Onikişubat teşkilatında icra kurulu oluştu

Onikişubat teşkilatında icra kurulu oluştu

Ak Partinin Kahramanmaraş’taki kongre sürecinin ilk startı verilen Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanlığında yürütme kurulu belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yenilenme kriterini dikkate alan İlçe Başkanı Fırat Görgel eski yönetimden 16 ismi liste dışında bıraktı.

11 Eylül 2017 - 23:05 - Güncelleme: 11 Eylül 2017 - 23:07

Kahramanmaraş’ta vatandaşa yaklaşımı, dürüst, ilkeli siyaset anlayışı ve dava şuuru ile gelecek vaat eden siyasiler arasında gösterilen Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel yeni yönetim ve icra kurulunda büyük oranda değişime gitti.

Ak Partinin Kahramanmaraş’taki ilk kongre süreci 26 Ağustos 2017 tarihinde Onikişubat’ın 2. Olağan Kongresi ile başladı. Kongre sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirlediği kriterlere harfiyen uymaya çalışan Görgel yeni yönetiminin yüzde 56’sını eski yönetimden oluşturdu. Geçen yıl Ocak ayında Ahmet Özdemir’in İl Başkanlığına atanmasının ardından Onikişubat İlçe Başkanlığına atanan Görgel 30 kişilik yönetim kurulu yapmıştı. 2. Olağan kongrede yönetim sayısı 25’i inerken, eski yönetimden Görgel’le birlikte 14 kişi yeni yönetime girdi. 10 kişilik icra kurulunun ise yüzde 50’si değişti.


Yeni icra kurulunu belirleyen Görgel’in listesinde 5 isim yerini korudu. Görgel, parti tüzüğüne göre İlçe Başkanından sonra gelen en önemli koltuk olan Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığına icra kuruluna ilk defa giren Ahmet Alıcı’ya teslim etti. Önceki icra kurulunda Teşkilat Başkanı olarak görev yapan Ahmet Gülpak yerini koruyan tek isim olarak dikkat çekerken, Seçim İşleri Başkanlığına ise medya dünyasının yakından tanıdığı Şair-Yazar İnci Okumuş getirildi. Okumuş’ta icra kuruluna ilk defa giren isimler arasında yer aldı. Önceki icra kurulunda Yerel Yönetimler başkanı olan Fatih Sarıkaya bu kez Tanıtım ve Medya Başkanlığına getirildi. Görgel, Sosyal Politikalar Başkanlığındaki tercihini Hakan Kiraz’dan yana kullanırken, geçen icra kurulunda Halkla İlişkiler Başkanı olan Enver Kılıç Yerel Yönetimler Başkanlığına getirildi. Önceki icra kurulunda yer almayıp yine icra kurulunda bulunan İmirze Demir Ekonomi İşler Başkanlığına, Gül Çitil Okur ise Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığına seçildi.

Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, 10 kişilik yeni icra kurulundan 8’ini eski yönetimden gelenlerden oluşturdu. Görgel partinin kasasını İşadamı Mali Müşavir Harun Kahveci’ye teslim etti. Harun Kahveci yeni yönetimde İdari ve Mali İşler Başkanı olarak görev aldı. Kahveci icra kurulunda görev yapan 8 ismin dışında yönetime yeni giren isimler arasında yerini alırken, Kahveci gibi yeni yönetime giren Cihangir Bağrıaçık ise yeni icra kurulunda parti sekreteri olarak görev aldı.

Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’in kısa zaman içerisinde bir basın toplantısı düzenleyerek yeni yönetimi ve icra kurulunu kamuoyuna tanıtacağı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı