Göz göre göre ölüm tehlikesi

Göz göre göre ölüm tehlikesi

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin geçtiğimiz aylarda gündeme taşıdığı Eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde 6 yıl önce yapılan 20 derslikli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bazı bloklarının yıkılmayla karşı karşıya geldiği raporlara yansıdı.

15 Kasım 2017 - 02:58 - Güncelleme: 15 Kasım 2017 - 03:20

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin gündeme getirdiği çatlak bina 6 yıl önce eğitime açılmasına rağmen, bugün çökme tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Bugün gazetesinin haberinin ardından ilgililer çalışmalarını sürdürürken, Milli Eğitim Bakanlığından gelen uzman ekibin okulun bazı bloklarının yıkılmasının kararlaştırıldığı öne sürüldü.

Aradan geçen zaman içerisinde okul ile ilgili atılan somut adımlar fayda vermedi. 3 bloktan oluşan ve 3.bloğu kullanılmayan okulun 1.bloğunda da göçmeler meydana gelirken, eğitim tehlikeli bir şekilde devam ediyor. İlçe milli eğitim müdürlüğü, ilçe kaymakamlığı ve bakanlık arasındaki yazışmalara rağmen binadaki yıkılma tehlikesi ile eğitim ve öğrenim gören çocuklarımız ve okuldaki eğitimciler ise çaresiz durumda.

 

BİNA KULLANIŞLI DEĞİL

20 dersliğin bulunduğu binada özellikle büyük çatlaklar göze çarpıyor. Mevcut ana binanın gövdesinde 10- 20 cm’yi bulan büyük yarıklar binayı çökme tehlikesi ile baş başa bırakıyor.2011 yılında yapılan binadaki sıkıntılar daha üzerinden bir yıl geçmeden başlamış. 2013 yılında ilk açıklıkları gören yetkililer durumu üst kurumlara bildirdiler. O tarihten bu yana çeşitli geçiştirmeler ile 2017 Haziran ayına kadar gelen durum, bakanlık müfettişlerinin incelemesi ile iyiden iyiye ciddiyet kazanmış. Ekim ayında ise gönderilen yazıda okulun çatlak yerlerinin yapılması gerektiği hatta, çatlak bloğun yıkılarak yeniden yapılabilineceği ifade edilmiş. Ancak 1.blokta da meydana gelen çatlamalar ile binanın tamamı tehlike altına girmiş vaziyette.

500’ün üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü ve 50 civarında eğitimcinin çalıştığı okul hakkında yapılması planlanan yenilemenin tarihini bilen yok.

Önümüzdeki zor hava şartlarını ve binada oluşan yeni çatlakları hesaba katarak; Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi olarak Ülke genelinde her türlü hizmetin en ücra köşelere kadar götürüldüğü 2017 yılında yaşanan bu eğitim ayıbının giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. (GÖKHAN DÖKÜCÜ)

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x