Ev hayali kuran dar gelirliye müjde

Ev hayali kuran dar gelirliye müjde

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Gölkent, Güneşevler’den sonra 684 konutluk Yıldızevler’in startını verdi. Erkoç, Doğukent’in hemen arkasında yapılacak Bürüt 135, Net: 102 metrekareden oluşan daireler için müracaatların başladığını belirtti.

29 Ekim 2017 - 03:34

Ev hayali kuran dar gelirliye konut müjdesi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan geldi. Gölkent, Güneşevler’den sonra Yıldızkent’i hayata geçiren Erkoç, dar gelirlinin ev sahibi olması için çalıştıklarını üzerine ev olmayan ve Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı herkesin konut müracaatında bulunabileceğini açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında belediye garantörlüğünde kurdurulan kooperatifle dar gelirliyi ev sahibi yapmayı hedeflediklerini belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “bu projeler hiçbir kar amacı olmadan direk maliyetine ucuz arsa üretilerek yapılan bir çalışma. Yıldızevler konut kooperatifinde 684 konut yer alacak. İnşallah Kahramanmaraş’ta ev alması hayal olan, imkânı olmayan vatandaşlarımızın ev sahibi olması büyükşehrin garantörlüğünde bu tür kooperatifleri destekleyerekten vatandaşlarımızın ucuz ev almasını sağlama gayretindeyiz.” Dedi.

Erkoç ayrıca TOKİ ile diyalog halinde olduklarını yine dar gelirli vatandaşlara ucuz konut vermek için ucuz arsa temin ettiklerini ve TOKİ’nin 2018 yılı içerisinde Kahramanmaraş’ta çok büyük çalışmaları olacağını söyledi.

Yıldızevler Konut Yapı Kooperatifinin Başkanlığını yürüten Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci ise yapılacak konutların müracaat şartları ve konutların teknik durumlarıyla ilgili bilgiler verdi. Kahveci, “Kooperatifimiz Doğukent’in hemen üstünde yaklaşık 85 dönüm alan üzerinde projelendirilmiştir. Bu projeyi yaparken uzunca bir süre üzerinde çalıştık, daha önce de konut yaptığımız için oradaki tecrübelerimizi buraya aktarıyoruz. Yani 28 Ekim’de başlıyor 6 Kasım Pazartesi Günü üye kayıtlarını bitireceğiz.  Dairelerimiz bürüt 135 metrekare, net 102 metrekare olmak üzere, 38 blok 684 daireden oluşmaktadır. Her blok 9 kat ve her katta ise 2 daire bulunmaktadır. Ayrıca Yıldızevler’de çocuk oyun alanları, parklar, geniş yollar ve spor alanları konutlar arasına dağıtılmıştır. Site güvenliği de mahalle samimiyetine uygun, mahalle samimiyetini buluşturan bir yaşam alanı oluşturmayı hedefledik.” Dedi.

Bugün başlayan müracaatlarda 30 bin TL peşinat şartı getirildiği bildirildi. Ayrıca Kahramanmaraş Nüfusuna kayıtlı olması ve üzerine hiçbir konutun olmaması şartı başta olurken, müracaatların fazla olması durumunda ise kura çekileceği öğrenildi.

 

DAR GELİRLİYE KONUT MÜJDESİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç dar gelirli için konut üretmeye devam ediyor. Doğukent’in hemen arkasına 38 bloktan oluşan 684 konutun müracaatlarını başlatan Erkoç, 2018 yılında ise diyalog halinde oldukları TOKİ’nin Kahramanmaraş’ta çok büyük çalışmalarının olacağını söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç düzenlediği basın toplantısında yeni kurulan Yıldızevler Kooperatifiyle ilgili bilgiler verdi.   Yıldızevler Yapı Kooperatifinin Belediye garantörlüğünde dar gelirli vatandaşları konut yapmak için kurulduğunu belirten Erkoç; “dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

KONUTLAR 3+1 ŞEKLİNDE OLACAK

Şimdi yeni bir çalışma var, Doğukent’in hemen üstünde yani bitişiğinde karsız bir şekilde vatandaşımızın ev sahibi olması için gayret gösteriyoruz. Bu tür projelerde en küçük kar marjı bile düşünmüyoruz. İnşallah Kahramanmaraş’ta ev alması hayal olan, imkânı olmayan vatandaşlarımızın ev sahibi olması için büyükşehir olarak bu tür garantörlük değerleri bulunarak, bu tür kooperatifleri destekleyerekten vatandaşlarımızın ucuz ev almasını sağlama gayretindeyiz. Toki ile ilgili çalışmalarımız da var. 2018 yılı içerisinde TOKİ’nin Kahramanmaraş’ta çok büyük çalışmaları olacak. Yine hedefimiz ev hayali kurup alamayan dar gelirli hemşerilerimizi ev sahibi yapmak. 684 konuttan oluşan konutlar 3+1 şeklinde yapılacak. Önümüzdeki yıllarda da ucuz arsa üreterek dar gelirli ailelerimizi ev sahibi yapma amacımız sürecek.” Dedi.

 

ÖZEL SÖKTERLE REKABET ETMİYORUZ

Bu tür konut yapımında konut yapan diğer müteahhitlerle rekabet etme gibi bir hedeflerinin olmadığını belirten Erkoç şöyle konuştu; “bizim hedeflediğimiz kesim farklı. Şuan özel sektörün yaptığı evlerden ev alma imkanı olmayan kesime hitap ediyoruz. amacımız da zaten bu, ev hayali kurup ev alamayan dar gelirliyi ev sahibi yapmak. Burada en büyük desteğimiz kooperatifin arsa üretmesinedir. İnşallah hızlı bir şekilde de bu proje tamamlanacak. Ben şimdiden arkadaşlarımıza da kooperatiflere yetkililerine de teşekkür ediyoruz. Çok hızlı bir şekilde yapılması için de her türlü gözetimde bulunacağız. Büyükşehir olarak biz her zaman burayı gözlemleyeceğiz takip edeceğiz.” Dedi.

 

MÜRACAATLAR BUGÜN BAŞLADI

Yıldızevler konutlarıyla ilgili teknik bilgiyi ise Kooperatif Başkanı Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci verdi. Konut yapımının yapılacağı alanın Doğukent’in hemen üstünde 85 dönüm alan üzerinde olduğunu dile getiren Kahveci; “Yarın itibari ile üye kayıtlarına başlıyoruz. 10 gün süre içerisinde üye kayıtlarını yapacağız. Yani 28 Ekim’de başlıyor 6 Kasım Pazartesi Günü üye kayıtlarını bitireceğiz.  Konutlarımız bürüt 135 metrekare, net 102 metrekare olmak üzere 38 blok 684 daireden oluşmaktadır. Her katta 2 daire 9 kattan oluşmaktadır. Çocuk oyun alanları, parklar, geniş yollar ve spor alanları konutlar arasına dağıtılmıştır. Site güvenliği de mahalle mahalle samimiyetine uygun mahalle samimiyetini buluşturan bir yaşam alanı oluşturmayı hedefledik.” Dedi.

90 bin TL ile 120 bin TL arasında çıkması planlanan konutun 2,5 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Peşinat 30 bin TL ile başlanacak konutta Şehit Ailelerine, Harp ve Vazefi Malulleri ile Dul ve Yetimlerine yüzde 10, Engellilere yüzde 5, Emeklilere yüzde 10 kontenjan ayrılacağı bildirildi.

Kültür Park içerisinde müracaatların yapılacağı da ifade edilirken peşinat yatırıp kredi durumları uygun görülenlerin 684’ten fazla olması durumunda ise noter huzurunda kura çekileceği öğrenildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu Hızlanıyor”
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu...
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü