’Uyum içerisinde hizmet etmeye çalışıyoruz’

'Uyum içerisinde hizmet etmeye çalışıyoruz'

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu; “ilimizin sorunları ve projeleriyle ilgili hangi bakanlıkta hangi projeleri hangi milletvekilinin takip edeceği belli. Böyle bir görev alanı olunca da işler daha hızlı ilerliyor. Vekillerimizle, teşkilatlarımızla yerel yönetimlerimizle uyum içerisinde ilimize hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

29 Aralık 2016 - 10:45

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu beraberinde Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ve yönetim kurulu üyeleriyle  Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine nezaket ziyaretinde bulunarak gündemle ilgili soruları cevapladı. Bugün Gazetesi Genel Müdürü Pınar Yüzbaşıoğlu ve Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul ile bir araya gelen Reyhanlıoğlu yeni anayasa çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Anayasa komisyonunda yaşanan tartışmalara da değinen Reyhanlıoğlu Milliyetçi Hareket Partisinin de desteğiyle bu işin meclisten çıkaracak halka sunacaklarını belirtti.

Üzerinde uzlaşılan bazı maddelerle ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Reyhanlıoğlu, “Birkaç maddeyle ilgili üzerinde uzlaşılmaya çalışılıyor. Örneğin yedek milletvekilliği meclisin çalışması açısından bence önemli bir madde. Allah korusun bir milletvekili vefat ettiğinde yerine yedekten biri gelmeliki bazen meclisteki oylamalarda ‘bir oy bir oy’ diyebiliyorsun. Bilindiği üzere Belediye Meclis üyelerinde de böyle bir sistem var, boşaldığı zaman yedekten yenileri geliyor. Vatandaşlarımız yeni anayasa paketini bu haliyle onaylayacağına inanıyorum. Bilindiği üzere referandum tarihi netleşmedi fakat Nisan ayı sonu veya Mayıs ayı başı olarak görülüyor. Meclisteki yasanın çıkış süresine göre Referandum tarihi netleşecek.” Dedi.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANIMIZ BİZİ AYDINLATTI

Suriye’de yaşanan ateşkes görüşmeleriyle ilgili de konuşan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu şöyle konuştu; “Milli Savunma Bakanımız TBMM’de açıklama yaptı. Ülkemizin sınırlarını korumak için Suriye’de olmamız gerekiyordu ve şuan Fırat Kalkanı operasyonuyla bunu yapıyoruz. Tabiki diğer taraftan da Rusya ile aramızı düzeltmek zorundaydık. Hem ihracaat açısından, hem ülkemize gelen turizm açısından, hem firmalarımızın zor duruma düşmemesi için hem de uluslararası hukuktan dolayı Rusya ile tekrar iyi ilişkiler kurmamız gerekiyordu. Rusya da Türkiye ile arasını açmada kimlerin etken olduğunu, büyükelçi suikastı ile daha iyi anladılar. Türkiye’ye bakış açıları da değişti.  Bizim Suriye’de savaşmak gibi bir hedefimi yok, sadece sınırımızı korumak için oradayız. PYD’nin yapmak istediği terör koridoruna karşı çıktı ve bu oyunu bozduk.”

 

BAKANLIKLAR MİLLETVEKİLLERİMİZE ZİMMETLİ

Ak Partinin tüm illere eşit kaynak göndermeye çalıştığını Kahramanmaraş olarak da bu kaynaktan en yüksek bayı almak için gayret gösterdiklerini ifade eden Reyhanlıoğlu; “Ak Parti olarak yatırımları bütün illere eşit dağıtılmaya çalışıyor. Kahramanmaraş’ta bunda daha büyük pay almak için uğraş veriyor.. Sayın Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın varlığı çok önemli ve çok büyük katkısı var. Bugün Konteynır Kenti gezdik ve yapılan konutların ihtişamıyla gurur duyduk. Şuan orada Suriyeliler barınıyor fakat yarın bir afet olması durumunda orasını Kahramanmaraşlı olarak toplanma merkezi şeklinde kullanacağız.

Geçmiş dönemlerde Turizm Bakanımız olan Mahir Ünal’ın da katkıları olmuştu, bugün ise bayrağı Veysi Kaynak devir aldı. Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak her yatırımcı bakanlıkları bir milletvekilimize zimmetledik.

 

HER VEKİLİMİZİN BİR GÖREVİ VAR

Milletvekillerimiz arasında görev bölümü  yaptık. Hedefimiz işi paylaşarak daha hızlı götürmekti. Ben Maliye Bakanlığımızdaki hizmet binası projesini takip ediyorum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Kahramanmaraş’taki projelerini takip ediyorum. Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla ilgili projeleri takip ediyorum. Böyle bir paylaşım olması bizim için daha iyi oldu, hangi milletvekili hangi bakanlıktaki hangi işi takip edeceğini biliyor ve ona göre yönleniyor.

 

MALİYE SARAYI PROJESİ ÇIKMAK ÜZERE

Maliye sarayıyla ilgili proje çalışmaları devam ediyor, burada Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde bir proje çizilmişti. Biz daha büyüğünün ve daha verimli bir bina olması için yeniden proje çizilmesini istedik. Diş Hastanesi bölgesine Maliye sarayı yapılacak, içerisinde Vergi Dairesi, Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı ve Defterdarlık olarak Maliye Bakanlığının tüm birimlerini aynı çatıda buluşturacağız. Şuan proje Başbakanlıkta ve yakından takip ediyoruz.

 

VATANDAŞLARIMIZIN DAHA DUYARLI OLMASI LAZIM

Karayolları ile ilgili özellikle Kahramanmaraş-Göksun karayolu üzerindeki birkaç vatandaşın sorunları nedeniyle bazı yerleri açamıyoruz. Kahramanmaraş-Göksun karayolu üzerinde biten tünellerimiz var, fakat oraları bazı vatandaşların yüksek bedeller istemesi ve hukuka gitmesi nedeniyle açamıyoruz. Yoksa yolumuzun kaynak sorunu yok, devletimizin parasını da korumak için arazilerinden yol geçen vatandaşlarla anlaşmak zorundayız, süreç bunun için biraz uzuyor.

 

UYUM İÇERİSİNDE GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ

Milletvekillerimizle, teşkilatımızla tam bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Örneğin ben Veysi Kaynak’ın il Başkanlığı döneminde Kadın Kolları İl Başkan Yardımcılığı yapıyordum. M. Uğur Dilipak’ın İl Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde Kadın Kolları il başkanlığı yapıyordum. Sonradan İmran hocamızı tanıdım, diğer tüm milletvekillerimizi tanıyordum. Şuan birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz.

 

KAHRAMANMARAŞ BAYAN MİLLETVEKİLİNİ KABULLENDİ

Kahramanmaraş’ın ilk bayan milletvekili 2011’de oldu. Bilindiği üzere eski siyasetçilerden ‘Kahramanmaraş Bayan Milletvekilini kaldırmaz’ diyordu. Bayan her alanda var, hayatın tüm iş kollarında var. İlk bayan milletvekilimiz 2011’de oldu ve Kahramanmaraş bunu kabul etti. Böyle bir açığın olduğu da bu açığın bayan bir milletvekilinin doldurmasıyla anlaşıldı.

Biz Başörtüsünün serbest olmasıyla bu kapılar açıldı. Daha önce teşkilatta çalışırken milletvekili olmak gibi bir hedefim yoktu. Siyaset demek hayatın içinden yaşamak demek, hayattaki sorunlara karşı çözüm yolu bulmak demek, kadında bunu en iyi becerebilen bir insan. Çünkü bir evi idare ediyor, bir aileyi idare ediyorsa bu işleri de çok iyi yababilir diye düşünüyorum. Bu işi yapacak şuanki teşkilatımızda çok iyi bayan arkadaşlarımız var. Halis niyetle ülkemizi severek yaptığınız çalışmaların Yüce Mevla’m ödülünü veriyor.”

Mecliste olağanüstü çalışmalar dışında hemen hemen her hafta bir milletvekilinin Kahramanmaraş’ta olduğunu belirten Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı olarak programlar yapıp milletvekillerini halkla buluşturduklarını dile getirdi.

Görgel bugünkü ziyaretin de basın mensuplarına yönelik olduğunu belirterek, “Başkan Yardımcımız, Belediye Meclis Üyemiz ve Onikişubat İlçe Teşkilatı olarak Milletvekilimiz Nursel Reyhanlıoğlu ile bugün gazetecilerimizi ziyaret ediyoruz. Kahramanmaraş’ın sorunlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunuyoruz” dedi. (KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x