Vatandaşın ayağına kadar hizmet

Vatandaşın ayağına kadar hizmet

SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Hüseyin Karagöz bir hayalini daha hayata geçirdi. Eskiden emeklilik dilekçesi veren bir vatandaşın işlemi 1 yıl sürerken bugün anında olduğunu Karagöz ispatladı. İl Müdürü Karagöz geçen ay Çağlayancerit’te eşi vefat eden yaşlı bir bayana, emeklilik tebligatını elden götürerek sürpriz yaptı.

19 Mayıs 2017 - 17:06

Sosyal Güvenlik Haftası Kutlama etkinlikleri çerçevesinde farkındalık programları yapan SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Hüseyin Karagöz izine az rastlanır bir hizmete imza attı. 10-15 yıl öncesine kadar emeklilik işlemlerinin 1 yıl sürdüğü kurumlarında artık kısa sürede sonuca bağlandığını belirten İl Müdürü Karagöz, bir hayalini gerçekleştirdiğini belirtti. Geçen haftalarda Çağlayancerit’in kırsal mezrasındaki Emine Dönmez’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Karagöz, eşinin ölmesiyle maaşı kendisine dönen Dönmez’e maaş bağlama belgesini evine kadar getirdi. Karagöz; “Amacımız zorda olan darda olanların bekletmeden hizmet almasını sağlamak. SGK zor gün dostudur. Bağlanan maaşların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Hüseyin Karagöz SGK Haftası kutlamak etkinlikleri çerçevesinde Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette yapılan faaliyetlerle ilgili bilgiler veren Karagöz faaliyetlerle ilgili Bugün Gazetesinin sorularını cevapladı.

 Kayıt dışı istihdama karşı Kahramanmaraş’ta  mücadele verdiklerini belirten SGK Kahramanmaraş İl Müdür Karagöz; “şimdi sigorta priminin tamamını devletimiz yatırıyor, vergisi de dahil. İşçi sigortası üzerindeki devlet teşvikini her türlü ortamda anlatıyoruz. Hem basının tüm materyallerinde, hem sosyal medya da hem de STK toplantılarında anlatıyoruz. Bu teşvik sistemine rağmen kayıt dışı işçi çalıştırıyorsan işlem yaparız, sonuçta çalıştırdığın o insanın da ben hakkını korumak zorundayım.” Dedi.


Kayıt dışı istihdamla ilgili kurumda bir daire başkanlığı kurulduğunu da belirten Karagöz, bir ara yüzde 65’lerde olan kayıt dışı istihdamın bugün alt seviyelerde olduğunu belirtti. Kayıt Dışı istihdamla Mücadele Daire başkanlığının en kılcal damarlara kadar girip denetim yaptığına da değinen Karagöz; “nerede kayıt dışı istihdam çok oluyor, sebepleri ne, hangi ilde hangi sektörlerde daha çok. Bu konuda çalışmalar yapıp önlemler alıyoruz. Hemşerilerimiz kayıt dışını 170 alo SGK ihbar hattına bildirebilirler” dedi.

‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş mitinginde verilen 7 bin istihdam sözünün 7 Mayıs itibarıyla dolduğunu ve şuan ise 7 bin 500’ü geçtiğini söyledi. SGK İl Müdürü Karagöz; “Kahramanmaraş’ın potansiyeli daha da çok yüksek. İşverenlerimiz 7 bin olarak söz verdi fakat yılsonuna kadar 10 bini çıkacağına inanıyorum. Burada işsizlik sorunu yok, işletmelere baktığınız zaman işçi arıyorlar, işçilerde iş arıyor. Dolayısıyla Kahramanmaraş’ta iş beğenmeme sorunu var. Burada sıkıntı mezun olunan okulun bölümünden kaynaklanıyor. Öğrenci bir branştan mezun oluyor, işveren ise diğer branştan işçi arıyor. Arz-talep noktasında bir sıkıntı var, onu da Sayın Bakanımıza arzettik ve o alanda da bir çalışma yapılacak. İşveren hangi alanda daha çok işçi arıyorsa Meslek Yüksek Okulların veya fakültelerin o bölümlerine yönlendirmek gerekiyor. Bunun bir çalışmasını da yapıyoruz” dedi.

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak için Atatürk Meydanına pankartlar astırdık, Ulucami bölgesine, İl Özel İdaresi önüne, piazza’ya stant açtık. Stantlarda vatandaşlarımız merak ettiklerini öğrenebiliyorlar, ayrıca en çok merak edilenlerle ilgili broşür yaptırdık ve vatandaşlarımıza dağıttık.” dedi

Hedeflerinin vatandaşlara kurumlarıyla ilgili bilgi aktarmak olduğunu ve nihayetinde de vatandaşlar için çalıştıklarını dile getiren Karagöz insanların her şeyin en güzeline layık olduğunu belirtti. Kargöz, “SGK Kutlama haftası etkinlikleri çerçevesinde sahada vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Bunun dışında da kurumla işi olan tüm vatandaşlarımız için Beyaz Masa ekibini daha etkin hale getirmek istedik. Alanı genişleterek, vatandaşımızın rahat edebileceği ve her işinin anında çözüme kavuşturulması için önlemler aldık” dedi.

Türkiye genelinde güven duyulan kurumlar arasında ilk 5 sırada bulunduklarını da belirten Kargöz, önceden bir vatandaşın emeklilik dilekçesi 1 yılda sonuçlanırken bugün anında sonuçlanabildiğini belirtti. Karagöz şöyle konuştu; “bir vatandaşın emeklilik dilekçesini verdikten sonraki takip eden ayın 1’inde maaşını alabiliyor. Hatta emeklilik dilekçesi veren bir vatandaşa gidip emeklilik tebligatını yapmak benim hayalimdi. Bu hayali gerçekleştirdim. Geçen ay eşi vefat eden Çağlayancerit’in kırsal mahallesinde yaşayan Emine Dönme’ye maaş bağlama belgesini götürdük. Çok mutlu oldu.” dedi. (KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN GAZETESİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...