“Kültürel değerlere sahip çıkmalıyız”

“Kültürel değerlere sahip çıkmalıyız”

Kahramanmaraş’ın sahip olduğu Kültür ve Turizm değerlerin Ulusal ve Uluslararası alanda tanıtımına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde ilimize gelen turist sayısı her yıl artış gösteriyor.

29 Ekim 2017 - 03:36

Turist sayısının artmasında Belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının önemli bir rol üstlendiğinin belirten Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı: “Turizm sektörü şehirdekamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların işbirliğiyle iyi bir uyum yakaladı. Bu uyumu sürdürerek ekonomiyi güçlü tutmalıyız” dedi.

 

“KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Turizm belgeli konaklama tesislerinde doluluk oranın üst seviyelerde olduğuna dikkat çeken Küçükdağlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlimiz alternatif turizm üzerine birçok değere sahip olup Germanicia Antik Kenti Taban Mozaikleri başta olmak üzere arkeolojik değerleri, yazarları şairleri ve ozanları sebebiyle edebiyat şehri olması, geleneksel el sanatları ve yöresel mutfağı ile kültür turizmi;   Eshab-ı Kehf Külliyesi, tarihi camileri, mescitleri ve türbeleri sebebiyle inanç turizmi; sıcak ve doğal su kaynaklarından dolayı termal turizmi; yaylaları, dağları, mağaraları, baraj gölleri, akarsuları, doğa sporlarına elverişli pek çok yeri ile doğa turizmine imkan veren değerlere sahiptir. Bu anlamda turizmin pek çok dalına hitap etmektedir. Konaklama sayısı ve süresi ile ekonomiye katkı oranı doğru bir orantı teşkil etmektedir. Konaklama sayısı ve süresi ne kadar artarsa turist başına ilimizde harcanan para da o kadar artmaktadır.”

 

“TANITIM ARTIKÇA TURİSTTE ARTIYOR”

Şehrin son zamanlarda çok iyi tanıtıldığına dikkat çeken Küçükdağlı: “Binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kahramanmaraş gerek ekonomik, gerek sosyal ve kültürel açıdan tarih boyunca önemini korumuş şehirlerimizdendir. Tarihi ve mimari eserleri,  şifa dağıtan termalleri, saunası, ender rastlanan bitkilerle bezenmiş serin yaylaları, ormanları, mağaraları, akarsuları, baraj gölleri, geleneksel sanatları ve yöresel mutfağı ile turizm açısından önemli bir potansiyele sahip” diye konuştu.

Kültürel değerlere daha fazla sahip çıkılmasıyla birlikte şehrin çok farklı konumda olacağını belirten Küçükdağlı şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ın sahip olduğu turizm değerlerinin turizm sektörüne kazandırılması için; ilimizde bulunan termal alanların turizm merkezi ilan edilmesi, kültür ve inanç turizmi çerçevesinde tarihi yapıların restorasyonu, arkeolojik kazılar yapılması, geleneksel el sanatlarının tanıtılması ve devamlılığının sağlanması, yöresel mutfak kültürünün yaygınlaştırılması, turizm sektörü için eğitim programları düzenlenmesi, ilimizin tanıtımına yönelik görsel ve basılı materyaller bastırılması, belgeseller hazırlanması, sergiler açılması, ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlanması gibi turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Kahramanmaraş’ın sahip olduğu kültür ve turizm değerlerinin Ulusal ve Uluslararası alanda tanıtımına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde ilimize gelen turist sayısın her yıl düzenli olarak artış yaşanmaktadır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı