Şampiyonlar Ligi’ne giden para kasacak

Şampiyonlar Ligi’ne giden para kasacak

Gelecek sezon yepyeni bir formatla futbolseverlerin huzuruna çıkacak olan Şampiyonlar Ligi’nde para ödülleri de artıyor.

24 Mart 2018 - 19:08

Şampiyonlar Ligi’nde gelecek sezondan itibaren kulüpler paraya para demeyecek. Eski sistemde gruplara kalan takımlara yaklaşık 13 milyon Euro para veren UEFA, yeni sistem ile birlikte artık bu miktar 15 milyon Euro’ya çıkacak. Bunun yanında Devler Ligi’nde her beraberlik için verilen 500 bin Euro, 900 bin Euro’ya çıkacak. Galibiyet için verilen 1.5 milyon Euro'dan 2.7 milyon Euro'ya, gruplardan çıkan takımlara verilen 6 milyon Euro  9,5 milyon Euro’ya çıkacak.

Ne Kadar Başarı O Kadar Para

Son 16 turunu geçip çeyrek finale kalan 8 takım ise bu yıl 6,5 milyon Euro ödül aldı. Yeni sezonda ise bu ödül miktarı 10 milyon 500 bin Euro olacak. Yarı finale kalan takımlar bu sezon 7,5 milyon Euro'yu cebine atacak. Gelecek sene ise bu para ödülü 12 milyon Euro'ya yükselecek.

Şampiyonlar liginde finale kalan takımlar bu sezon 11 milyon Euro para ödülünü daha garantilemiş olacak. Gelecek sezon ise finale yükselmenin parasal karşılığı 15 milyon Euro olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...