Ekmek yiyerek kilo verebilirsiniz!

Ekmek yiyerek kilo verebilirsiniz!

Diyetisyen Halime Demirciler Karaoğlan, kilo vermekte zorlanan vatandaşlara yüzde 20 egzersiz yüzde 80 diyet programını uygulamalarını önerdi.

20 Kasım 2017 - 11:00

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Kahramanmaraş’ta hareketsiz yaşamın hat Safalarda olduğuna dikkat çeken Karaoğlan, “Kış aylarında hareketsiz kalmamak gerekiyor. Çünkü kış demek evden çıkmamak, yürüyüş yapmamak anlamına geliyor. Şehirde zaten hareketsiz yaşam hat Safalarda, bir adım bile atmak insanların zoruna gidiyor. Her yere arabayla ve otobüslerle gidelim düşüncesindeyiz. Pastalar, börekler, çörekler olmadıktan sonra veya ölçülü yedikten sonra kişi her türlü kilo verir. Önemli olan azimli olmaktır” dedi.

 

 “Kavurma Yerine Kebap, Pilav Yerine Ekmek”

Etkili diyet listelerinde bol proteinli yiyeceklerin olması gerektiğini belirten diyetisyen Karaoğlan konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Kışın en korkunç kalorisi yaş hurmadır. Bu hurmadan 1 tane yediğimizde normal 2 meyve yemiş kadar oluyoruz. Bol sıvı tüketmek kilo vermemize yardımcı olur. Şuanda bile insanlar hava soğudu diye su içmeyi bıraktılar.  Su içmek bizim için her türlü yağı yakmaya yardımcıdır. Yazları insanlar meyve biraz daha masum gözüyle bakıp daha fazla tüketiyorlar. Bu yüzden kilo verme konusunda dengesizlikler olabiliyor. Kışları ise hareketsiz kalmamak gerekiyor.Kilo veremiyorum diyenler ise mutlaka kenti metabolizmasına uygun beslenmiyordur. Günlük almamız gereken enerji miktarı var, bu miktarın altında kalori alırsa tabi ki her türlü zayıflarız. Düzenli beslenerek ve eksersizler yaparak kış aylarında da rahatlıkla kilo verebiliriz. Bol sıvı tüketildiğinde ise yağ kaybına neden olur. Kişi kas kaybetmeden, bol su içerek gayet güzel yağ kaybı yapmış oluyor.  Yani en etkili diyet listesi bol proteinli yiyecek olması gerekiyor.Diyet için en masum kebap tüketimidir. Yani bunu bol ekmekle tüketmemek gerekiyor. Izgara şeklinde olur ise kavurma yerine kebap daha masumdur.”

 

“Sofrada Mutlaka Ekmek Bulundurun”

Kahramanmaraş’ta gut hastalığının yaygın görüldüğünü ve diyet yaparken kişinin hastalığı göz önünde bulundurularak yapılması gerektiğine dikkat çeken halime Karaoğlan şunları söyledi: “Hamur işi yerine kebap tüketilmesi gerekiyor. Kişilerin kendi hastalıklarına dikkat etmesi gerekiyor. Kalp hastalığı damar tıkanıklığı var ise onlar ölçüyü daha iyi bilmeliler. Limon tüketimi her şeyin emiliminin arttırıyor. Örneğim greyfurt ilaç kullanan insanlara yasaktır. Yani ilacın yan etkilerini arttırıyor. Eğer kişi kas kaybetmiyor ise bir hafta içerisinde 4 kilo veren danışanlarımız var. Eğer kişi kastan kaybediyor ise sağlıksızdır. Emek tüketimi pilav tüketimine göre daha masumdur. Çünkü ekmekte yağ yok, ama pilavda yağ vardır. Ekmek tüketilmesi gerekiyor ama bunun düzenli tüketilmesi gerekiyor. Kilo vermekte ekmek kişiden kişiye değişiyor. Hiç ekmek yememek doğru değildir. Kahvaltılarda bulundurmak önemlidir. Kilo vermek için eksersiz tek başına yeterli değildir. Bizim önerimiz yüzde 20 eksersiz yüzde 80 diyet olması gerekiyor. İnsanlardan spor yapıyorum zayıflayamıyorum diyeşikayetler alıyoruz. Spor sonrası kalori fazlası gıda tüketilirse tabi ki kişi zayıflayamaz. Halı saha maçlarından sonra paça tüketiliyor sonra kilo aldım diye sızlanıyorlar.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu Hızlanıyor”
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu...
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü