Yaşam kalitesi arttırılıyor

Yaşam kalitesi arttırılıyor

Kendine has tedavi yöntemleri geliştirerek bir devlet hastanesi statüsünden devasa imkanlar yaratan Necip Fazıl Şehir Hastanesi, çok sayıda özel hastaneye taş çıkaran Palyatif Bakım Merkezi ile hastaların tedavi evrelerine çağdaş bir yaklaşım geliştiriyor.

04 Kasım 2017 - 03:51

Kentte yıllardır eksikliği hissedilen Palyatif Bakım Merkezi, Necip Fazıl Hastanesi’nde yoğun girişimler sonucu 2015 yılında faaliyete girerek, 31 yatak kapasitesi ile günümüze kadar ulaştı. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Ali Nuri Öksüz, 2015 yılında kurulan merkezin kapasitesini her geçen yıl arttırma çabaları içerisinde olduklarını belirterek, böylesine önemli bir merkeze farkındalık yaratan Bugün Gazetesi’ne teşekkürlerini iletti.

 

 PALYATİF MERKEZİ İLE TEDAVİYE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIM

Kentte 2 yıldır hizmet sunan Palyatif Bakım Merkezi’nin kapasite ve kadrosu hakkında bilgiler veren Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Öksüz, “Palyatif bakım merkezimiz 2015 yılında 11 yataklı olarak açılmış olup buna 2016 yılında 20 yatak daha eklenerek 31 yatağa ulaşmıştır. Merkezimizde görevli 2 uzman doktor, 23 hemşire, 8 temizlik personeli ve 2 bilgi işlem personeli olmak üzere 35 kişilik bir ekip çalışmaktadır. Bunun yanı sıra merkezimizde görevlendirilmiş beslenme ve diyet uzmanı, psikolog ve fizyoterapist bulunmaktadır” dedi.

 

HASTALARI DA ÖZEL İLGİLERİ DE

Merkezin kullanım amaçları hakkında da bilgiler veren Öksüz, “Palyatif bakım yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemleri ile karşılaşan hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı ve bulantı-kusma olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal sorunların erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi ve giderilmesi yollarını arttıran bir yaklaşımdır” ifadelerini kullandı.

 

HANGİ HASTALAR FAYDALANABİLİR

Hangi hastaların bu merkezden yararlanabileceği hakkında da bilgiler veren Öksüz, şu bilgileri aktardı: “Hastanemiz Palyatif bakım ünitesinde en çok takip ettiğimiz hasta grubu Alzheimer gibi bakım gerektiren nörolojik hastalıklar başta olmak üzere, kanser hastalıklarına bağlı genel durum bozukluğu, beslenme bozukluğu ve ağrıları olan hastalardır. Ayrıca son dönem karaciğer ve böbrek hastaları, astım ve KOAH hastaları ve kalp yetmezliği hastaları gibi tedaviye yanıt alınmayan hastaların da yatarak tedavisi yapılmaktadır. Palyatif bakım merkezlerinde asıl amacımız hastayı rahatsız eden belirtilerin nereden kaynaklandığını araştırmak yerine belirtileri azaltmak veya yok etmektir. Palyatif bakım merkezimizde verdiğimiz hizmet sadece hastaya yönelik olmayıp hastaların ailelerini de kapsamaktadır. Kabullenme, bilgilendirme ve yas ile mücadele palyatif bakım hizmetlerinin en önemli unsurlarıdır. Hasta ve hasta yakınlarının sorunları genel olarak değerlendirilir ve çözüm üretilmeye çalışılır.”
Ayrıca Palyatif bakım merkezinde tedavi gören hastaların refakatçıları, doktorları Hadi Akkuş, Zeynep Özdemir Koşar, servis sorumlu hemşiresi Filiz Zedeli ve bölümde çalışan tüm personelin hastalara olan ilgi ve alakadan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!
Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!