Artık onlarda okuma-yazma biliyor

Artık onlarda okuma-yazma biliyor

Okuma Yazma Seferberliğine katılan bayan kursiyerlerin mutluluğu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliğine Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ayrı bir önem veriyor.

22 Nisan 2018 - 04:16

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şubesince başlatılan ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmalara ilimizde okumu yazma bilmeyen yaşlılar ilgi gösterirken, çoğu artık okuma ve yazmaya  başladı.

Önce yapılan çalışmalar sonunda her ilçemizin e - yaygın sisteminden alınan okuma yazma kursuna katılacak kursiyer sayılarını belirlendi.

Ardından okullar kurs için alt yapısını oluşturdu. Öğretmenlerimizle beraber saha çalışmaları yapılınca, ilginin çok yoğun olduğu görüldü. Bu kurslarda 20 yaşında da 65 yaşında kursiyer bulunuyor.

Bu kurs merkezlerinden birisi de Onikişubat İlçesi, Fatih Şekkeli İlkokulunda açıldı. Okuma yazma kursuna katılan Müzeyyen Tefsiroğlu, daha önce okuma ve yazma bilmediğini,  tapuya gittiğinde iki şahit göstermek zorunda kaldığını belirterek şunları söyledi; “ Tapuda bir işim vardı, okuma yazma bilmediğim için iki şahit gösterdim. Çünkü imzam kabul edilmiyordu. Oldukça sıkıntı yaşadım, şimdi öğrendim Öğretmenimize ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Zeliha Palta ise hastaneye gittiğinde okuma yazma bilmediği için, başkalarına sormak zorunda kaldığını ifade ederek şunları söyledi: “ Bütün her yerde sıkıntılar yaşadım, mesela hastaneye gidiyorsun, acil, dâhiliye nerede bilemiyorsun, başkalarına soruyorsun, artık okuma yazma biliyorum ve bu nedenle her yeri sormadan bulabiliyorum. Çok mutluyum!” dedi.

Sevda Erişken isimli kursiyer ise son olarak göz hastanesine gittiğini, soyadını görünce tanıdığını belirterek, eşim bu duruma şahit olunca, okumayı öğrendiğime inandı ve sevindi. Gerçekten okuma ve yazma bilmek ayrıcalıkmış, geçte olsa anladım. Vesile olanlara minnettarım” dedi.

Diğer bir kursiyer Hülya Kabak ise bankaya gittiklerinde oğlunun kendi ismini yazmak istediğine ancak kendisinin yazdığını ifade ederek mutluluğunu dile getirdi.

Yetkililer ise şehir merkezimizin en ucra köylerinde dahi bu heyecanı hissedildiği belirterek. Engelli bireylerin bile evlerine gidiyoruz. Okuma yazma önünde hiç bir engeli tanımıyoruz " dediler. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol Açıyor
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol...
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı