Antioksidanların gücü adına güzellik sende

Antioksidanların gücü adına güzellik sende

Kahramanmaraş’ın önde gelen Diyetisyenlerinden Sevgi Sevmez, Besinlerin Güzellik sırlarını anlattı.

05 Şubat 2017 - 16:49

Güzel ve sağlıklı bir cilt için altın anahtar cildinin nem ve antioksidan kapasitesini arttırmaktan yana geçtiğinin altını çizen Diyetisyen Sevmez, şunları söyledi: “Cildin sana sağlık ve güzelliğin hakkındaki en önemli ipuçlarından birini veriyor. Gel ona birlikte kulak verelim ve sağlıkla ışıldamasına yardımcı olalım. Cildindeki güneş hassasiyeti, akne ya da kırışıklıklar…” olduğunu ifade eden Sevmez sözlerine şöyle devam etti: “Bunların temelinde diyetinde yolunda gitmeyen bir şeyler olabilir.  Beslenme düzenin cildini tahmin ettiğinden çok daha fazla etkiliyor ve mankenlerde pürüzsüz ciltlerinde beslenmenin payının büyük olduğunu söylüyorlar. Eminim ki sen de güzel bir cilt istiyor ve bunu hak ediyorsun”

 

“CİLDİNİN NEM KAPASİTESİNİ YETERLİ SU İLE ARTTIR”

Güzel ve sağlıklı bir cilt için altın anahtar cildinin nem ve antioksidan kapasitesini arttırmadan geçtiğini belirten Sevmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cildinin nem kapasitesini yeterli su tüketimi ile arttırabilirsin. Kabaca günde 8- 10 su bardağı su tüketimi yeterli olacaktır. Su, vücudundaki toksik öğelerin uzaklaştırılmasını sağlayacak ve cildinin su tutma kapasitesini arttırarak nemli, sağlıklı ve genç bir cilt görünüme kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Burada dikkatini çekmek istediğim nokta ise sıvı değil su tüketmen. Çay, kahve gibi diüretik içecekler vücudun nem kapasitesini arttırmayacağı gibi daha da azaltacaktır.”

 

“GÜNLÜK C VİTAMİNİ ALIMINIZA DİKKAT EDİN”

“Cildin antioksidan kapasitesini ise vitamin ve mineraller sayesinde arttırabiliriz. Antioksidan besinler cildimizi kirleten, yıpratan ve yaşlandıran etkenlere karşı asi savaşçılardır. Bu savaşçılardan her birinin özel uzmanlık alanlarına bakacak olursak; C Vitamini: Cildinizi zararlı güneş ışınlarından, sigara gibi zararlı çevresel etkenlerden kısacası bütün serbest radikallerden koruyacaktır. Cildin esnekliğini arttırıp kırışıklık oluşumunu bir miktar engelleyecek olan kolajen için gereklidir.  Kan dolaşımını olumlu etkilemektedir. Yaralanma ve iltihaplanmalarda iyileşme sürecin desteklemektedir.  C Vitamini depo edilmediği için günlük C Vitamini alımınıza dikkat edin.”

 

“BU BESİNLERİ DİYETİNİZDEN EKSİK ETMEYİN”

'C Vitamini almak için ne tüketmeliyim?' diyorsanız: Portakal, mandalina, kivi, maydanoz, yeşil biber, kuşburnu gibi besinleri diyetinizden eksik etmeyin

 

E VİTAMİNİ:

Cilt kanserine karşı koruyucu etkisi vardır. Kan dolaşımı ve normal kan pıhtılaşmasını desteklediği için ciltte iz oluşmasını engelleyecek ve mevcut izlerin görünümünü azaltıcı etki gösterecektir.  Diyetinizi yağlı tohumlardan ve koyu yeşil yapraklı sebzelerden zenginleştirerek E Vitamini alımınızı arttırabilirsiniz.

 

A VİTAMİNİ:

Cildi koruyan epitel dokunun bütünlüğü için gereklidir.  Cildin kurumasını engeller. Havuç, kayısı, balkabağı, koyu yeşil yapraklı sebzelere diyetinizde yer vererek A vitamini gereksinmenizi sağlayabilirsiniz.

 

DEMİR:

Hücrelere oksijen taşır ve kan dolaşımını hızlandırarak ışıldamanıza yardımcı olur  Et, kuru baklagiller ve sebzeler demirden zengindir.

Alkol ve sigara tüketiminizi sınırlandırın.

Sindirim sisteminizin düzenli olmasına özen gösterin. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x