25 bin kişiyi ağırlayacak!

25 bin kişiyi ağırlayacak!

Kahramanmaraş’taki Suriyeli sığınmacıların barınması için inşaatına başlanan 25 bin 40 kişilik Konteynerkent’inyapımı tamamlanarak misafirlerini beklemeye başladı.

17 Eylül 2016 - 08:37

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barınması için Kahramanmaraş'ta 2012'de kurulan Çadırkent, Dulkadiroğlu ilçesi Sivricehöyük Mahallesi'nde konteyner kente dönüştü.

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sivricehöyük Mahallesi’ndeki 37 hektarlık arazi üzerine kurulan Konteynerkent,bölge halkının ve muhalefet partilerinin itirazlarına rağmen hızlı bir şekilde yükseldi.18 bin 500 Suriyeli sığınmacının barındığı Çadırkent’in taşınacağı Konteynerkent içinyapılan eylemlerin ülke gündemine oturması ve bazı grupların taşkınlık yapması nedeniyle Kahramanmaraş Valiliği Geçici Barınma Merkezini protesto amaçlı her türlü faaliyeti yasaklamış hatta inşaatına başlarken, bölgeye giriş ve çıkışlar kapatılmıştı. PKK terör örgütünün destekçisi HDP’li grupların bölge halkını kışkırtmaya başlamasıyla tırmanan gerginlik neyse ki alınan tedbirlerle amacına ulaşamadı; Konteynerkent, inşaatında sona gelindi. Ağustos ayına yetişmeyen Konteynerkent’e taşınma işleminin ise Eylül ayında yapılabileceği düşünülüyor.(KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu