Abdulhamithan camii 49 ülkeyi geride bıraktı

Abdulhamithan camii 49 ülkeyi geride bıraktı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından ışıklandırma tasarımı yapılan Abdulhamithan Camii’nin aydınlatma tasarımı Almanya’nın Başkenti Berlin’de düzenlenen yarışmada birinci oldu. Abdulhamithan camii 1 yıl boyuncaPhilips’in sayfasında tanıtılacak.

17 Eylül 2016 - 08:38

Türkiye’nin cumhuriyet tarihinden sonraki en büyük üçüncü Camii Abdulhamithan Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen aydınlatma tasarım yarışmasında 49 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü aldı.

1993 yılında temeli atılan Abdulhamithan Camii6 Haz 2011 tarihinde Regaip Kandilinde binlerce Kahramanmaraşlının katılımı ile ibadete açılmıştı. Camiinin ibadete açılmasının ardından sık sık eleştiri alan aydınlatma tasarımı geçen yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla son buldu. Mimarisi ile Kahramanmaraş’a görsellik katan Abdulhamithan camiinin geceleyin de kentin simgesi haline gelmesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Yapılan ışıklandırma tasarımıyla uçaktan bile net bir şekilde görünenAbdulhamithan Camii 50 ülke arasında aydınlatma tasarımında birincilik ödülünü aldı. Görsellik Proje ve Uygulama alanında elektrik ve elektronik devi PHİLİPS 2016 yılı aydınlatma tasarım yarışması düzenledi. Almanya’nın Başkenti Berlin’de 15-16 Eylül tarihlerinde düzenlenen yarışmaya 50 ülkeden çeşitli aydınlatma tasarım işleri aday gösterildi. Geçen yıl Büyükşehir Belediyesinin yaptığı aydınlatma tasarımı ile yarışmaya katılan Abdulhamithan Camii 49 ülkeyi geride bırakarak birinci oldu. Aydınlatma tasarımı ile 49 ülkeyi saf dışı bırakan Abdulhamithan Camii ve Kahramanmaraş’ın ismi ‘Global Philips’ ve ‘colorkineticaward’ın internet sitelerinde 1 yıl boyunca ‘Best Public Project Abdulhamidhan MosqueKahramanmarasTurkey’ adıyla yayınlanacağı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x