Çipli kimlik seferberliği amatör futbolu vurdu!

Çipli kimlik seferberliği amatör futbolu vurdu!

Türkiye genelinde yeni kimliklere geçme süreci devam ederken, yaşanan yoğunluk Kahramanmaraş’taki bazı amatör futbol kulüplerine darbe vurmuş durumda...

29 Eylül 2017 - 13:35

Türkiye genelinde yeni kimliklere geçme süreci devam ederken, yaşanan yoğunluk Kahramanmaraş’taki bazı amatör futbol kulüplerine darbe vurmuş durumda... Amatör Futbol Uygulama Kitapçığı’na göre futbola yeni başlayacakların filiz lisans için TFF’ye fotoğraflı kimlikle başvurması gerekiyor. Kimliğinde fotoğraf olmayanlara randevu 1-2 ay sonrasına verilirken, yoğunluk nedeniyle nüfus müdürlükleri geçici belge vermeye de çok fazla razı olmuyor. Bu nedenle Kahramanmaraş genelinde birçok kulüp mağduriyet yaşarken, geçen hafta sonu başlaması planlanan U16 ve u14 Ligi’nde bazı takımlar futbolcularına lisans çıkaramadığı için u14 ligine 1 hafta ara verildi.

SAĞLIK RAPORUDA AYRI BİR DERT

Bu konu çok önemli bir konu ve Amatör’ün yaşadığı sıkıntılardan bir tanesi. Sağlık ocakları sağlık raporlarını önceden veriyordu. şimdi ise bu konuda sıkıntı çıkartıyorlar ve sporcuları hastaneye sevk ediyorlar. Hastane ise ücret karşılığında sağlık raporu veriyor. Bu ise maddi anlamda kulüplere yük oluyor. Amatör kulüpler sezon başında lisans, filiz lisans ve vize işlemlerini maddi olanaklar nedeniyle yapamıyor. Bu nedenle yeterince sporcu sayısını bulamıyor. Bir futbolcunun lisans, vize, aktarma işlemlerini düşünürsek bin lirayı buluyor. Sağlık raporu sıkıntısı ise bu işin çabası. Futbolcu sayısının fazlalığını düşünürsek ise bu amatör kulüplerin olmayan bütçelerinde bulunması imkansız bir rakam olarak yer alıyor. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • mehmet akif
    6 yıl önce
    şuanda hiç bir yoğunluk yok üstelik kimlik gelme sürecide bir hafta bile sürmeyeceğe benziyor. bizzat salı günü kimlik başvurusu yaptım ve şuan kargoya verildi yolda..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x