Şaşırtan Ayva: 1.3 Kilogram

Şaşırtan Ayva: 1.3 Kilogram

Kahramanmaraş’ta sonbahar mevsimiyle birlikte ayva hasadı da başladı. Doğan Market’te görücüye çıkan 1 kilo 305 gram ağırlığındaki Şahinkaya ayvası ise vatandaşların ilgi odağı oldu.

13 Kasım 2017 - 17:09

Doğan Market Firma Yetkilisi Seyfettin Nacar, lezzeti ve büyüklüğü ile dikkat çeken Kahramanmaraş ayvasında verimin yüksek olduğunu söyledi. İşyerlerinde Kahramanmaraş ayvası sattıklarını da belirten Nacar, Kahramanmaraş’ın bereketli topraklarında yetişen leziz ayvalar, tezgâhlarda yerini aldı. Ayvalar hem çok büyük hem sulu hem de aroması çok kuvvetli. Hele bir tane ayvamız var ki ağırlığı 1 kilo 305 gram. Bu büyük ayva müşterilerin oldukça ilgisini çekti” dedi.

Şahinkaya Havzası’nda yetişen ayvalar, ekolojik koşullara bağlı olarak kalite açısından oldukça yüksek albeniye sahip. Ortalama ağırlığı 400-600 gram arasındaki ayvaların bölgede yetişen ağırlıklı çeşidi ise Eşme. Bu bölgede üretilen ayvalar kalitesi nedeniyle tüccarların beğenisini kazanarak hasat sezonu süresince büyük talep görüyor. Ayrıca Şahinkayası Mahallesi'nde iyi tarım uygulamaları ile ayva yetiştiriciliği yapan çiftçi sayısı da her geçen gün artıyor.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x