Macron: Türkiye AB’nin kuvvetli bir ortağı

Macron: Türkiye AB'nin kuvvetli bir ortağı

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde olmaması gerektiğine yönelik art arda gelen skandal açıklamalarının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan da bir açıklama geldi.

09 Eylül 2017 - 18:06

Macron, Türkiye'nin AB'den uzaklaştığını ancak ilişkilerin kopmaması gerektiğini söyledi. Macron, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin kuvvetli bir ortağı olduğunu da belirtti.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron verdiği röportajda Türkiye'nin Avrupa Birliği için kuvvetli bir partner olduğunu ve Türkiye ile bağların korunması gerektiğini söyledi. 

TÜRKİYE HAYATİ BİR ÖNEME SAHİP
Yunan Kathimerini gazetesine röportaj veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macon, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin AB'den uzaklaştığını söyleyen Macron, "Türkiye son aylarda Avrupa Birliği'nden uzaklaştı, endişe verici ve gözardı edilemeyecek bir şekilde. Ancak bir kopuştan kaçınmak istiyorum, çünkü başta göç meselesi ve terör tehdidi olmak üzere yüz yüze geldiğimiz pek çok krizde bizim için hayati öneme sahip bir ortak" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x