Bu hastalığın günlük tedavisi 4 bin dolar!

Bu hastalığın günlük tedavisi 4 bin dolar!

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzman Hekimi Dr. Resul Altuntaş, Sepsis hastalığının Kanser ve AİDS’ten daha maliyeti yüksek bir rahatsızlık olduğunu söyledi.

23 Ekim 2017 - 02:46

Sebsis’e yakalanan hastaların yüzde 80’inin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Altuntaş: “Amerika Birleşik Devletlerinde 1 günlük hastanın maliyeti 4 bin dolar civarında. Bir sebsis hastası hastaneye yattığı zaman hastaya ve devlete maliyeti yaklaşık 30 bin dolar civarında oluyor. Bu maliyetin düşürülmesi için erken teşhis önemli.”dedi.

 

“YÜZDE 80’İ HAYATINI KAYBEDİYOR”

Sebsis’in son zamanlarda en sık görülen bir hastalık olduğunu belirten Altuntaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sebsis’in ne kadar çok erkek tanı konulursa, ne kadar çok erken tedaviye başlanırsa o kadar yüz güldürücü sonuçları var. Elimizdeki verilere göre 1 yılda 5,5 Milyon kişi Sebsis’ten öldüğü görülüyor. Sebsis’e yakalanan hastaların yüzde 80’inin hayatını kaybetmekte. Sebsis son zamanlarda en sık görülen bir hastalık. Ve maliyeti en yüksek bir hastalık. Kanser ve AIDS hastalığından fazla bir maliyeti var. Ama buna rağmen bu hastalık çok bilinmiyor. Hastane maliyetleri çok yüksek.  Amerika birleşik devletlerinde 1 günlük hastanın maliyeti 4 bin dolar civarında.  Bir sebsis hastası hastaneye yattığı zaman hastaya ve devlete maliyeti yaklaşık 30 bin dolar civarında. Bu maliyeti erken teşhis ile düşürmek mümkün.  Sebsis hastalığına yakalananlar yüzde 20 ile yüzde 80 arasında kaybediliyor. Burada yüzde 20’lere düşüren oran Sebsis’in erken teşhis edilmesi.”

 

“NEREDEN BULAŞACAĞI BELLİ OLMUYOR”

Sepsis’in insanlara nereden bulaşacağının belli olmayacağını kaydeden Altuntaş şunları söyledi: “Sepsis (kan zehirlenmesi), bir mikrobun kanda ya da dokularda çoğalması sonucunda ortaya çıkan vücuttaki hasar halini ifade eder. Sepsis, hayati risk taşıyan  bir enfeksiyondur ve yoğun bakım ünitelerinde ölümlerin en önemli sebebidir. Kana bakteri veya toksin karışmasıyla oluşan sepsis vakalarının sadece %50’isinde enfeksiyon etkenlerini tespit edilebilmektedir. Basit bir ameliyat, trafik kazası, enfarktüsün dahi sepsise yol açabiliyor. Şuan sebsis ile ilgili elimizdeki veriler kısıtlı. Bu ülkemiz için değil tüm Dünya için geçerli bir şey. Bununla ilgili en iyi veriler Amerika Birleşik devletlerinden. 1 yılda 5,5 Milyon kişi sebsis’ten öldüğü görülüyor. Bunu da Dünya geneline yansıtır isek, saatte bin kişi bu hastalıktan hayatını kaybediyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı