ABD’ye S-400 resti

ABD’ye S-400 resti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye- ABD ilişkilerine dair, “Kovboy filminde olduğu gibi ‘Ben her istediğimi yaparım’ derlerse bunun bir karşılığı olur” dedi.

29 Ağustos 2018 - 01:59

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret kiçin gittiği Litvanya'da mevkidaşı Linas Linkevicius ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Türkiye-ABD ilişkilerine dair, "Kovboy filminde olduğu gibi 'Ben her istediğimi yaparım.' derse bunun bir karşılığı olur" dedi. Çavuşoğlu, ABD Kongresi'nden bir heyetin önceki günkü Türkiye temaslarına ilişkin soru üzerine, iki ülke arasındaki diyaloğun önemine işaret ederek kendisinin de dışişleri bakanı olarak diplomasi ve diyalogdan yana olduğunu söyledi. Türkiye'nin iki ülke arasındaki sorunların çözülmesi için çok çaba sarf ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Kongre üyelerinin Türkiye'ye gelmesi önemli. Çünkü ABD'de farklı kurumlar var. Farklı pozisyonlar, farklı düşünceler var. Tam bir karmaşa var. Türkiye'nin önemini bilen ve Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesini isteyen Kongre üyeleri de var. Tabii FETÖ'nün zehirlediği gruplar da var" dedi. "S-400'ler bizim için bir tercih değil, zorunluluk" diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "ABD Patriotları şu anda bize satma garantisi verebiliyor mu? F-35'te bile her gün ciddi tehditler, 'yok Kongre'den geçmez, yok şu olmaz bu olmaz' hep böyle şartlar koymaya çalışıyorlar. Ama benim hava savunmamı korumam lazım. Bu benim güvenliğim için elzem. Herkeste füze var. Bu füzelere karşılık kendi ülkemi savunacak sistemi almak durumundayım. Bu benim için tercih değil, bir zorunluluk. Bunu anlamaları gerekiyor."

ABD: ENDİŞELİYİZ

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında Türkiye'nin Rusya'dan hava savunma sistemleri almasının, kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

TÜRKIYE'DEN MACRON'A TEPKI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'ye ve Türkiye'nin AB üyelik süreci hakkındaki ifadelerini "Ülkemize ve AB üyelik sürecimize ilişkin olarak sarf ettiği bazı sözleri derin bir teessüfle karşılıyoruz" sözleriyle değerlendirdi. NATO müttefiki ve AB üyeliğine aday Türkiye'nin halihazırda zaten AB'nin stratejik ve ayrıcalıklı bir ortağı olduğunu belirten Aksoy, Türkiye'nin göçten terörle mücadeleye birçok alanda AB ile ortaklık ve iş birliği mekanizmalarına sahip olduğunun altını çizdi. Aksoy, "Fakat bunların, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin ahdi temeli olan katılım sürecimize alternatif olamayacağı aşikardır" dedi. Kaynak: Sabah

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...