90’lık nine sosyal medya tutkunu

90’lık nine sosyal medya tutkunu

Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinin Çoğulhan Mahallesinde yaşayan 90 yaşındaki Abide Kaya tam bir sosyal medya tutkunu çıktı. Eline aldığı akıllı telefonla sosyal medyada gezinen abide ninenin konuşma engelli 7 çocuğuyla ancak sosyal medya aracılığıyla irtibat kurduğu ortaya çıktı.

23 Ocak 2017 - 07:51

Eşini 35 yıl önce kaybeden Abide Kaya, tamamı konuşma engelli olan 7 çocuğuyla sosyal medya üzerinden irtibat kurduğu belirlendi.

Aksu Tv. Eski haber müdürü ve Pazarcık, Afşin Belediyeleri eski Basın Danışmanı Fevzi Kaya’nın ananesi olduğu belirlenen Abide Kaya’nın sosyal medyayı giderek çok sevdiği ve ara ara hem çocuklarıyla irtibat kurmak hem de etrafındaki olaylardan haberdar olmak için akıllı telefon alarak Facebook yüklettiği belirlendi.

Facebook’u ananesinin telefonuna kendisinin yüklediğini belirten Fevzi Kaya; “ananemin 3’ü erkek 4’ü kız olmak üzere 7 çocuğu var. Tüm çocuklarının hepsi konuşma engelli. 35 yıl önce vefat eden büyükbabam da konuşma engelliydi ama ananem konuşma engelli değil. Ananem çocuklarıyla telefonda konuşamadığı için böyle bir çözüm bulduk. Ananeme önce akıllı bir telefon aldık sonra da facebook’u yükledik. Şimdi çocuklarıyla oradan görüşüyor. Aslında sadece çocuklarıyla iletişim kurmak için almıştık ama şimdi diğer akrabaların da neler yaptığına bakıyor. Hatta torunlarının yönlendirmesiyle beğeni bile yapmayı öğrendi” dedi.

Kullandığı facebook’ta beğeni bile yapabilen 90 yaşındaki Abide Nine’nin telefon ve sosyal medya tutkusunun 2 yıldır sürdüğü öğrenildi. Her gün belirli saatlerde telefonundan facebook’a bağlanan Abide Ninenin sayfalarda gezerek merakını giderdiği belirtildi. İş için yurt dışındaki akrabalarıyla da sosyal medya üzerinden iletişim kuran Abide Nine’nin ölünceye kadar telefonunu elinden düşürmeyeceği öğrenildi. (KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN)


 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x