Andırın’ın işsizlik sorununu da çözeceğim

Andırın’ın işsizlik sorununu da çözeceğim

Sosyal, Kültürel ve fiziki projeleri ile Andırın’ı şaha kaldırmaya hazırlanan Ak Parti Andırın Belediye Başkan Aday Adayı Ayşegül Doğan, Andırın’dan dışarı iş göçünü durdurmak için kentin önde gelen iş adamlarıyla görüşerek Andırın’a yatırım çağrısında bulundu.

27 Kasım 2018 - 08:17

Ak Partili Doğan’ın ilk ziyaret durağı Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdullah Çinkay oldu. OSB Başkanı Çinkay’ı ziyaret eden Ak Parti Andırın Belediye Başkan Aday Adayı Ayşegül Doğan Andırın’la ilgili bilgiler verdi. Doğan; “Türkiye’nin en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Her ilde, her ilçede mutlaka müdürümüz, şefimiz, memurumuz, idarecimiz vardır. Her Andırınlının gurur duyduğu tahsil seviyemizin yüksek olması insanlarımızı devlet kademesinde veya özel kademede iyi bir noktaya getirerek Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yönlendiriyor.


Bende Andırın’da yetiştim fakat işim nedeniyle Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra İngiltere’ye giderek iş hayatına atıldım. Bazı nedenlerle eğitimini yarıda bırakan veya çeşitle sebeplerle eğitim göremeyen Andırınlı hemşerilerimiz ise Andırın’da iş imkanı bulamayınca bu kez çalışmak için ilçe dışına gitmek zorunda kalıyor. Andırın’da iş imkânı yok, bunun için siz değerli iş adamlarımızdan ilçemize yatırım yaparak işsizliği bir nebze de olsun düşürmesini istiyoruz. İnşallah görev bize verildiğinde tabiki işsizlik sorununa neşter vuracak birçok projemiz var ama işsizlik sorunu, özel sektöründe yatırımlarıyla en minimum düzeye inerse Andırınlı hemşerilerimiz kendi memleketlerinde daha mutlu bir şekilde evlerine ekmek götürmüş olur.” Dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Organize Sanayi Bölgesi ve Aral Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çinkay ise Andırın’ı coğrafi ve iklim yapısı olarak çok beğendiğini, yaylalarının Karadeniz’i aratmadığını söyledi. Doğan’a Andırın için hazırladıkları projeleri çok beğendiğini de belirten Çinkay, Belediye Başkanı seçilmesi durumunda yatırıma yönelik tekrardan görüşebileceklerini dile getirdi.


Doğan’ın ikinci durağı ise Kahramanmaraşlı İşadamları Derneği (KASİAD) ve Zirve Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpasatan oldu. Kasiad Başkanı Arpasatan’ı fabrikasındaki makamında ziyaret eden Doğan, Andırın’ın tüm güzelliklerine dikkat çekerek iş dünyasının Andırın’a da yatırım yapmasının işsizlik sorununu çözülebileceğini söyledi. Konuşmasının büyük bir bölümünde Andırın’ı anlatan Doğan, İngiltere’den doğup büyüdüğü memleketi Andırın’ı bir adım öne taşımak için geldiğini ve bu uğurda tüm gayretini gösterirken, seçilmesi halinde de iş dünyasından yatırıma yönelik yardım isteyeceklerini belirtti.


Kasiad Başkanı Ali Arpasatan ise Andırın’ın Akdeniz’in çatısı olduğunu belirtti. Arpasatan; “iş dünyası olarak birinci sınıf tarım arazilerine yatırım yapılmasının ne kadar yanlış olduğunun bugün farkındayız. Aslında tarım arazisi statüsünde olmayan alanlara fabrikalar kurulması gerekirdi. Ayrıca iş konusunda ise kırsaldan kent merkezine yoğun bir iş göçü yaşandı. Bunun yerine tesisler daha kırsala kurulsaydı, vatandaşlar bulundukları yerde çalışabilir ve harika bir düzen kurarlardı.” Dedi. Doğan’ın ziyareti karşısında memnun olduğunu dile getiren Kasiad Başkanı Ali Arpasatan, bir sivil toplum kuruluşu olarak devamlı istişareye açık olduklarını belirterek Doğan’a başarılar diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...