Amatör’e Gümrük Engeli!

Amatör’e Gümrük Engeli!

Amatör takımlarının merakla beklediği Büyükşehir Belediyesi Malzeme dağıtım töreni gümrük engeline takılması ile ileriki bir tarihe ertelendi.

24 Mayıs 2017 - 16:22

Her zaman spor ve sporcunun yanında olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Amatör Spor Kulüplerine malzeme yardımı yapacaktı. 23 Mayıs yapılması planlanan Malzeme yardımı 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve gençlik spor Bayramı olması ve devamında hafta sonu olması münasebeti ile Gümrük müdürlüğünün tatil olması sebebiyeti ile yurt dışından gelecek olan Nike Orijinal ayakkabıların Gümrük’e takılması ile birlikte malzeme dağıtım töreni ileriki bir tarihe ertelendi. 

Daha önce kendi ilçelerindeki Kulüplere malzeme desteği sağlayan Onikişubat Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi'nden sonra şimdi de Büyükşehir Belediyesi, Amatör Kulüplere malzeme desteği sağlayacak. Belediye tarafından 2 yıldır yapılmayan malzeme desteği bu yıl Büyükşehir bünyesinde ilk defa yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Şube Müdürlüğü tarafından, 410 bin TL'ye geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan malzemeler Amatör Kulüplere dağıtılacak. Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, güreş, hokey, yüzme gibi branşlara dağıtılacak olan malzemeler, 23 Mayıs Salı (yarın) günü saat 18:00 da Osman Sayın Spor salonunda düzenlenecek olan törenle Kulüplere teslim edilecek.

AMATÖR’ÜN AYAKKABI HARİCİNDE MALZEMELERİ HAZIR

Amatör takımlarının merakla beklediği Büyükşehir Belediyesi Malzeme dağıtım töreni önümüzdeki günlerde amatör spor kulüplerine dağıtımı gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nce bu yıl kaliteli malzeme ile Amatöre destek çıkıyor. Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan ve bir türlü dağıtımı gerçekleştirilemeyen malzeme dağıtımı Bu ay içerisinde dağıtımı yapılması planlanıyordu. Kahramanmaraş’ta sıkıntı yumağına dönüşen ve aşk ve sevda uğruna yapılan Amatör Kulüpçülüğün bitmeyen dertlerinden malzeme sıkıntısına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden cevap geldi. Her yıl geleneksel hale getirilen ama bir takım sebebiyetlerden dolayı Büyükşehir olması ile birlikte unutulan Yerel Amatör Lige bu sezon Büyükşehir Belediyesi her kulübe 1 kategori malzeme desteği vererek amatörün kanayan yarasına merhem olmaya çalışıyor. 19 kalem olarak ihaleye çıkan malzeme listesinde Futbol maç kramponu 800 çift, Futbol antrenman eşofmanı 1000 takım, Basketbol maç topu 50 adet, Basketbol antrenman tşort ve şortu 200 takım, basketbol maç ayakkabısı 200 çift, güreş ayakkabısı 200 çift, güreş antrenman eşofmanı 200 takım, hentbol maç topu 50 adet, hentbol antrenman tişört ve şortu 180 takım, voleybol maç topu 100 adet, voleybol antrenman tişört ve şortu 200 takım, salon sporlarına kullanılan ayakkabı 1000 çift, hokey antrenman tişört ve şortu 80 takım, yüzme gözlüğü 50 adet, yüzme mayosu 50 adet, yaz spor okulları için forma, şort ve tozluk 6500 takım, şapka 10.000 adet, bone 5.000 adet, satranç 500 adet olarak listeye çıkarıldı.

KRAMPONLAR YURT DIŞINDAN SİPARİŞ EDİLDİ

Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme takımları yeni sezonda Orijinal Nike ayakkabı giyecek.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nce bu yıl kaliteli malzeme ile Amatöre destek çıkacağı öğrenilirken Kramponların yurt dışından sipariş verildiği öğrenilmişti. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nce ihaleye çıkarılan ihale sonucu yurt dışından gelecek ve orijinal Nike ayakkabılar ile amatörün kanayan yarasına neşter vurulacak. Kulüplerin en çok istediği ancak başaramadığı durum sponsor bulamamak olarak bilindiği Amatör kulüpler başkan ve yöneticilerin omuzları altında yaşamlarını sürdürüyor. Onların çabası mahalle takımlarını ayakta tutuyor.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİ HEYECANLA BEKLİYOR

Gazetemiz Kahramanmaraş’ta Bugünün 11 Mayıs Perşembe gününki haberi doğrultusunda Amatöre Gün Doğdu Haberi başlığı altında Kahramanmaraş Yerel Amatör Küme takımları yeni sezonda Orijinal Nike ayakkabı giyeceği müjdesi Amatör futbolun kanayan yarasının ilacı gibi olurken haberi okuyan spor kulüplerinin yüzlerinden tebessüm eksik olmadı. Kulüplerin ayakta kalmak için çabaladığı yerel amatör takımlara müjdeli haber Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nce ihaleye çıkarılan ihale sonucu yurt dışından gelecek ve orijinal Nike ayakkabılar ile amatörün kanayan yarasına neşter vurulacak. Sponsorluk için çalınan kapılar yüzlerine kapatılırken malzeme konusunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2-3 yıla istinaden Nike orijinal marka ayakkabı ile amatör futbolun rahat bir sezon geçirmesini planlıyor.

MÜHÜRÜ VE YÖNETİCİSİ OLMAYAN MALZEME ALAMAYACAK

Salı günü Kahramanmaraş Büyük şehir Belediyesi tarafından Osman Sayın Spor salonunda dağıtımı gerçekleşecek olan Amatör Kulüplere Malzeme desteği programı hakkında açıklamalarda bulunarak kulüplere çağrıda bulunan Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ergün Önal, kulüplere seslenerek, Salı günü gerçekleşmesi planlanan ama yurt dışından gelecek olan malzemelerin gümrük engeline takıldığını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyemiz Kulüplerimize malzeme desteğinde bulunacak. Osman Sayın Spor salonunda yapılacak olan bu malzeme desteğinde Futbol olmak üzere Basketbol, Hentbol, Voleybol, Güreş, Çim Hokeyi ve yüzme branşlarında yer alan kulüplerimiz malzeme desteğinden yararlanacak. Kulüplerin isimlerinin listesinin çıkması ile birlikte malzeme destek programına Kulüp yöneticileri ve Katılım sağladığı kategorilerde sporcuların tam teşkilatı yer alması gerekmekte. Bunun yanı sıra taksimat olarak Kulüp kaşelerinin de yanlarında olması gerekmektedir. Kaşesi olmayan kulüpler malzeme desteğinden yararlanamayacaktır” diyerek kulüplere çağrıda bulundu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini Amatör futbolunun her zaman yanında olduğunu savunan Önal, “Sağ olsun Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız sporu seven birisi. Bize her konuda yardımcı olmaya çalışıyor. Spor Şube müdürlüğünün organizasyonu ile kulüplerimiz malzemesine kavuşacak. İnşallah bu dar günde verilen dopingin takımlara katkısı çok büyük olur. Tabi Ligler bitmek üzere inşallah bu tutumun devamı Büyükşehir Belediyemiz tarafından bir ilk olur ve devamı ileriki yıllara yayılır. Tabi sezon başına verilen destek daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu sezon biraz geç kalınıldı ama ileriki sezonda daha erken verilmesi umuduyla desteğini esirgemeyen Büyükşehir belediye Başkanımız Mehmet Fatih Erkoç ve Spor dairesine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

TÖREN İPLE ÇEKİLMEYE BAŞLANDI

İlerleyen günlerde dağıtılması planlanan Malzeme dağıtım törenine ilişkin Kahramanmaraş Amatör spor Kulüpleri Federasyonu ise 35 kulüp listesi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne sunduğu Kulüpler arasında Afşin İşitme Engelliler, Akcakoyunlu İdmanyurduspor, Anadolu Gençlikspor, Andırın Yeşildağspor, Amatör Vefa spor Kulübü, Bertizspor, Büyüksırspor, Çağlayanceritspor, Dumlupınarspor, Edelerspor, Ekberoğluspor, Ekinözü Celaspor, Elmalarspor, Engellilerspor (Bedensel), Erkenez Gençlikspor, Herhuş Karacasuspor, Fidanspor( Bölgesel), Hartlap Köyü Ali Doğanspor, Kahramanmaraş İşitme engellilerspor, Kahramanmaraş Gençlikspor, Karamanlıspor, Kızılseki Gençlikspor, Kahramanmaraş Gençlerbirliğispor, Kahramanmaraş Sakaryaspor(Bölgesel), Kurtuluş 1920spor, Kümbetspor, Maraşspor, Maraşgücüspor, Onikişubat İdmanyurduspor, Pazarcık Aksuspor, Pazarcık Kartalkayaspor, Turkuazspor, Pazarcıkspor ve Uludazspor listede yer aldığı takımların malzeme dağıtım törenini kulüpler iple çekmeye başladı. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKERYİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...