Günümüzün her hastalığın anası: Diyabet

Günümüzün her hastalığın anası: Diyabet

Diyabet yani halk arasında şeker hastalığı, birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Açıklanan en son verilere göre Türkiye’de 2 buçuk milyona yakın diyabet hastası varken, bu sayı Akdeniz Bölgesi’nde 210 bin 759 kişi olarak kayıtlara geçti.

10 Ağustos 2017 - 04:45

Diyabet, yani şeker hastalığı günümüzün sürekli bakım gerektiren ve karmaşık bir hastalık. Kahramanmaraş’ta da azımsanmayacak kadar fazla olan diyabet hastalarının oranı Akdeniz Bölgesinde 201 bin 759 kişi olarak kayıtlara geçti. Şeker hastalığı, uzun vadede birçok problemlere neden olurken, hastaların vücudundaki kan şekerini  istenilen düzeylerde tutabilmenin yanında, neden olabileceği problemlerin ve olası kötü sonuçların önlenebilmesi için hastanın sürekli olarak bu açılardan değerlendirilmesi ve gerekli müdahaleler yapılması gerekiyor.

 

Erkeklere göre kadınlarda kalp hastalığı riski daha çok

Şeker hastalığı, vücutta en fazla kalp hastalığını tetikleyen bir hastalık olarak biliniyor. Bunun yanında son açıklanan verilere göre, şeker hastalığı olan erkeklerde kalp hastalığı 2 kat, şeker hastalığı olan kadınlarda ise kalp hastalığı riski 3-4 kat arttı. Şeker hastalığı yaşayan insanların neredeyse yarıdan çoğu aynı zamanda yüksek tansiyon hastası ve kan yağı yüksekliği yaşıyor. Şeker hastalığı özellikle ayak sinirlerinde hasara yol açarak yaklarda uyuşma, yanma, ağrıyla giden duruma ve his kaybına yol açabilmektedir. Şeker hastası kadınlar ise gebe kaldıklarında kendileri için; tansiyon yüksekliği, böbrek bozukluğu, nöbet geçirme, kan ve karaciğer hastalıkları gibi, bebekleri için ise; düşük, erken doğum, şeker ve kalsiyum düşüklüğü gibi ciddi sorunlarla karşılaşabiliyor.

 

Şeker hastalarının kaçınması gereken hususlar

Sonuç olarak şeker hastalığı tüm vücuttaki şeker yüksekliği nedeniyle hemen hemen bütün organları olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yüzden şeker hataları sigara içmemeli, fazla kilolarından kurtulmalı, günün belirli zamanlarında yaklaşık 40-45 dakika spor yapmalı ve kesinlikle şeker düzeyini takip etmelidir.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...