Hız limitleri cep yakıyor

Hız limitleri cep yakıyor

Kahramanmaraş’ta şehir içi yollardaki maksimum saatte 60 km olan hız sınırı 50 km’ye düşürüldü. Düşürülen hız limiti sürücüleri isyan noktasına getirdi. Kentin tüm arterlerinde hız limitleri aynı olurken, trafikte hız yapan sürücüler radara yakalanarak yüksek meblağlarda cezai işleme tabi tutuluyor.

09 Mart 2017 - 12:22

Kahramanmaraş’ta düşük hız limitleri sürücülerin korkulu rüyası oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından planlanan radar uygulaması ile şehir içindeki tüm yollarda 56 Km hız limitine ulaşan sürücülere 210 TL para cezası ve 15 ceza puanı yazılırken hız sınırını yüzde 30’dan fazla aşanlara yani şehir içinde 66 km hız yapanlara ise 427 TL radar cezası ile 20 ceza puanı uygulanıyor.

Kahramanmaraş Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan karara göre 25.04.2016 tarihinde Kahramanmaraş’ın bazı ana arterlerinde 60 km olan maksimum hız limiti saatte 10 km düşürülerek 50’ye endekslendi. Kahramanmaraş’ın bir ucundan diğer ucuna hareket eden ve ışıklara takılan bir sürücü gideceği mesafeyi 50 km hız limiti ile 45 dakika da alabiliyor.

Çevre illere bakıldığında Kahramanmaraş’ta tüm ana arterlerde uygulanan 50 km hız limiti uygulaması tek olurken, Gaziantep ve Adana’nın şehiriçi bazı ana arterlerde hız limitinin maksimum 70 km olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş’ın Gaziantep, Adana ve Kayseri çevre yollarındaki hız limitleri 70 km olarak uygulanıyor. Gaziantep’in içerisinden geçen ve Nizip istikametine devam eden çevre yolunun ise 80 km olması dikkat çekti.

Kahramanmaraş’ta düşük hız limitleri sürücülerin tepki gösteren sürücüler, “Büyükşehir Belediyesi yolların standartlarını iyi derece yükselttiler. Yeni açılan Sümbüllü Bulvarında bile hız limiti 50 km. zaten bu hızla gidersen ulaşacağın yere gitmen çok uzun sürüyor. Şekerdere şuan 50 km ve çıkarken sürücüler bu hızı tutturmakta güçlük çekiyor. En azından ana arterler 60 km olsa +6’yla birlikte sıkıntının daha aza düşeceğine inanıyoruz” dediler. (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...