Magandalara Ceza Yağdı

Magandalara Ceza Yağdı

Kahramanmaraş’ta düğün sezonunu ve asker uğurlamalarının yaşandığı son zamanlarda havaya ateş edenlerin de sayısının artmasıyla Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

06 Ağustos 2017 - 23:43

Düğünlerde ve asker uğurlamalarında silahla havaya ateş etme olaylarına karşı tedbir amaçlı maganda uygulaması başlatan emniyet ekipleri, son 1 hafta içerisinde silahla ateş ederken suçüstü yakalanan 22 kişiye işlem yaptı. Polis sorumluluk sahasında gerçekleştirilen uygulamalarda; 12 kurusıkı tabanca, 10 adet av tüfeği ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Silahla ateş eden kişilere “Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Düşürmek” suçundan adli işlem yapıldı. Gürültü yaparak çevreyi rahatsız etmekten Kabahatler kanunu kapsamında 32 kişiye adlı işlem yapıldı. Kurallara uymayan 80 motosikletlere ceza yazılırken; 40 motosiklet trafikten men edildi. Her düğün ve asker uğurlama etkinliğine sivil polisler gönderilerek kurallara uymayanları suçüstü yakalanarak hakkında adli işlem yapıldı. Emniyet görevlileri, aynı zamanda gittikleri her programda mutlu günlerin acıya dönüşmemesi için düğün sahiplerini ve davetlileri uyararak duyarlı olmalarını istedi. Sivil ve resmi polis ekipleri tarafından denetimlerin devam ettiği bildirilirken; denetimler sayesinde her ne kadar olumsuz davranışlarda azalma görülse de, ortak bir bilinç kazandırılması gerektiği vurgulandı.

DÜĞÜN SAHİPLERİ DİKKAT!

Özellikle düğünlerde ve asker uğurlamalarında havaya ateş açılmasının artması, polisi eğlenceli organizasyonlar karşısında daha tedbirli olmaya zorladı. Sevinçlerin acılara dönüşmemesi için organizasyonlar sahiplerine ulaşan emniyet yetkilileri, düğünlerin sorumlularını polis merkezlerine çağırarak uyulması gereken kurallar yazılı olarak imzalatılıyor. Uyarı yazısında; “Yapılacak eğlencelerde silahla ateş etmek, havaya fişek atmak ve gürültü yapmak, araç kornaları ile klakson çalmak, yolu kapatmak”  gibi konuların kesinlikle yasak olduğu, aksi yönde davrananlara adlı ve idari işlem yapılacağı bildirildi. (HABER: KENAN ONARAN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...