Şimdi asgari ücretin bin 404 TL olduğu ülkede, 7 milyon insanın asgari ücret ile çalıştığını hepimiz biliyoruz. Bu ücretle nasıl geçinildiğini hepimizin değerlendirmesi lazım. Onun dışında toplu sözleşmeli çalışan arkadaşlarımızın özel sektörde hala bin 700 ile bin 800 TL arasında çalıştığını bilmenizi istiyorum. Artık bu ücret ile yaşanılmaz duruma geldi. ülkemizin ekonomik durumunu elbette ki bizde biliyoruz.”

ÖRGÜTLENMEYLE İLGİLİ SIKINTILAR VAR

Üretim ekonomisine geçildikten sonra bu işlerin düzeltileceğine inandıklarını kaydeden Başkan Şahin, çalışmadan para almanın kimsenin aklından geçmediğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Örgütlenme ile ilgili önümüzde bir sürü engel var. Diğer sendikalara oranla en yüksek sendika Tes İş sendikası. Buna rağmen hala 60 binleri konuşuyoruz. Bunun önündeki engellerin en başında gelen nace kodlamasıyla meslek kodlaması ile iş yeri belirlenmesi. Nace kodlaması bir meslek kodlamasıdır. Bununla bir iş kolu belirlenmez diye düşünüyoruz. Oysa geçtiğimiz yasal düzenleme içerisinde böyle olunacağı ile ilgili yasal düzenleme yapıldı. Ve sosyal güvenlik kodu da o koddan verilerek iş yerinde örgütlenme yapılabiliyor.  Nace kodlamasında DSİ diye bir kodlama yok. Eğer biz müdahale etmemiş olsaydık; oraya DSİ bir işmiş gibi, bir meslekmiş gibi o kodlamaya DSİ’yi yazdırarak bu işi çözdük.” Bütünlüğün esas alınmasını istediklerini dile getiren Şahin, şöyle devam etti: Kapıda güvenlik. Güvenliğin ayrı bir mevzuatı var. Ama onun dışında temizliktir, yemektir, taşımadır hangi işi yapıyorsa iş yeri bütünlüğünün esasa alınması lazım. Bu, iş barışını sağlar; iş vereni huzurlu kılar. Sendikayı da huzurlu kılar. Onun için bir an önce iş yeri bütünlüğü esas alınmalıdır.

ÜLKE MENFAATİ HER TÜR HESABIN ÜZERİNDE OLMALI

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Tes İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Lütfi Ergin, vatan sevgisinin ve ülke menfaatlerinin her türlü hesabın üzerinde tutulması gereken hassas bir dönemden geçildiğini belirterek şöyle konuştu: “Bir ülkenin maddî ve manevî olarak yükselmesinde ve yücelmesinde temel unsur insandır.  Bu nedenle, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin Demokratik çağdaş bir Türkiye ideali ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, millî, manevî ve ahlaki değerlerimizi benimsemiş, her canlıya sevgi, saygı ve müsamaha gösterebilen, medenî birer insan olarak yetişmelerini sağlamak da bizlerin görevidir. Bu görev, gücünü, tarihinden, millî ve manevî mukaddeslerinden alan büyük milletimizin, vatansever evlatlarının üzerine düşen tarihî bir sorumluluktur. Bu konuda öncelikli mesuliyetimiz, demokrasimizi, yabancılaşmaktan, yozlaşmaktan ve ahlaki zaaflardan korumak ve kurtarmaktır. Kırgınlıkların giderilmesine, yaraların sarılmasına, dostluğun, kardeşliğin ve dayanışmanın geliştirilmesine milletçe ihtiyacımız var.”

“SORUNLARI CESARETLE AŞACAĞIZ!”

Hür, bağımsız, çağdaş, itibarlı ve güçlü bir Türkiye olabilmenin yolunun; millî hedefler etrafında birleşerek, dürüst, medenî ve ölçülü bir halk bilincine sahip olmaktan geçtiğini kaydeden Ergin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Devletimizin, milletimizin bölünmez bütünlüğü ilkesinden, milli ve manevi değerlerimizden asla taviz vermeyen aziz milletimiz, çekişmenin, kavganın ve bölücülüğün hiçbir zaman yanında olmamıştır, olmayacaktır. Bunu da 15 Temmuz’da ispatlamış, demokrasi ve milli irade çığırtkanlığını sözden öteye taşıyamayan dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Geçmiş tarihte yeniden dirilişin ve kurtuluş mücadelesinin önderliğini yapmış olan büyük Türk milleti bu gün de aynı duyarlılığı göstermiştir. İnancımız odur ki, yüce Türk milleti, sorunları cesaretle karşılayacak iradeye sahiptir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde kutsal vatan uğruna, hepimiz için aziz olan değerler, barış ve halkın can güvenliği uğruna canlarını feda etmiş bulunan şehitlerimizin mânevi huzurunda saygı ile eğilir, kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, Kederli ailelerine sabır dilerim. Bu olaylarda Hayatlarını tereddüt etmeden tehlikeye atmış olan şerefli gazilerimize de şifalar diliyorum.”

ERGİN: BÜTÜNLÜĞÜ SAHİPLENMELİYİZ!

Toplumu ayrıştırarak değil, toplumda zaten var olan bütünlüğü sahiplenerek görevlerini ifa ettiklerini aktaran Başkan Ergin, “Bundan sonra da seçeceğiniz yönetim, ortak müştereklerinden oluşmuş vicdanınızın sesi olacaktır. Bu ses her geçen gün yeni ve iyi adımlar atmamızda en büyük destekçimiz olacaktır. Ve bu yeni adımları sizlerin ışığı ve rehberliği ile atacağız. Geldiğimiz noktada durmayacak, çok daha büyük hedeflere varacağız. Bu hedeflere yürürken sizlerin öncülüğüne ihtiyacımız olacak. Bize emanet ettiğiniz imkânları Tes iş sendikası adına sizin menfaatlerinizin korunması yönünde en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık, çalışacağız. Şube başkanlığından bu yana kendisinden ilham aldığımız Sayın Genel Başkanımız Mustafa Şahin in çalışma azmi, hizmet aşkı ve dürüst yöneticilik vasfını kendimize düstur edindik. Ve onun önderliği ile bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Emekçi kardeşlerimizin sorunlarına köklü çözümler getirmeye, refah seviyelerini, çalışma koşullarını iyileştirmeye, hiçbir komplekse kapılmadan; yaptığımız işin bir kamu hizmeti olduğunun bilinci içerisinde, her inanca, her kültüre, her kimliğe, Her siyasi görüşe eşit yakınlıkta”  durarak çalışmalarımızı yürütmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.

GELİŞMİŞLİK ENERJİ TÜKETİMİYLE ÖLÇÜLÜYOR

Ülkelerin ekonomik gelişmişliği ve hayat standartları değerlendirilirken, o  ülkenin enerji tüketiminin baz alındığını vurgulayan Ergin, sendika üyelerine şöyle seslendi: “Ziyadesiyle önemli olan bu görevi kesintisiz ir şekilde yerine getiren değerli kardeşlerim! Sizler her türlü şartta ve zorlu koşullarda dahi bileğindeki gücü üretime dönüştürerek, ekonomiye katkı sağlayan, gelişmişliğin temel taşlarısınız. Elleriyle çalışan insan, işçidir. Elleri ve kafasıyla çalışan insan, ustadır. Elleri, kafası ve yüreğiyle çalışan insan, sanatkârdır. Sizler enerji sektörünün sanatkârlarısınız. Tes İş’in varlığının yapı taşları sizlersiniz. Tüm kardeşlerimi Tes İş çatısı altında birleştirecek olan adaletli bir yönetim anlayışı ise bu yapının çimentosudur. Biz sizin attığınız temeller üzerine sağlam bir yapı inşa etmekle yükümlüyüz. Temelimiz ne kadar sağlam olursa bu bina o kadar yükselir. Elbette cılız ve güçsüz bir temelin üzerine böyle sağlam bir yapı inşa edemezdik. Bu yüzden başarılarımızın bereketi siz işçi kardeşlerime ve delegelerimize aittir. Üyelerimizin heyecanını, acılarını, sevinçlerini, taleplerini yerinde, yüz yüze konuştuk ve paylaştık. Biz büyük bir aile olduk, Bu gün buradaki arkadaşlarımın çoğunun evlerini kapı kapı bilirim, Sofranızı açtınız oturduk, çayınızı çorbanızı içtik. Üzüntünüzde birlikte üzüldük hemdert olduk, sevinçleriniz bizim sevincimiz oldu. Gün oldu başarılarınızla gururlandık, gün oldu düğününüzde neşelendik, acı gününüzde sizinle kederlendik, kenetlendik. Ahde vefayı hiçbir zaman unutmadık, Yeri geldi bizim de zor zamanlarımız oldu. Bunaltıldık, o zaman da sizlerin dost eli imdadımıza koştu, bize cesaret ve güç verdi. Sizlerin teveccühü, sevgisi ve coşkusu en dar zamanlarda yüreklerimizi doldurdu.”

Yeni yönetimde yer alan asil üyelerin isimleri ise şöyle: “Şube Başkanı Ömer Lütfi Ergin, Şube Sekreteri Kadir Özdemir, Şube Mali Sekreteri Abdullah Bozkurt, Şube Teşkilat Sekreteri Hacı Mehmet Kavuk, Şube Eğitim Sekreteri Kadir Gülbeyaz. Denetleme Kurulu Asil Üyeleri: Çetin Erdi, Mustafa Gezerbulur, Bekir Lütfi Anlatıcı. Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Ali Yaşar, Kemal Bay, İsmet Eroğlu. Üst Kurul Delege Adayları: Mesut Kuşat, Fevzi Güler, Burhan Çıngıl, Alper Türkmener,  Kadir Açıkgöz, Çağlayan Çakar ve Mehmet Budak.” Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları Metin Gökpınar, Şıho Çapan, Ali Şerbetçi, Akın Akalın ve Hakan Çayır okurken; Denetleme Kurulu Yedek Üye Adayları Mustafa Nahırcı, Veli Dağ, Mitat Zarifoğlu oldu. Disiplin Kurulu Yedek Üye Adayları ise Sefa Bahtiyar, Orhan Öpçin ve Hamit Necdet Elçi oldu. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...