Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme

Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme

BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği Helikopter kazasıyla ilgili Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına yapılan itiraz Kahramanmaraş 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından incelenerek itirazın kabulü ve kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasını karar verildi.

22 Nisan 2018 - 04:45

BBP’nin Merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin 9’uncu yılında yeni bir gelişme yaşandı. Davayı tüm yönleriyle takip eden ve delilleri sıralayan Aile avukatı Kemal Yavuz’un Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına ilişkin Kahramanmaraş 2. Sulh Ceza Hakimliğine yaptığı itiraz mahkeme heyeti tarafından incelenerek yerinde bulundu ve karar kaldırıldı.

Kararın ayrıntısında dosyada şüpheli olarak isimleri bulunan bir kısım şahısların haklarında FETÖ/PDY bağlantıları iddialarıyla ilgili dosyalarından onaylı örnekler istenerek eldeki inceleme konusu dosya ile bağlantı kurulabilecek bir delil, bilgi veya belge bulunup bulunmadığının tespit edilmesi ve ayrıca Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan başka bir dosyada eldeki inceleme konusu dosyaya etki edebilecek yeni deliller elde edilmesi, yeni bilgiler, yeni olay, olgu ve durumların ortaya çıkması olasılıklarının değerlendirilmesi amacıyla A.O.Ç, A.K., A.P., A.A., A.Ö., D.U., D.Ö., İ.D., M.K., M.S.Ç., M.Y., M.K., M.G., M.A., N.M., O.Ö., T.B.D., Y.Y., Y.Ç. ve Z.Ö. ile ilgili itirazın kabul edilerek Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair kararın kaldırılmasına karar verildiği öğrenildi. Mahkeme dosyada isimleri geçen 112 şüpheli hakkında yapılan itirazı redderken, BBP il ve ilçe başkanları tarafından yapılan itirazları ise dosyada herhangi bir sıfatı bulunmaması dolayısıyla reddetti.

İtirazlarının kısmen kabul edildiğini belirten, Yazıcıoğlu’nun Dava arkadaşı ve aile avukatı Kemal Yavuz, Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine bundan sonraki yargı süreç ile ilgili bilgi verdi.

Yavuz yaptığı açıklamada, ''20 Haziran 2006 tarihinde Kahramanmaraş cumhuriyet başsavcılığınla ana dosya diye tanımladığımız 112 kişinin hakkında yürütülen 132 kişi hakkında yürütülen soruşturma dosyasıyla ilgili verilen takipsizlik kararına karşı 13 Temmuz 2006 tarihinde Kahramanmaraş nöbetçi suç ceza mahkemesine itirazda bulunmuştuk. Kahramanmaraş ikinci suç ceza mahkemesi yaptığı değerlendirmeden yaklaşık 22 ay oldu. 22 ayda yaptığı değerlendirmenin sonucunda 132 şüpheliden sadece 20’si ile ilgili kararı kaldırdı. Diğer 112 kişi hakkında bizim itirazımızı reddetmiş oldu. Yani bizim yaptığımız referans kısmen kabul edildi, kısmen reddedildi'' dedi.

Kabul edilen 20 kişi yönünden sevinçli olduklarını belirten Avukat Kemal Yavuz, ''Gecikmişte olsa eksikte olsa neticesi itibarı ile ciddi bir adım atıldı. Bu son derece önemli bir olaydır. Çünkü adalete kapı aralamıştır. Hakikatin üstünü örtmeye imkân vermemiştir. Gecikmişte olsa 9 yıl sonra da olsa adalet ciddi anlamda bir adım atmıştır. Ama bunu yanı sıra hakkında yapılmış itirazın reddedildiği kişiler var bu kişilerin tamamı değil ama bir kısmının bu örgütlü gerçekleştirilen bu suikast eyleminin içinde olduğunu düşündüğümüz kişiler var. Bu kişilere yönelik olarak itirazlarımız devam edecek. Bunlar yönünden olağanüstü yargı yoluna başvuracağız. Ayrıca aleyhinde oluşan yeni deliller sebebi ile yeniden şikâyet edeceğiz. Yani gerçekte suçun içerisinde olup da bu takipsizlikte aleyhindeki takipsizlik kararı kaldırılmayan kişiler sevinmesinler. Onlar yönünden takibimiz şikâyetimiz olağanüstü hukuk yolu müracaatımız devam edecektir.  Ama biz her şeye rağmen bugün itibari ile şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz; artık Muhsin Yazıcıoğlu dosyasındaki gerçeklerin üstü örtülmeyecek''

Yavuz daha sonra sözlerine şöyle devam etti; ''Bunun bir suikast olduğu dosyadaki mevcut eller durumu itibari ile anlaşılmış durumdadır. Davası açılıp yargılaması yapılıp sorumluların, ihmali olanların, suikastı gerçekleştirenlerin, arama kurtarmaya engel olmaya çalışanların tamamı tespit edilmiş durumdadır. Bunlarla ilgili gerekli hukuki süreç başlatılmıştır. Şimdi Kahramanmaraş cumhuriyet başsavcılığından beklediğimiz hem FETÖ sürecinde yaptığımız şikâyetteki yeni şüphelilerle ilgili hem bu dosyadaki 20 kişi ile ilgili, hem Göksun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmadaki 9 kişi ile ilgili veriler Yargıtay cumhuriyet başsavcılığının yüksek dereceli memurların yürüttüğü soruşturma ile ilgili Yargıtay’da devam etmekte şuan o dosya.  Ankara ilinde yer itibarı ile aleyhinde şikâyetçi olduğumuz 9 şüpheliyle ilgili yapılan bütün soruşturmaların birlikte değerlendirilmesi gerektiği, tek suçtan ancak tek soruşturmanın yürütülmesi gerektiği, bu yapının örgütlü bir yapının olduğu şuan itibari ile ulaştığımız verilerden de anlaşılacağı üzere aleyhinde takipsizlik kaldırılan 20 kişinin tamamına yakınında FETÖ’ den aleyhlerinde soruşturma yürütülmekte olduğu, bir bütün olarak değerlendirildiğinde eylemin FETÖ ile irtibatlı kişi ve kurumların yürüttüğü gözlemlenmektedir. Ama FETÖ’ nün dışında kalan unsurlar olabilir. Bunları da asla göz ardı etmeyerek eylemin öncesi, eylem anı ve sonrası ile ilgili tüm gelişmeleri bir bütün olarak değerlendirilerek biz şikâyetimizi takibimizi devam ettiriyoruz. Bunlarla ilgili bir soruşturmanın başlatılacağı ve bu soruşturmada da bütün talebimiz bu şüphecilerin tutuklu yargılanmalarının sağlamasıdır. Şimdilik Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığından biz hem bu soruşturmaları birleştirmelerini hem derhal bu kişiler hakkında tutuklama işlemi yaparak soruşturmanın tutuklu yürütülmesinin sağlanmasını bekliyoruz.''

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...