Kahramanmaraş’a şehit ateşi düştü

Kahramanmaraş’a şehit ateşi düştü

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye’nin El Bab kentinde terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında şehit olan 5 askerden birinin, Kahramanmaraş-Elbistanlı Tankçı Uzman Çavuş Mehmet Şahin (25) olduğu öğrenildi. Anne Asiye ve baba Abdurrahman Şahin’e acı haber, ziyaret için bulundukları Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde verildi.

10 Şubat 2017 - 12:36

DEAŞ’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı 170. gününe girdi. Harekat kapsamında DEAŞ’lı teröristlerle en yoğun çatışmalar Suriye’nin El Bab kenti yakınlarında yaşanıyor. DEAŞ’lı teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik olarak bombalı araç ve el yapımı patlayıcılara saldırıyor. El Bab kentinin ele geçirilmesine yönelik olarak önceki gün başlatılan kapsamlı operasyonda bu sabah saatlerinde DEAŞ’lı teröristler ile Mehmetçik arasında çatışma çıktı. Halen devam ettiği bildirilen çatışmalarda 5 asker şehit oldu, 10 asker ise yaralandı.

Şehit düşen Tankçı Uzman Çavuş Mehmet Şahin’in (25) yaklaşık 20 gün önce içinde bulunduğu tankın, DEAŞ’lı teröristlerin gerçekleştirdiği bombalı saldırıda isabet aldığı öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Şahin’in bu saldırıyı yara almadan atlattığı ve izin için memleketi Elbistan’a gelip, tekrar birliğine döndüğü bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x