Kahramanmaraş harekete geçecek

Kahramanmaraş harekete geçecek

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı kongresinde il başkanlığına adaylığını açıklayan deneyimli siyasetçi Ömer Özkan, partisinin eski hareketli günlerine tekrar dönmesi için çaba harcayacaklarını söyledi.

20 Mayıs 2017 - 23:01

Kahramanmaraş’ta Merkez İlçe Başkanlığı döneminde partisindeki hareketliliği üst seviyede tutan Özkan, MHP İl Başkanlığına aday olarak, 16 Nisan sonrası yaprak kıpırdamayan yerel siyasete hareketlilik getirmeye hazırlanıyor.

MHP Kahramanmaraş İl Başkan Adayı Ömer Özkan 21 Mayıs’taki kongrede neden aday olduğunu Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine açıkladı. 21 Mayıs’taki kongrelerinin ardından Kahramanmaraş’ta siyasi rüzgârın MHP’den eseceğine dikkat çeken Özkan; “Durmayacağız, yürümeyeceğiz, koşacağız. Bir tanesini söyleyeyim mesela yerel basınla/medya ile, sivil toplumla ilişkilerimiz kesintisiz ve dinamik olacak. Maslahatçı olmayacağız. Bürokratik particilik yapmayacağız. MHP teşkilatları vatandaşla iç içe olacak.

Düşünüyoruz mesela… Partide vatandaşların sorunları için bir masa kuracağız. Bu masadan İl Başkan Yardımcısı arkadaşlarımızdan birisi sorumlu olacak. Vatandaşın derdini, talebini, önerisini dinleyecek, değerlendirecek, gerekli girişimleri yapacak ve neticesinden de vatandaşı bilgilendirecek bir masa. 

Başarıyı isteyenlerin, değişimi isteyenlerin öncelikle kendisini değiştirmesi gerektiğini biliyoruz. Biz Kahramanmaraş’ta birinci parti olamıyorsak bunun sorumlusu kendimiziz. Birinci parti olmak için değişmesi gerekenleri değiştireceğiz.” Dedi.

Amaçlarının siyaseti meslek olarak görmek değil, insanlara hizmet etmek olduğuna vurgu yapan bu çerçevede ülkülerinin ve milletin yükselmesi, insanların huzur ve refahının çok önemli olduğunu belirtti.

Delegelere de seslenen Özkan şöyle konuştu; “Artık vakit, uyanma vaktidir. Uyuyacak zamanımız yoktur. Kalkıp, yerimizden doğrulup, öne geçme vaktidir. Hep birlikte öne geçeceğiz. ÜLKÜCÜ DELEGE ferasetiyle Ömer Özkan’a ve arkadaşlarına destek olacağına yürekten inanıyoruz.”

 

KAHRAMANMARAŞ HAREKETE GEÇECEK

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkan Adayı Ömer Özkan, Merkez İlçe Başkanlığı döneminde yaptığı hareketli siyaseti tekrar getirmek istiyor. Artık uyanma zamanı olduğunu belirten Özkan; “Artık vakit, uyanma vaktidir. Uyuyacak zamanımız yoktur. Kalkıp, yerimizden doğrulup, öne geçme vaktidir. Hep birlikte öne geçeceğiz” dedi.

MHP Kahramanmaraş İl Kongresine tüm hemşerilerini de davet eden Özkan, Kahramanmaraş’taki siyasi hareketliliği en üst seviyeye çıkartacağını, partisinin eski hareketli günlerine dönmesi için projeleri olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin sorularını cevaplayan Özkan, neden aday olduğunu da açıkladı.

 

Çıktığınız yolda başarılar diliyoruz, adaylığınızla ilgili neler söylemek istersiniz?

Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkenin önemli bir realitesidir. Başarı dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Önemli olan ülkemizin ve milletimizin esenliğidir. Biz bu çorbada tuz olabilirsek ancak bahtiyar oluruz.

 

Siz genç dinamik bir kişiliksiniz. Ancak sizin siyasi mücadeleniz sanki bize Ömer Özkan politikayı meslek seçmiş gibi geliyor, ne dersiniz?

Kelime olarak eş anlamlı olsalar da siyaset ile politikayı birbirinden ayırmak gerekir. Siyaset etiği, erdemi ihtiva eder. Bize daha uygun bir tarz. Politikada hile, hurda, ayak oyunları var. Öncelikle biz politikacı değil siyasetçiyiz.

Profesyonellik işine gelince, siyaset bizim mesleğimiz değil. Bizim gayemiz milletimize, insanımıza hizmet etmektir. Bu çerçevede ülkümüz milletimizin yükselmesi, insanımızın huzur ve refahıdır.

 

Tamam da bunu bir Ömer Özkan tek başına nasıl yapacak, daha seçimi kazanıp kazanamayacağınız bile belli değil.

Siyaset iddia işidir. Genel Başkanımız benim söylediğim hedefi ve iddiayı ortaya koymuştur. Biz MHP olarak iktidarın hediye olarak gelmeyeceğini biliyoruz. İktidarın bize gelmesini beklemeyeceğiz. İktidara yürüyeceğiz. İktidarın yolu milletten geçer. Hedeflerimize milletimizi ikna edecek ve üç hilali layık olduğu yere taşıyacağız. Bunda inançlı, sebatlı ve kararlıyız.

 

Kahramanmaraş’a gelirsek… Bildiğimiz kadarıyla 3 aday var. Öncelikle şansızını nasıl görüyorsunuz. İl Başkanı seçildiğiniz takdirde ne yapmayı düşünüyorsunuz? Ak Partinin Kahramanmaraş’taki gücünü biliyorsunuz. Zor bir işe talip olduğunuzu düşünmüyor musunuz?

Evet, kongremizde şu ana kadar 3 kişi adaylığını açıkladı. Bu sayı kongre başlayana kadar belki daha da artabilir. Bu da MHP’nin iddiaların aksine demokratik çoğulculuğa verdiği önemi gösterir. Şartları taşıyan, hedefi, iddiası olan her ülküdaşımız aday olabilir.

Şansımıza gelince, kimse pekmezine ekşi demez. Biz biliyoruz ki başarmanın yolu inanmaktır. Arkadaşlarımla inandık kongreyi alacağız. Biz şunu da biliyoruz; ülkücü vicdan ferasetli ve adaletlidir. Liyakatı, sadakati, gayreti ödüllendirir.

Ak Parti Kahramanmaraş’ta birinci parti. Biz, kim birinci, kim ikinci veya kaçıncı onunla ilgilenmiyoruz. Her maç başlarken sıfır sıfır başlar. Hiçbir maçta oynanmadan kazanılmaz. Bugün artık MHP’nin haklı çıktığını herkes kabul ediyor. Biz bu haklılığı milletimizin siyasi desteğine çevirmek için gece gündüz demeden çalışacağız. MHP’nin milletin sinesinde ayrı bir yeri var, ayrı bir sevgisi var. MHP’lilerin çalıp da giremeyeceği hiçbir kapı ve gönül yok. Önemli olan çalışmak. Biz çalışacağız. Ak Partinin birinci olmasından dolayı herhangi bir korkumuz yok, biz işimize bakacağız.

MHP Kahramanmaraş’ta tekrar birinci parti olacak. Bizim iddiamız bu. Kahramanmaraş’ta iktidar, Türkiye’de iktidar olacağız.

 

Seçimi kazandığınız takdirde mevcut yönetimden farklı ne yapacaksınız? Sizin bundan önceki yönetimlerden farkınız ne olacak da yukarıdaki iddianızı gerçekleştireceksiniz?

Biz çok şey yapacağız. Durmayacağız, yürümeyeceğiz, koşacağız. Bir tanesini söyleyeyim mesela yerel basınla/medya ile, sivil toplumla ilişkilerimiz kesintisiz ve dinamik olacak. Maslahatçı olmayacağız. Bürokratik particilik yapmayacağız. MHP teşkilatları vatandaşla iç içe olacak.

Düşünüyoruz mesela… Partide vatandaşların sorunları için bir masa kuracağız. Bu masadan İl Başkan Yardımcısı arkadaşlarımızdan birisi sorumlu olacak. Vatandaşın derdini, talebini, önerisini dinleyecek, değerlendirecek, gerekli girişimleri yapacak ve neticesinden de vatandaşı bilgilendirecek bir masa. 

Başarıyı isteyenlerin, değişimi isteyenlerin öncelikle kendisini değiştirmesi gerektiğini biliyoruz. Biz Kahramanmaraş’ta birinci parti olamıyorsak bunun sorumlusu kendimiziz. Birinci parti olmak için değişmesi gerekenleri değiştireceğiz.

 

Anladığım kadarıyla mevcut yönetimi başarılı bulmuyorsunuz?

Başarılı buluyorum veya bulmuyorum demek anlamsız. Başarının göstergesi neticedir. Tabii arkadaşlarımızın tasvip etmediğimiz, eleştirdiğimiz uygulamaları var. Ancak bunun yeri burası değil. Belki de onların kapasitesi bu kadar, ufukları bu kadar. Belki enerjileri yetersiz, bilmiyorum belki de mağlubiyeti baştan kabul ettiler de yukarıda söylediğim maslahat için particilik yapıyorlar.

Ben kendilerine hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışı. Biz kazandığımız takdirde ne yapacağımızı anlatıyorum. Başkalarının yanlışlarına takılmıyoruz ve bundan medet de ummuyoruz.

 

Genel siyasete girmek istemiyorum ama özellikle Cumhurbaşkanlığı Sistemine Genel Başkanınızın destek vereceğini açıklamasından sonra bugüne kadarki süreçte MHP’ye çok ciddi eleştiriler yöneltiliyor. Buna ne dersiniz? Desteğiniz karşılığı Ak Partiden hükümet ortaklığı vb siyasi gelecek mi alacaksınız?

Bizim derdimiz ülkemiz ve milletimiz. AKP bizim siyasi rakibimiz. Biz AKP ile siyasi rakibiz, ülkemizin ve milletimizin düşmanı değiliz. Öncelikle bunun iyi anlaşılması gerekir.

Bir kısım odaklar Ak Parti ile siyasi rekabeti ülke ve millet düşmanlığına kadar götürdüler ki bu bizim sütümüzün kabul edebileceği bir şey değil. Biz hiçbir zaman ‘Edirne’ye Enver gireceğine, Bulgar girsin’ diyenlerden olmadık, olmayacağız.

AKP bizim çizgimize geldi. Bir bakın Suriye’de, bölücü terör örgütü PKK meselesinde, darbeci hain FETÖ konusunda AKP kaç yıl sonra bizim dediğimiz noktaya geldi. Bizim önceliğimiz ülkemiz ve milletimizdir, partimiz ve şahsımız daim sonra gelir. Meseleye bu açıdan bakmak gerekir. MHP’ye bu konuda iftira atanların bühtanları yüzlerine kara bir leke olarak yapışmıştır.

 

Hükümet ortaklığı beklentiniz nedir?

Ona da cevap vereyim. Genel Başkanımız bu konuya açıkça cevap vermiştir. MHP’nin bu tür kirli pazarlıklara alet olmayacak kadar erdemli ve büyük bir parti olduğunu, hedefimizin iktidar olduğunu açıklamıştır. Türkmen Beyi, bugüne kadar ne dediyse doğru demiştir, ne yaptıysa doğru yapmıştır. Bize Liderimizin sözünün üstüne söz söylemek düşmez. MHP siyasi rüşvetle bir arada anılamayacak kadar pak ve büyük bir partidir.

 

Delegelerinize yönelik son bir mesajınız var mı?

Cenabı Allah bize bu mübarek davaya hizmet etme şerefini bahşetmiş… Bizim için en büyük rütbe bu davanın bir neferi olmaktır. Makam ve mansıp derdinde değiliz. Milletimize ve delegelerimize diyorum ki;

Sen Oğuz Ata'nın has milletisen
Sen Son Peygamberin has ümmetisen
O seni boğmadan boğ ümmetisen
Uyan durma uyan, uyumak nene
Kalk, doğrul yerinden, yürü geç öne (N.Y.G)

Artık vakit, uyanma vaktidir. Uyuyacak zamanımız yoktur. Kalkıp, yerimizden doğrulup, öne geçme vaktidir. Hep birlikte öne geçeceğiz. ÜLKÜCÜ DELEGE ferasetiyle Ömer ÖZKAN’a ve arkadaşlarına destek olacağına yürekten inanıyoruz.

Bize sütunlarınızı açtığınız için teşekkür ederim.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x