Öztunç’tan Önemli Uyarı: “100 bin insan zehirlenebilir!”
Reklam

Öztunç’tan Önemli Uyarı: “100 bin insan zehirlenebilir!”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Elbistan’dan doğan Ceyhan Nehri konusunda çok önemli bir uyarıda bulundu.

18 Ağustos 2018 - 02:40

CHP’li Ali Öztunç, Ceyhan Nehri’ni gündemde tutmaya devam ediyor. Daha önce Kahramanmaraş’tan doğan Ceyhan Nehri ve şehir merkezinden geçen kollardan bir tanesi olan Aksu çayında yaşanan çevre felaketinin önüne geçilebilmesi amacıyla Meclis araştırması açılması talebinde bulunan CHP’nin çalışkan ismi, yine Ceyhan Nehri’yle alakalı önem arz eden bir konuyu gündeme taşıyarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye’si ve KASKİ’yi göreve davet etti.

Kaynarca bölgesinde suyun çıkmadığını ve bu nedenle suyun oksijen almayarak gölleştiğini belirten Öztunç, şu uyarıda bulundu:

 

“SU KUYULARI BU BÖLGEDE BULUNUYOR”

“Çok tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Kaynarca bölgesinde su kaynamıyor bu nedenle yeni su yok. Dolayısıyla suda oksijen de yok. Mevcut su göl haline geldi. Elbistan’ın içme suyunun karşılandığı kuyularda bu bölgede bulunuyor. Eğer bu göllerden sulara sızmalar olursa halk oksijensiz bu suyu içmek zorunda kalacak. Bu da vatandaşın mağdur olmasına yol açacak bir kez daha. Hatırlanırsa geçen sene 100 bin hemşerim zehirlenerek hastaneye koşmuştu.

 

“BENZER BİR FELAKET YAŞANABİLİR”

Şimdiden uyarıyorum; yine rekor sayılara ulaşan benzer bir felaket süreci yaşanabilir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ bir an evvel gerekli tedbirleri alsın. Yarın bir gün bir zehirlenme vakası yaşanırsa bu durumun altından kalkamaz, sorumluları olurlar. Ben uyarımı yaptım, aksi takdirde nefesim enselerinde. Yurttaşın hakkını savunmak için gerekirse savcılığa da şikâyette bulunurum” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”