Kahramanmaraş’ta kredi kullanımı arttı

Kahramanmaraş’ta kredi kullanımı arttı

Kahramanmaraş Merkez Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıl esnaflara 35 milyon lira kredi kullandırıldı. Konuyla ilgili Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan başkan Ali Rıza Kekeç, geri ödemelerin çoğunlukta ‘zamanında’ olduğuna dikkat çekti.

14 Ocak 2017 - 09:55

Yapılan araştırmaya göre, 2015 yılında esnafa verilen kredi miktarı 30 milyon TL iken, bu rakam 2016 yılında 35 milyon TL’ye ulaştı. Kendisine yöneltilen soruları içtenlikle yanıtlayan Kahramanmaraş Merkez Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Kekeç, kullanılan kredilerin zamanında ödendiği ve olumlu yerlerde kullanıldığını ifade etti. Başkan Kekeç’in yaptığı açıklamaya göre, kredi dönüşleri çok iyi seviyelerde.

 Geri ödemelerin yüzde 60’ını gününde ödeyenlerin belirtildiği tabloda, yüzde 20’sinin gecikmeye düşmüş fakat kısa sürede ödeyenlerin ve son olarak yüzde 15’in de geç ödeyenlerin yer aldığı görülüyor. Kekeç, son olarak gazetemiz aracılığı ile tüm kooperatif üyelerine gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ederek güzel bir yıl olmasını diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...