Asker ve Gaziler "AYLA" filminde buluştu

Asker ve Gaziler "AYLA" filminde buluştu

Kahramanmaraş’ta gaziler, askerler ve gençler, 27 Ekim’de Dünya sinemalarında vizyona giren ve 90. Oscar Ödülleri için “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde Türkiye’nin adayı olan Ayla filmini yan yana izledi. Filmin hemen ardından ise gençler, askerler ve gazilerle beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

13 Kasım 2017 - 17:31 - Güncelleme: 13 Kasım 2017 - 18:18

Kahramanmaraşlı Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin Kore’de yetim bir kızı sahiplenmesini anlatan film için Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ve Piazza AVM işbirliğinde gaziler, askerler ve gençlere özel gösterim sunuldu. Hayatın hem acı hem de sevinçli yanlarını etkili bir şekilde sunan filmi izlerken gaziler kadar askerler ve öğrenciler de hem ağladı hem güldü.

Film gösterimi sonrası filmi değerlendiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek, “Bize bu imkânları sağlayan Jandarma Komutanımız Cafer Öz Bey’e çok teşekkür ediyorum. Piazza AVM ile Jandarmanın işbirliğinde biz gazileri; bugün Kore gazimiz ve Kahramanmaraşlı astsubayımız Süleyman Dilbirliği’nin anılarını içeren Kore’de bir yetim yavruyu 1 yıl boyunca yanında taşıması ve bir yandan savaşmasını anlatan Ayla filmini izledik. Süleyman Dilbirliği Türklüğün, Müslümanlığın bir arada yaşandığı çok güzel şeyleri bir Türk olarak yaşatmıştır. Bugün bu filmi izledik. Ve gerçekten çok duygulandık. Hem ağladık hem de sevindik. Bir Türk olarak hem çok etkilendim hem de çok gururlandım” ifadelerine yer verdi. Kore’ye gönüllü giden askerlerden biri olan 88 yaşındaki Kahramanmaraşlı Kore Gazisi Veli Gülnar ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Giderken de Hint Okyanusu’nda bir fırtınaya yakalandık. O an, Allah biliyor, pişmanlık duymuştum. Bugün için o kadar mesudum. Bu filmi de seyrettik, iyi oldu. Bir taraftan duygulandık bir taraftan ağladık bir taraftan sevindik. Hepsini bir filmde yaşadık. Filmin sonunda kavuşmaları beni çok duygulandırdı. Çok güzel bir etkinlik oldu. Kore’de İslamiyet, çığ gibi büyüyor Allah’a şükür! Türk askeri oraya gittikten sonra 1950’den sonra duyduğuma göre; Müslüman nüfusu 1,5 milyonu geçmiş. Arkadaşlarımızı oraya davet ettiler. Onlar gitti. Ben hasta olduğum için gidemedim. Oraya giden arkadaşlar, Kore’de birçok şehrin bizim şehirlerimiz gibi minarelerle dolu olduğunu söylüyor. Elhamdülillah bu Türkler nereye ayak astıysa nerede Allah dediyse orada hayır ve bereket olmuş” film sonrası özellikle gençler; Kahramanmaraş Jandarma Alay Komutanı Albay Cafer Öz, askerler ve gaziler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yönetmenliğini Can Ulkay'ın üstlendiği, yapımcılığını Mustafa Uslu'nun gerçekleştirdiği filmde, İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Eric Roberts, Lee Kyung-Jin, Sinem Uslu ve Erkan Petekkaya rol aldı. Senaryosu Yiğit Güralp'e ait olan ve gerçek bir hikayeden uyarlanan film, Kore Savaşı sırasında bulduğu beş yaşındaki kimsesiz bir kızın bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla adı verilen kız çocuğunun hikayesini anlatıyor.



FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x