Seri hırsızlar yakayı ele verdi

Seri hırsızlar yakayı ele verdi

Kahramanmaraş’ın 4 farklı mahallesinde 4 marketi soyan hırsızlar, 5’inci marketi soyamadan yakalandı.

10 Şubat 2017 - 12:40

Son 1 hafta içinde Mimar Sinan, Haydar Bey, Hayrullah ve Boğaziçi mahallelerinde 4 ayrı işyerinden raflardaki sigara ve yazar kasalardaki paralar çalan hırsızları, Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, düzenledikleri bir operasyonla yakaladı.

Meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili işyerlerinde araştırma yapan Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, kapüşonlu kıyafet giyerek işyerlerinin kapı kilidini kırıp seri şekilde hırsızlık yapıp olay yerinden kaçan kişilerin tespiti için olay yerleri çevresinde ve MOBESE üzerinden yüzlerce kamera görüntüsünü izledi. Her defasında farklı kıyafet giyen 3 şüphelinin, beyaz bir araçla olay yeri çevresinde keşif yaptıkları tespit edildi. Plakası belirlenemeyen araç ile ilgili il merkezi ve şehrin giriş çıkış noktalarında alarma geçen ekipler, sıklıkla şehre girdiği tespit edilen 27 plakalı beyaz bir aracı takibe aldı. 8 Şubat Çarşamba gecesi şehre giren 27 plakalı beyaz araç, sivil polislerden oluşan değişik marka onlarca araç tarafından adım adım takip edildi. Hırsızlık yapmak için 5’inci bir işyeri keşfi yapmaya çalışan şüpheliler, Gaziantep çevre yolunda düzenlenen bir operasyon ile yakalandı. Ekiplerin durdurduğu araçta; Cebrail T. (20), E.Ç. (15) ve E.A. (16) suç aletleriyle beraber yakalandı. Araçta yapılan aramada, hırsızlıkta kullanılan demir aparat, eldivenler, şapka ele geçirildi. Gaziantep’ten gelerek Kahramanmaraş’taki marketleri soyan C.K., M. A., E.C. isimli 3 şahıs Adli mercilere tutuklandı.

Gaziantep ilinden geldikleri tespit edilen hırsızlık şebekesi için operasyonu genişleten ekipler,  G. Antep’te bir adrese de operasyon yaptı. Operasyonda M.A. (30) gözaltına alındı. Şüphelilerden M.A. ifadesinde; çaldıkları sigaraları eserinin yarı fiyatına Gaziantep'te bir markete sattıklarını itiraf etti. M.A’nın ifadesinde belirttiği kendilerine aracılık yapan M.S’nin (30) ise 2 gün önce kasa hırsızlığı yüzünden Gaziantep’te tutuklandığı tespit edildi.

Kahramanmaraş’ta 4 esnafın canını yakan Cebrail T.’nin 2o, ,E.Ç.’nin 2 sabıka kaydı olduğu öğrenildi. E.A. isimli bayanın sabıka kaydı bulunmazken; hırsızlık çetesinin Gaziantep’teki ayağı olan M.A’nın 10 tane sabıka kaydı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Şüphelilerin geçmiş yıllarda Gaziantep ilinde çok defa hırsızlık olayına karıştıklarını belirleyen ekipler, Kahramanmaraş’ta karıştıkları bütün olayları da aydınlattı. (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...