7 bin işletmeye gıda denetimi

7 bin işletmeye gıda denetimi

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, 2017 yılında yapmış oldukları Gıda denetimlerinde, 7 bin 313 işletmeye 10 bin 468 denetim gerçekleştirdiklerini ve toplamda 985 bin 186 TL idari ceza uyguladıklarını söyledi.

31 Ocak 2018 - 04:23

2017 yılı için hedefleri denetim sayısına ulaştıklarını belirten İhsan Emiralioğlu, “Gıda denetim işletmelerinde 939 işletmeye 1619 denetim yapıldı. 185 adet numune alındı ve 745 bin 995 TL idari ceza uygulandı. Gıda satış, toplu tüketim işletmelerine ise 6043 işletmeye 8504 denetim gerçekleştirildi, 119 numune alındı ve 219 bin 928 TL idari cezai işlem uygulandı. Yem işletmelerimize ise 331iş yerine 345 denetim gerçekleştirdik. 94 numune alıp 19 bin 263 TL cezai işlem uygulandı.” dedi.

 

“Sağlık Denetimlerini Aralıksız Sürdüreceğiz”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Gıda Denetim programı çerçevesinde il genelinde denetimlerini sürdürdüklerini kaydeden Emiralioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gıda denetim elemanlarımız hem merkezde hem ilçelerimizde toplu satış yerlerini ve onay yerlerinde üretim tesislerini denetliyorlar. Denetimler sırasında sağlık yönünden uygun olmayan bir şekilde satış yapan iş yerlerini idari yaptırım uyguladık. Bakanlığımızın risk esaslı denetim programımız var. Bu risk esaslı denetim programına göre her işletmeye yılda kaç kez gidileceği işletmenin risk durumuna göre belirleniyor. Denetimlerimizi rutin olarak yapıyoruz. Bu rutin denetimler dışında şikayet üzerine de gittiğimiz iş yerleri oluyor. İkazlarımız sonrasında iş yeri kapatmasına kadar gidiyor.Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.”

 

“Her Vatandaş Denetçidir”

Her vatandaşın bir gıda denetçisi olduğuna dikkat çeken İhsan Emiralioğlu şunları söyledi: “Alışveriş yaparken ya da toplu tüketim işletmelerinde hizmet alırken karşılaştığı olumsuzlukları "Alo Gıda 174" hattına bildirmeleri durumunda, söz konusu olumsuzlukların düzeltilmesine katkıda bulunmuş olacaklardır. Gıda denetimcileri tarafından ilçedeki ekmek üretimi ve pastacılık üretimi, toplu tüketim İşletmeleri olan lokanta, restoran, yemekhane, kantin, fast-food ve kafelerle satış İşletmeleri olan bakkal, market, kasap ve manav gibi yerlere denetimler yapıldı. Bu sırada hijyen esaslarına aykırılık, numune muhafaza etmemek ve bozulmuş, kokuşmuş ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler bulundurmak gibi nedenlere bakıldığı, bu kapsamda eksik olan işletmelere de idari yaptırımlar uygulandı.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x