Dedikodu fitne bitsin Bizi kimse tutamaz

Dedikodu fitne bitsin Bizi kimse tutamaz

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir 5 ilçe başkanının devam etmeme kararını açıkladığı basın toplantısında bu kentin önünde en büyük engel olan dedikodu, fitne, fesat ve iftiraya karşı büyük bir mücadele vereceğini açıkladı. Özdemir; “fitne, fesat, dedikodu anlayışını bitirdiğimizde Türkiye’de Kahramanmaraş’ın üzerine söylenecek söz olmaz” dedi.

24 Eylül 2017 - 06:18

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Ak Parti Genel Merkezinin 5 ilçe başkanıyla devam etmeme kararını açıkladığı basın toplantısında kent siyasetiyle ilgili basın mensuplarının sorularını da cevapladı. İlçe başkanlarını onure eden ve bu partiye emek veren tüm isimleri Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden giderek yanında tutacağını ve onlara her zaman fikir sorucağını belirten Özdemir net konuştu; “Genel Merkezimizin takdiridir. Bir kere arkadaşlarımızın hiç biriyle ilgili parti mensubiyetleri ve çalışma performanslarıyla ilgili bir şikâyet olmadı. Seçim sonuçlarına bile baksanız tüm ilçelerde sadece Ekinözü’de oyumuz korunmuş diğerlerinin hepsinde oyumuz artmış. Uzun süre bu işi yapmak biraz insanı yıpratır. Çok görevde kaldığınız zaman daha çok şikâyet alırsınız. Ama şunu söyleyebilirim, partinin genel kurallarına, tüzüğüne, Fetö soruşturmalarına ve gayri ahlaki bir işle ilişkilendirilmeksizin bu karar alındı.” Dedi.

Ak Parti Genel Bakan Yardımcısı Mahir Ünal’ın Grup Başkanvekilliği döneminde başlattığı çalıştayların da tüm hızıyla sürdüğünü belirten Özdemir, 30 Eylül’de yapılacak Tarım Çalıştayına dikkat çekti. Akabinde ise Ulaşım, Çevre ve Şehircilik ile Gençlik çalıştayının yapılacağını dile getiren İl Başkanı Özdemir yapılan çalıştaylarda açıklanan eylem planlarının yüzde 95’nin gerçekleştiğini belirtti.

Son yıllarda artan dedikodu, fitne, fesat ve iftiraların bitmesi için üst seviyede çalışma yaptığını ve bununla ilgili de kamuoyundan destek istediğini dile getiren Özdemir şöyle; “herkes üzerine düşeni yapmalı. Burada bir söz veriyorum; bu şehirde dedikodunun, iftiranın, yalanın, dolanın, gıybetin bitirilmesi için son derece ileri düzeyde mücadele ediyorum ve etmeye devam edeceğim. Ya bu mücadele beni yiyecek ya da ben bu mücadelenin üzerine çıkacağım ve bitireceğim. Biz bu dedikodu, gıybet etmeyi, iftirayı bırakmadığımız sürece başarılı olamayız. Bu ahlakı bir bıraksak Türkiye’de Kahramanmaraş üzerine söz söylenemeyecek bir il olur. Umut var; ya bu anlayış bizi Araflarına alacak bitirecek ya da biz bu anlayışı bitireceğiz. Bu mantıkla çalışıyorum. Buraya milletvekili, belediye başkanı olmaya gelmedim buraya bun anlayışı ortadan kaldırmaya geldim.”

Genel Merkez tarafından devam etmeme kararı alan Ak Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Göksun İlçe Başkanı Mehmet Akif Bolat, Çağlayancerit İlçe Başkanı Veli Çetinkaya, Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar ve Nurhak İlçe Başkanı Baki Kurt birer konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.

 

KONGRELER GENEL MERKEZİMİZİN KOORDİNESİNDE YAPILIYOR

Ak Parti Genel Merkezi incelemesini yaptığı 5 ilçe başkanıyla yollarını ayırdı. Genel Merkezin kararını kamuoyuyla paylaşan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir genel merkezin kararı doğrultusunda devam etmeme kararı alınan 5 ilçe başkanıyla basın karşısına çıktı.

Ak Partide belde kongreleriyle başlayan sürecin İlçe kongreleriyle devam ettiğini ardından il kongresi ve en sona Büyük kongreyle tamamlanacağını belirten İl Başkanı Özdemir, “Genel merkezimiz kongre döneminde farklı bir takvim uyguladı. Daha önce il başkanlığı koordinesinde yapılan ilçe kongreleri genel merkezimizin incelemesinde yapılıyor. Yani hem kongrelerin yapılış süreci, hem aday belirleme süreci ve hem de inceleme sürecini Genel Merkezimiz yapıyor. Daha sonrasında atanacak ilçe başkanlarımızın yönetim kuruluna girecek isimleri bile kendi mülakat yaparak alıyor.

Bu süreçte bazı ilçe başkanlarımızın değişikliği söz konusu oldu ve bu karar ilçe başkanlarımıza tebliğ edildi. Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit ve Göksun İlçe Başkanımıza bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı genel merkezimiz teşekkür etti. Bu arkadaşlarımız bugünden sonra yeni arkadaşlarımıza görevlerini devir edecekler. Yeni arkadaşlarda parti çıtasını üst seviyeye taşımak için gayret gösterecekler.” Dedi.

 

PARTİMİZE ZARAR GETİRECEK BİR EYLEMDE BULUNMADILAR

Devam etmeme kararı alınan 5 ilçe başkanıyla uzun süredir çalıştığını hatırlatan İl Başkanı Ahmet Özdemir şöyle konuştu, “5 arkadaşımızla uzun süre çalışıyorum, il başkanı olmadan öncede seçim işleri başkanı iken de bu arkadaşlarla çalıştım. Bu partinin kurumsal yapısına, ahlaki yapısına, sosyolojik yapısına aykırı hiçbir eylem ve hareketlerini görmedim. İstişare edemediğim hiçbir konu olmadı. İl başkanı ilçe başkanı olarak değil bir arkadaş gibi her zaman her şeyi konuşabildik, yanlış gördüklerimizi istişare edip düzelttik. Geldiğimiz nokta itibarıyla bir yanlış, bir kusur olmasa bile bir yenilenme söz konusu. Bu yenilenme kapsamına il başkanları da girebiliyor, ilçe başkanları da değişiyor. Bundan sonraki süreçte de yine bu arkadaşlarımızla istişare ederek belirleyeceğimiz yeni arkadaşlarla yola devam edeceğiz. Bu arkadaşlar benim yol arkadaşım ve bundan sonra da yol arkadaşlarımız devam edecek. İlçe kongre sürecimiz devam ediyor. 2 ilçemizin kongresini yaptık, 5 ilçe başkanımıza teşekkür ettik, kalan 4 ilçe başkanımızla ilgili ise inceleme süreci devam ediyor.”

 

ÇALIŞTAY ÇALIŞMALARIMIZ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın Grup Başkanvekilliği yaptığı dönemlerde hayata geçirdiği çalıştayların kaldığı yerden devam ettiğini de dile getiren Özdemir; “30 Eylül 2016 tarihinde Tarım Çalıştayının olacağına vurgu yaptı. Özdemir, “Çalıştaylar 30 Eylül 2017 tarihinde tarım çalıştayı ile devam ediyor. Daha sonra ulaştırma, çevre şehircilik ve gençlik ve spor çalıştayı yapacağız. Tabiki bütün çalıştayları önemsiyorum ama gençlik çalıştayının da ayrı bir yerinin olduğunu düşünüyorum. Kahramanmaraş gençliğinin bu çalıştaya ihtiyacı var. Kongre süreci partimizin önceliği fakat kongre sürecini sürdürürken şehrimizin sorunlarını planlamaya da devam ediyoruz. Çalıştaylardan aldığımız sonuçları analiz ettim ve kamuoyuyla bu analizleri paylaşacağım. Çalıştaylarda planladığımız hizmetlerin yüzde 95’ini gerçekleştirdiğimizi gördük. Yine her zaman konuştuğumuzda kronik sorun olarak Hızlı Tren, Havaalanı ve Kayseri yolu öne çıktı. Her üç sorunla ilgili de en zor aşamaları geçtik. Kayseri Karayoluyla ilgili standartlar çok yüksek seviyeye getirildi. Havaalanı ile ilgili aşamayı tamamladık. Hızlı Trenin Kahramanmaraş’tan geçmesiyle ilgili henüz bir başarı elde edemedik. Fakat bu uğurda ne kadar çaba sarfettiğimizinde bilinmesini istiyorum.

 

ŞEHİR PLANLANIR YETERKİ DEZENFORMASYONA UĞRAMASIN

Benim önemsediğim ve her zaman deklare ettiğim konu ise şu; şehrin geleceği planlanır, teşkilatlar değişir ama yeterki şehrin edebi ve ahlaki bozulmasın, şehrin anlayışı bozulmasın, şehrin manevi kimliği ortadan kalkmasın. Bir dezenformasyona uğramayalım, kişilik olarak da şehir olarak da uğramayalım. Burada bir söz veriyorum; bu şehirde dedikodunun, iftiranın, yalanın, dolanın, gıybetin bitirilmesi için son derece ileri düzeyde mücadele ediyorum ve etmeye devam edeceğim. Ya bu mücadele beni yiyecek ya da ben bu mücadelenin üzerine çıkacağım ve bitireceğim.

Biz bu dedikodu, gıybet etmeyi, iftirayı bırakmadığımız sürece başarılı olamayız. Bu ahlakı bir bıraksak Türkiye’de Kahramanmaraş üzerine söz söylenemeyecek bir il olur. Umut var; ya bu anlayış bizi Araflarına alacak bitirecek ya da biz bu anlayışı bitireceğiz. Bu mantıkla çalışıyorum. Buraya milletvekili, belediye başkanı olmaya gelmedim buraya bun anlayışı ortadan kaldırmaya geldim. Arkadaşlarım olsun, dostlarım olsun, dava sahibi adamlar olsun ve bu partinin geleceği olsun diye geldim. Kongre sürecinde göreceksiniz davamızı geleceğe taşıyacak arkadaşlarımızı getireceğiz.”

 

DİĞER İLÇELERİMİZİN İNCELEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Diğer ilçe kongreleriyle ilgili inceleme ve araştırma sürecinin devam ettiğine de vurgu yapan Özdemir; “12 Şubat ve Andırın ilçelerimizin kongrelerini tamamladık. Kalan 9 ilçemizden 5’iyle ilgili inceleme çalışması tamamlandığı için 5 ilçe başkanımız aranarak yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür edildi. Bu şu anlama gelmesin, kalan ilçe başkanlarımız devam edecek veya gidecek anlamı olmasın. Diğer kalan Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Pazarcık ve Afşin ilçe teşkilatlarıyla ilgili de genel merkezimiz incelemelerini devam ettiriyor.” Dedi.

 

İLÇE BAŞKANLARIMIZIN ÇALIŞMA PERFORMANSLARIYLA İLGİLİ BİR ŞİKAYET OLMADI

Konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplayan Özdemir, ‘hizmetlerinden dolayı teşekkür edilen 5 ilçe başkanının metal yorgunluğa mı takıldı?’ sorusuna da cevap verdi. Özdemir; “Genel Merkezimizin takdiridir. Bir kere arkadaşlarımızın hiç biriyle ilgili parti mensubiyetleri ve çalışma performanslarıyla ilgili bir şikâyet olmadı. Seçim sonuçlarına bile baksanız tüm ilçelerde sadece Ekinözü’de oyumuz korunmuş diğerlerinin hepsinde oyumuz artmış. Uzun süre bu işi yapmak biraz insanı yıpratır. Çok görevde kaldığınız zaman daha çok şikâyet alırsınız. Ama şunu söyleyebilirim, partinin genel kurallarına, tüzüğüne, Fetö soruşturmalarına ve gayri ahlaki bir işle ilişkilendirilmeksizin bu karar alındı.” Dedi.

 

GENEL BAŞKANIMIZIN GİTTİĞİ YOLDAN GİDİYORUM

Recep Tayyip Erdoğan siyasetinde ahde vefa olduğunu ve bu partiye emek veren herkesi bir şekilde değerlendirdiğine dikkat çeken Özdemir, Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden gittiğini dile getirerek şöyle konuştu; “bu partiye kim emek vermişse, eksilerini görmezden gelip ona itibar gösteriyorum, saygı gösteriyorum. Onu her zaman yanımda tutuyorum, fikirlerini alıyorum. Ben il başkanı olduğumda 50 tane il yönetim kurulu üyesinden 41 tanesini yönetimime almadığımdan dolayı şikâyet olmuştu. Ama benim yönetimimdeki 35 kişi geçmiş dönemlerde il yönetimde görev almış, kadın kollarında gençlik kollarında görev almış kişilerden oluştu. Benim siyaset anlayışım bu, bu arkadaşlarımızın da önümüzdeki dönemlerde mutlaka değerlendirilmesi için de bir talepte bulunacağım.” Özdemir ayrıca, bütün teşkilatlarda yüzde 50’nin üzerinde bir değişimin olacağı düşüncesinde olduğunu belirtti. Özdemir, siyasete bir insanın kendi geleceğini ve başarısını kendi çalışmalarında arayacak bir mantık getirilmesi gerektiğini de etti.

Özdemir’in ardından 3 dönem kuralına takılan Ak Parti Çağlayancerit İlçe Başkanı Veli Çetinkaya, Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Göksun İlçe Başkanı Mehmet Akif Bolat, Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar ve Nurhak İlçe Başkanı Baki Kurt duygularını dile getirerek partide görev yapmaktan dolayı gururlu olduklarını ve bundan sonra da partilerinin emrinde olacaklarını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x