Dolandırcıların ipliğini pazara çıkardı!

Dolandırcıların ipliğini pazara çıkardı!

Kahramanmaraş’ta Galerici esnafı olan Mustafa Başkonuş internet üzerinden araç ilanlarını incelediği sırada çok uygun fiyata bir araca denk gelince şüphelendi. Olayın üzerine giden Galerici Başkonuş, Kırıkkale Emniyeti ile iletişime geçerek dolandırıcıların ipliğini pazara çıkardı.

12 Şubat 2018 - 05:38

Mustafa Başkonuş bu tür olaylara sık sık denk geldiklerini belirterek vatandaşların çok temkinli olması gerektiğini söyledi ve dolandırıcıların yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Başkonuş, ‘’Dolandırıcıların en sevdiği gün Cuma ve Cumartesi günlerdir. Çünkü vatandaş irtibata geçtiğinde noter açık olmayınca satış işlemleri için iş Pazartesiye kalıyor. İnsanları ikna etmek için sıkı pazarlık yapıyorlar. Bu şekilde güvende kazanmış oluyor. Aynı gün içinde bunu belki de 20-30 kişiye yapıyor. Hafta sonu olduğu için Pazartesiye kadar belki de kaç kişiyi dolandırıyorlar’’ dedi.

Dolandırıcıları nasıl yakalattığını anlatan Başkonuş, ‘’İnternetten araçları araştırıyordum. Bu aracı gördüm. 53 Bin TL olduğunu görünce şaşırdım ve dedim bu araçta bir şeyler var çünkü en ful paketi adam çalsa çırpsa yine bu paraya vermez. Neyse adamı aradım tabi meşgul çalıyor. O hattı o an düşürmek çok zor. Fiyat uygun olunca herkes o numarayı arıyor. Aradan vakit geçti numarayı bende düşürdüm. Adamla konuştuk 53 bin yazmıştı ama pazarlık yaptım 52 bine indi. Tamam dedim 52’ye hayırlı olsun’’ sonra İBAN numarası ile görüşmenin devam ettiğini belirtti.

Karşılıklı olarak İBAN numaralarını aldıklarını belirtti ve şahıstan, isimli ruhsat ve kimlik fotokopisi istediğini söyledi. Bu şekilde bende kontrol edecektim diyen Başkonuş, ‘’Hesaba para falan atmadım. Birkaç kişiye daha o numarayı arattırdım. Onlara da aynı şeyleri yapınca dolandırıcı olduğunu anladık. Ne yaparız ne ederiz derken ilanın verildiği Kırıkkale Kofçaz Emniyet Müdürlüğünü aradım durumu açıkladım. Böyle bir ilan var bunun sahte olduğunu düşünüyorum. İlanda plaka zaten açık sorgulama yaptırdığınız takdirde gerçek sahibine ulaşacağınızı düşüyorum’’ dedim.

Kırıkkale emniyetinden bir polis beni aradı görüştük. Yardımcı olacaklarını söyledi. Aradan biraz daha vakit geçti. Bu sırada dolandırıcı beni aradı hesaba para yattı mı diye soruyor. Bende yatıracağımı söyledim. İsim ve Ruhsat fotokopisi göndermedi. Ben ilanları araştırmaya devam ediyordum o sırada bir baktım ki 63 binden aracın gerçek sahibinin ilanını gördüm. Kırıkkale Emniyeti bir operasyon düzenleyerek bu dolandırıcı şahısları almışlar. Olayın o kısmına çok hâkim değilim ancak emniyet beni aracın gerçek sahibi ile görüştürdü. Bana teşekkür etti keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa dedi. Çok şükür birkaç kişiyi dolandırıcılık davasından kurtarmış olduk. Çetenin çökertildiğini söylediler’’ dedi.

Araç alırken vatandaşların dikkatli olması gereken bazı hususlara değinen Mustafa Başkonuş, ‘’Öncelikle sigortadan yapılmış bir aracın plakasını 5664’e mesaj olarak göndermeleri durumunda hasar kaydına ulaşacaklardır. Aracın takside çalışıp çalışmadığını öğrenmek için detay yazıp boşluk bırakıp aracın plakasını yazıp yollayacaksınız. Aracın son sahiplik süresi tur değişimi gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Tur kaydı yoksa araç takside çalışmamıştır. Galeriden araç aldığınızda muhatabınız hemen yanınızda yüz yüze oluyorsunuz güvenli oluyor. Ancak şehir dışında baktığınızda ilk beğendiğiniz aracı ertesi gün mutlaka plaka şase ve kilometre gibi kontrollerini yapın. İlk gün gösterdikleri araç ile ertesi gün gelen araç başka olabilir. Anahtarı ve yedek anahtarı cebinize koyun satışını ondan sonra yapın. Bunu yapmadığınız takdirde ilk gün 40 binde gördüğünüz araç ertesi gün 400 binde olarak karşınıza çıkabilir. Bu hususlara çok dikkat etmeniz gerekiyor. Mutlaka ekspertize sokun. Ekspertizinde güvenilir bir yer olmasına dikkat edilmesini gerekiyor. Yine sizi anlaşmalı oldukları bir ekspertize götürebilirler. Bütün parçalara orijinal mührü vurdurur. Siz 10 yıl sonra satarken pat diye karşınıza hasar kaydı çıkabilir’’ diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Mücbir Sebep Van ve Kocaeli Gibi Bize de Uygulanmalı
Mücbir Sebep Van ve Kocaeli Gibi Bize de Uygulanmalı