7 milyar ton linyit elektriğe dönüşecek

7 milyar ton linyit elektriğe dönüşecek

Yerli kömürden yeni modelle elektrik üretimi çalışmalarına hız verildi.

27 Şubat 2017 - 14:17

Çayırhan ihalesinin ardından Afşin-Elbistan, Afyonkarahisar Dinar, Konya Karapınar ve Trakya Ergene kömür havzaları için ihaleler düzenlenmesi planlanıyor.

Yeni modelle yatırımcıya ÇED ve kamulaştırma gibi bütün izinleri alacak olan hükümet, en ucuz elektriği üretmeyi taahhüt edecek firmalarla yaklaşık 7 milyar tonluk linyit rezervini elektriğe dönüştürecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2020'lerde ülke enerjisinin 3'te 2'sinin yerli kaynaklardan sağlanmasının hedeflendiğini bildirmişti.

 Hükümet özellikle son 10 yılda yaptığı çalışmalarla Konya-Karapınar sahasında 1.8 milyar ton, Eskişehir-Alpu sahasında 1.5 milyar ton, Trakya kömür havzasında 1.5 milyar ton ve Afyon-Dinar sahasında 1 milyar ton rezervlere sahip yeni kömür havzaları keşfetti. Bulunan bu kömürlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla 2020 yılına kadar 5 bin megavatlık yerli kömüre dayalı termik santral kurulması hedefleniyor. Bakanlık İstanbul, Ankara, Denizli, Afyonkarahisar, Aydın, Tekirdağ, Edirne, Muş, Amasya, Karabük ve Çankırı'da da linyit arama çalışmalarını sürdürüyor. (SABAH GAZETESİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...