Hemşirelerin sabrı taştı

Hemşirelerin sabrı taştı

Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Âdem Demir, hemşirelerin çalışma hayatındaki sorunların katlanılmaz bir hal aldığını ifade ederek artık hemşerilerin sabrının taştığını söyledi.

12 Mayıs 2017 - 17:24

Hemşirelerin sadece belirli günlerde akıllara düştüğünü fakat sorunlarının tam anlamıyla konuşulmadığını ifade eden Demir, 12-18 Mayıs Hemşireler haftasında sıradağlar gibi dizilen sorunlara çözümün konuşulması gerektiğini dile getirdi. Demir, “Ne yazık ki tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimizde sabrı taşmış ve çalışma hayatındaki sorunlar katlanılmaz bir hal almıştır. Taleplerin sürekli göz ardı edilmesi derin bir ümitsizliğe neden olmaktadır” dedi.

Ağır iş yükü, mobbing, şiddetin sürekli varlığını koruması ve ekonomik olarak sürekli bir geriye gidişin yaşanması nedeniyle hemşirelerin tükenmişlik sendromu yaşadıklarını aktaran Demir; sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam türleri ile çalışanların özlük hakları açısından mağdur edildiğini kaydetti.

Demir, şöyle konuştu: Hemşirelerimiz geçici görevlendirmeler, görev dışı çalıştırmalar nedeniyle de sıkıntılar çekmektedirler. OECD ortalamasında 100 bin kişiye bin 71 ebe-hemşire düşerken; Türkiye’de bu rakamın sadece 261 olması iş yoğunluğu ve fedakârca verilen hizmeti anlatmakta, başka bir söze de gerek bırakmamaktadır. Sorunların adeta sıradağlar gibi dizildiği sağlık alanında çalışanların taleplerinin hayata geçmesi acil bir hal almıştır. Sağlıkta ikinci faza geçildiği ve bu dönemde sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm üretileceği açıklanmıştır. Ayrıca Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’da Genel Başkanımız Önder Kahveci ile yaptığı görüşmede 5 yıla 1 yıl yıpranma payının verileceğini ifade etmiştir. Bu konuları içeren bir torba yasa hazırlığı olduğu da bilinmektedir.”

Türk Sağlık-Sen olarak taleplerinin torba yasanın çalışanların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde TBMM’ye sunulması ve kabul edilmesi olduğunu bildiren Demir, şunları söyledi: “Bunun içinde sosyal taraflarla istişare edilmelidir. Sağlık Bakanlığı ’da bu konuda hassasiyet göstermelidir.  Torbanın ucunu bağlamadan, son imzayı atmadan önce mutlaka sosyal taraflardan da görüş ve öneriler alınmalı, uyarılarımıza kulak verilmelidir. Daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirmesi arzumuzdur. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir. Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır. Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşlarımız en iyi çalışma şartlarında hizmet üretmeye layıktırlar. Onların verdikleri hizmetinde ödemenin bir kaşlığı yoktur ama alın terlerinin ve hak ettiklerinin verilmesi de elzemdir. Artık yıllardır süregelen ihmalkârlık sonlandırılmalıdır. Bu temennilerle tüm hemşire arkadaşlarımızın 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası'nı kutluyor, kendilerine çalışma hayatlarında kolaylıklar diliyorum.” (HABER: KENAN ONARAN)

 

                                                                                                                             

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x