Uzaklaştırılanlar geri dönmek için müracaat ediyor

Uzaklaştırılanlar geri dönmek için müracaat ediyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kahramanmaraş’ta Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 40 ayrı devlet kurumundan 2 bin 313 kişi görevden uzaklaştırıldı, bin 888 kişi ise göreve tekrar dönmek için dilekçe kabul bürolarına müracaat etti.

11 Ekim 2016 - 12:22

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kahramanmaraş’ta Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlarda yaklaşık 86 günde 2 bin 313 kişi açığa alındı. Açığa alınanlardan bin 361 kişi Kanun Hükmünde Kararname ile görevden ihraç edilirken, gözaltına alınan 633 kişiden 361’i tutuklandı, 200 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yaklaşık 20 gün önce, FETÖ ile mücadelede oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesi için açıkladığı Ohal bürolarındaki dilekçe kabul bürolarına dün saat 17.00 itibariyle bin 888 kişinin görevlerine geri dönmek için müracaat ettiği öğrenildi.

Ohal bürolarında bulunan dilekçe kabul bürolarına, görevlerinden ihraç olduktan sonra haklarındaki suçlama nedeniyle tutuklanıp cezaevini konulan eski memurların da olduğu belirlendi.

En çok ihraç ve görevden uzaklaştırmanın olduğu kurum Milli Eğitim olurken, mağdur oldukları gerekçesiyle dilekçe kabul bürolarına görevlerine tekrar dönmek için en çok müracaat edenlerin başında ise Milli Eğitim bakanlığı bünyesinde görev yapan görevliler oldu.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bin 143 kamu görevlisi görevden uzaklaştırılmış, 908’i ise meslekten ihraç edilmişti. Gözaltına alınarak sorgusu tamamlanan 83 kişiden 24’ü tutuklandı 45’i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ohal bürolarındaki dilekçe kabul bürosuna daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan bin 30 öğretmen mağdur oldukları gerekçesiyle görevlerine dönmek için başvuruda bulundu.

Kahramanmaraş Emniyetinde görevden uzaklaştırılan 421 personelden 365’i, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde görevden uzaklaştırılan 149 idari ve akademik personelden 22’si, Sağlıkta görevden uzaklaştırılan 148 kişiden 81’i, Adliyelerde görevden uzaklaştırılan 75 hakim, savcı ve personelden 42’si, Gelir idaresinden açığa alınan 17 kişiden 14’ü dilekçe kabul bürolarına müracaat ederek görevlerine tekrar dönmek istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol Açıyor
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol...
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı