Hani soruyordun ya;bir daha evlenmeyeceğim

Hani soruyordun ya;bir daha evlenmeyeceğim

Tunceli’nin Hozat ilçesi kırsalında PKK Terör Örgütünün döşediği mayının sivil aracın geçişi sırasında patlamasıyla hayatını kaybeden Çağlayancerit nüfusuna kayıtlı Ramazan Mağra’nın eşi Dilek Mağra’nın paylaşımı yürekleri dağladı.

17 Eylül 2016 - 08:39

Arkasında iki çocuk bırakan Ramazan Mağra’nın eşi, facebook hesabından yaptığı paylaşımda; “Hani soruyordun ya ben ölürsem evlenir misin diye ben hiç evlenmeyeceğim. Allah kaderime yazdı ise seninle cennette tekrar evlenip yuvamızı orda kurmak nasip olur inşallah” dedi. Bayram hazırlıkları yaptığı sırada, arife günü eşini toprağa vermenin acısını yaşayan Dilek Mağra (23), çocuklarını eşinin mirası olarak kabul ettiğini belirttiği paylaşımında; “Seni sevmeye başladığım gün, nasıl olsa kaybedecek hiçbir şeyim yok demiştim, oysaki seni kaybedeceğim hiç aklıma gelmemişti” ifadelerine yer verdi.

PKK hem can aldı hem adam kaçırdı

Tunceli’de PKK Terör Örgütünün döşediği mayının sivil aracın geçişi sırasında patlamasının ardından detaylar ortaya çıkmaya başladı. Patlamada Çağlayancerit nüfusuna kayıtlı Ramazan Mağra hayatını kaybederken; Mağra ile beraber olan yine Çağlayancerit nüfusuna kayıtlı İsmail Gök ve Bingöllü bir müteahhidin fidye için kaçırıldığı iddia ediliyor.

Bir taraftan teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesinin ardından başlayan operasyon sürerken; bir taraftan kaçırılan iki kişi için PKK’nın toplamda 500 bin lira fidye talep ettiği söylentileri yayılmaya başladı. Edinilen bilgilere göre; 9 Eylül 2016 tarihinde, Çağlayancerit ilçesi Küçükcerit Mahallesi nüfusuna kayıtlı Ramazan Mağra (32) ile yine Çağlayancerit ilçesi Akdere Mahallesi nüfusuna kayıtlı İsmail Gök (45), Bingöllü bir müteahhidin eşliğinde ormanlık araziye bakmaya gitti. İsmail Gök ile Bingöllü müteahhidi araziye bırakıp arazinin diğer tarafına gitmekte olan Ramazan Mağra, Hozat ilçesi kırsalında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle orada hayatını kaybetti. İddialara göre arazide bulunan Gök ile Bingöllü müteahhit ise PKK tarafından kaçırıldı. Daha önce ormanın kesilmemesi için PKK’nın tehditler savurduğu öğrenilirken; kaçırdığı iki için ise toplamda 500 bin lira fidye talep ettiği belirtildi.

PKK’nın hain mayın tuzağı ile hayatını kaybeden Ramazan Mağra, yapılan otopsinin ardından 11 Eylül Pazar günü Kurban Bayramı arifesinde, Çağlayancerit Küçükcerit Mahallesi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilirken; kayıp olan diğer iki kişi için telaşlı bekleyiş sürüyor.

Yaşanan patlama sonrası Kobra tipi helikopterler, teröristlerin bulunduğunun tespit edildiği bazı noktaları yoğun ateş altına alırken; Tunceli Valiliği’nden şu açıklama yapıldı: “09.09.2016 günü Hozat İlçemiz kırsalında güvenlik güçlerimizce sivil bir aracın patlatıldığı tespit edilmiştir. Olay yerinde parçalanmış halde bulunan araçta; orman kesimi işiyle iştigal eden 3 özel müteşebbis olduğu değerlendirilmektedir. Şahıslardan 1’inin ölmüş olduğu tespit edilirken, diğer ikisinin akıbeti konusunda çalışmalara devam edilmektedir.”Tunceli Valiliği, 16 Eylül 2016 tarihinde yaptığı bir açıklama ile de Tunceli merkez ve bazı bölgeleri Özel Güvenlik Bölgeleri ilan etti. Valiliğin Özel Güvenlik Bölgeleri ile ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan, aşağıda koordinat bilgileri yazılı Tunceli İli, Tunceli Merkez, Ovacık ve Nazımiye İlçe sınırları içerisindeki (31) ayrı bölgede 16 Eylül 2016 – 30 Eylül 2016 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir.Halkımızın can ve mal güvenliği için; Özel Güvenlik Bölgelerine, Mülki Amir izni olmadan girişler yasaklanmıştır.”  (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...